bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Interpret s408

Eenvoudig online inkt voor de Lexmark Interpret s408 bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker tref je de betrouwbaarste aanbieders en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Op deze manier bestel je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte inkt die werken in een interpret s408 in februari 2024. Tevens tref je op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, info aangaande namaak inkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €17,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de interpret s408: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: het huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Huismerk inkt is veel voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Een vaak gebruikt item is de Lexmark 100 XL set.
 • Niet vergeten: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark Interpret s408 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de interpret s408? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen

MerkLexmark
Serieinterpret
Models408
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeLexmark 100 XL set
Vanafprijs

Goedkoopste Lexmark Interpret s408 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een printje in zwart wit kost al snel €0,05 – €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,10 – €0,12 voor een print. Door te printen met de goedkoopste Lexmark Interpret s408 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor je inkt-aankoop is vaak een duur grapje. Er is veel geld te besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder bekijk je toonaangevende webwinkelswaar je veilig en snel inkt kunt bestellen. Per aanbieder noteren we of ze navulbare inkt of ook merkinkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Goedkoop printen met de interpret s408? In de box hieronder tref je een aantal handigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor klooninkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het printen kan je kiezen voor opties als printen in concept. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Courier en Baskerville Old Face.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Trek de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt kan in een interpret s408?

Zie je een notificatie dat de inktvoorraad op is? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vernieuw deze wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Lexmark Interpret s408 heet in de volksmond een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Hierna vergelijk je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Zoek op cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals s408 uit de serie interpret van het merk Lexmark.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij verschillende aanbieders zoals Go4inkt en Totaalinkt.shop worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark Interpret s408 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Ultramarijn blauw of RAL 5021.
Lexmark Interpret s408 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Blauwlila en RAL 3001.
Lexmark Interpret s408 YellowGeelGele inkt voor Honinggeel en RAL 1005.
Lexmark Interpret s408 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de interpret s408.

Erkende cartridges voor o.a. de interpret s408.
Wij hebben onderstaande gekozen die passen in deze printer.

 1. Lexmark 100 XL set
 2. Lexmark 100 XL Zwart (4N1068E)
 3. Lexmark 100 XL Cyaan (14N1069E)
 4. Lexmark 100 XL Magenta (14N1070E)
 5. Lexmark 100 XL Geel (14N1070E)


Voordelige Lexmark Interpret s408 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vervangen. Hieronder plaatsen we adviezen waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges interpret s408 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of computer geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de klep van de printer en verwijder het lege patroon. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep weer af.

 5. Inktcontrole

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Lexmark Interpret s408

Beste Lexmark Interpret s408 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw interpret s408? Dan bestel je nieuwe inkt. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product is volledig vol gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten vaak niet gebeurt. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Problemen bij het plaatsen van huismerk cartridge
Misschien heb je te maken met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Lexmark eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges toepast. Deze foutcode kan je negeren en wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Wij plaatsen verderop een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de juiste imitatie cartridge hebt liggen. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je mogelijk eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Achterhaal of je het beschermkapje hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Lexmark.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Diverse printers werken niet met zwart-wit indien de kleureninkt op is. Dat is zeer frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Begin met het instellen van de printer op enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over het venster van de lege Lexmark Interpret s408 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de interpret s408?
Veel all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Zo heb jij altijd een mooie printafdruk. Af en toe uw Lexmark cartridges stofvrij maken met een doekje wordt ook geadviseerd. Het systeem geeft aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark Interpret s408 navullen?
Op de markt zijn navulbare items beschikbaar. Dat zijn hervulbare cartridges / toners waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Ook kan je het navullen ook laten doen bij specialisten die hier faciliteiten voor hebben. Deze experts faciliteren aantrekkelijke huismerk artikelen of dure originele Lexmark cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de interpret s408?
Je all-in-one apparaat voorzien van nieuwe software is niet heel complex meer. Over het algemeen herkent een windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden via de service en ondersteuning pagina van Lexmark. De erkende printer drivers die werken met de interpret s408 kun je altijd raadplegen op de website van Lexmark. Op deze ondersteuning pagina tref je tevens extra specificaties als handleidingen, reinigingstips en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de interpret s408?
Een printerstoring is ongewenst en kan zorgen voor de nodige stress. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken via de service en ondersteuning pagina van de leverancier. Vaak voorkomende Lexmark Interpret s408 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, printkop fout, vastgelopen papier, geen wifi, langzaam, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De beste Lexmark all-in-one printers verlenen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De interpret s408 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kan je eenvoudig een document of mail printen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we verschillende merken en aanbieders die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan om de paar weken, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Met die service zit je nooit zonder inkt en mag je erop vertrouwen dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie