bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Impact

Probleemloos inkt voor de Lexmark Impact bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl tref je de meest geschikte shops en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Hierdoor vind je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte (key) inkt die gebruikt kunnen worden in een impact inkjet in maart 2023. Tevens check je via onze specialisten printer bespaartips, info m.b.t. imitatie inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €13,50.
 • Beschikbare kleuren voor de impact inkjet: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit voordelige namaak inkt of originele inkt van Lexmark.
 • Kloon inkt is aanzienlijk voordeliger en bevat meer inkt. Reken op een besparing tot wel 50%.
 • Een populair product is de Lexmark 100 XL set.
 • Aanbeveling: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Lexmark Impact | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt heb ik nodig voor de impact inkjet? | Informatie over inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkLexmark
Printerserieimpact
Modelnummerinkjet
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeLexmark 100 XL set
Gemiddelde prijs € – €€

Goedkoopste Lexmark Impact printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je om en nabij de €0,04 – €0,06 en een kleurenafdruk al snel €0,12 per print. Door te printen met de goedkoopste Lexmark Impact cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor je inkt-aankoop is doorgaans nogal prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt keer op keer uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder tref je de grote online aanbieders waar je zonder gedoe eenvoudig inkt kunt bestellen. Per winkel tonen we of ze namaak inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de impact inkjet? In onderstaande opsomming check je praktische slimmigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor huismerk inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart al snel 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is relatief duur.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel-modus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco en Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt kan in een impact inkjet?

Geeft de printer een berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen blijken vaak niet te kloppen. Vervang nooit direct de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en plaats de nieuwe inkt pas zodra de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Lexmark Impact betreft een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Hierna achterhaal je welk soort model jij nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals inkjet uit de serie impact van het merk Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de meeste webwinkels als replacedirect en Goedkoopprinten.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover vind je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark Impact CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Briljantblauw en RAL 5005.
Lexmark Impact MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Roodpaars of RAL 3014.
Lexmark Impact YellowGeelGele inkt voor met name Pastelgeel of RAL 1007.
Lexmark Impact Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de impact inkjet.

Relevante cartridges voor in een impact inkjet.
Wij hebben deze ontdekt die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Kodak 10XL inktcartridge voordeelset
 2. Kodak 10XL inktcartridge zwart
 3. Kodak 10XL inktcartridge kleur


Voordelige Lexmark Impact cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te wisselen. Onderstaand staat een handige uitleg zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges impact inkjet vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De PC indiceert welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het plastic zoals je kunt zien in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu de inkt testen. Als het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Lexmark Impact

Beste Lexmark Impact huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw impact inkjet? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die opnieuw gevuld worden met inkt. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele niet het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
Af en toe heb je te maken met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Lexmark wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Een dergelijke melding is vaak gewoon te negeren. Lukt printen dan alsnog niet? We bieden hieronder nog een aantal tips.

 1. Begin met kijken of je de juiste imitatie cartridge hebt gesteld. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze overeenkomt met het origineel.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je vaak eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Bekijk of je het ontluchtingslabel verwijderd hebt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Lexmark.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen met antwoorden

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, is dit op te lossen?
Sommige printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor printen in zwart-wit. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband over de sensor van de lege Lexmark Impact cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de impact inkjet?
Veel multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de Lexmark cartridges even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je product vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Impact navullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen voor handen. We hebben het hier over navulbare toners / cartridges waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Doorgaans kan je het navullen ook laten doen bij specialisten die hier faciliteiten voor hebben. Deze ondernemingen geven aantrekkelijke huismerken en verstrekken geen originele Lexmark cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de impact inkjet?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Gewoonlijk detecteert jouw windows PC of Mac je printer binnen enkele seconden. Het snelst gaat dit met behulp van de up-to-date printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van Lexmark. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de impact inkjet staan op de website van Lexmark. Hier check je verder uitgebreide specificaties zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en hulp bij technische problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de impact inkjet?
Een printerstoring is irritant en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De printer laat foutcodes zien. Zulke foutmeldingen worden verder toegelicht op de download- en supportpagina van de fabrikant. Vaak voorkomende Lexmark Impact storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, vastgelopen papier, geen inkt, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem, langzaam, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele Lexmark printers en scanners bieden je Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit houdt in dat je ook kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De impact inkjet WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Bovendien kunnen er ook prints gemaakt worden met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Tegenwoordig zijn er een aantal aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan per 4 weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Op die manier beschik je altijd over voldoende inkt en heb je zekerheid dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van eenvoudig (100 prints per maand) tot duur (500 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark Impact s300
 • Lexmark Impact s301
 • Lexmark Impact s302
 • Lexmark Impact s305
 • Lexmark Impact s308
 • Plaats een reactie