bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C5293

Inkt voor de HP Photosmart C5293 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker tref je de meest geschikte aanbieders en kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zodoende koop je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en uiteraard ook zwarte inkt geschikt voor de photosmart c5293 in februari 2024. Eveneens bekijk je op inktaanbieding.nl bespaartips, info m.b.t. namaak inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €13,25.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de photosmart c5293: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is veel voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een prima artikel is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP Photosmart C5293 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt moet ik hebben voor de photosmart c5293? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelc5293
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs € – €€

Goedkoopste HP Photosmart C5293 printerinkt kopen (februari 2024)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost gemiddeld €0,05 – €0,06 en een afdruk met kleur gemiddeld €0,08 – €0,11 per afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP Photosmart C5293 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is in veel gevallen aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel bekijk je de grote shops waar je veilig en eenvoudig de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per webshop beschrijven we of ze namaak inkt of ook merkinkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de photosmart c5293? Hieronder kan je aan de slag met belangrijke truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en bespaart al snel 55%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Zo kan je vaak kiezen voor de optie beperkte kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont Sans of Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is geschikt voor de photosmart c5293?

De berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en verwissel deze direct op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP Photosmart C5293 is een zogenoemde inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Controleer eerst welke kleur aan vervanging toe is. Daarna check je welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printertype. Voor jouw printer is dat c5293 uit de serie photosmart van HP.
 3. Kijk in de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij diverse shops zoals bol.com en inktknaller.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn voordeliger en bevatten een grotere inhoud inkt. Een uitgebreidere uitleg tref je hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C5293 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Oceaanblauw en RAL 5012.
HP Photosmart C5293 MagentaRozeRoze inkt voor met name Telemagenta of RAL 3009.
HP Photosmart C5293 YellowGeelGele inkt voor Citroengeel en RAL 1002.
HP Photosmart C5293 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de photosmart c5293.

Toepasbare cartridges voor in een photosmart c5293.
Ons systeem heeft verschillende gekozen die passen in deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C5293 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te plaatsen. Hierna is er een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges photosmart c5293 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of computer toont je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het plastic eraf zoals dit wordt aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig aan en doe de klep weer dicht.

 5. Installeren

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP Photosmart C5293

Beste HP Photosmart C5293 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw photosmart c5293? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij erkende specialisten en de prijs is erg concurrerend. Namaak inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges plaatst .Dit type storingscode kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? We bieden verderop een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de goede huismerk cartridge in huis hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze rijmt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Hierna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Check of je het dopje / plastic weg hebt gehaald.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Diverse printers weigeren zwart-wit te printen in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Er zijn echter wel simpele hacks. Open de printinstellingen en kies voor alleen zwart. Lukt dit niet? Plak wat schilderstape over op de inhoudsindicator van de lege HP Photosmart C5293 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de photosmart c5293?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door deze werking blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw HP cartridges ontdoen van stof kan ook helpen. Je printer geeft aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de standby-modus worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C5293 opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare items beschikbaar. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In de regel kan je dit ook laten uitvoeren door printwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze bedrijven bieden budget kloon artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een photosmart c5293?
Printers en scanners voorzien van nieuwe software is sinds enkele jaren kinderspel. In de regel detecteert een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden via het downloadcentrum van HP. De geldige printer drivers die passen bij de photosmart c5293 zijn te vinden op de website van HP. Op de downloadpagina tref je daarnaast handige hulp als handleidingen, tips m.b.t. het onderhoud en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de photosmart c5293?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes zijn op te zoeken via de service en ondersteuning pagina en via de klantenservice. Vaak voorkomende HP Photosmart C5293 storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, wil niet printen, cartridgeprobleem, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, langzaam.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De tegenwoordige HP printers verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit heeft als voordeel dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De photosmart c5293 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Ook kunnen er ook prints gemaakt worden met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er zijn tegenwoordig een aantal printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je om de 30 dagen, 4 keer per jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je zekerheid dat de printer het doet. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van een lage prijs (25 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie