bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Pinnacle Pro

Direct inkt voor de Lexmark Pinnacle Pro bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker check je de voordeligste shops en aanbiedingen voor printerinkt voor alle printers. Op die manier koop je direct goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die past in je pinnacle-pro inkjet in april 2023. Tevens vind je via onze experts printer bespaartips, adviezen omtrent huismerk-inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €12,25.
 • Beschikbare kleuren voor de pinnacle-pro inkjet: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: klooninkt of originele inkt van Lexmark.
 • Alternatieve inkt is veel voordeliger en bevat meer inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 55%.
 • Een populair inktpatroon is de Lexmark 100 XL set.
 • Niet vergeten: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Spring direct naar: Overzicht goedkoopste inkt voor Lexmark Pinnacle Pro | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is goed voor een pinnacle-pro inkjet? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Printerseriepinnacle-pro
Modelnummerinkjet
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeLexmark 100 XL set
Gemiddelde kosten

Goedkoopste Lexmark Pinnacle Pro printerinkt bestellen (april 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost je ongeveer €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,10 – €0,12 voor een print. Door te printen met de goedkoopste Lexmark Pinnacle Pro cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor je inkt-aankoop is bijna altijd erg prijzig. Er is veel geld te besparen als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit geldt in het bijzonder voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna vind je populaire webwinkelswaar je probleemloos gemakkelijk jouw patronen kunt kopen. Per leverancier kan je zien of ze huismerk inkt of ook merkinkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Besparen op de kosten van een pinnacle-pro inkjet? In het volgende schema tref je meerdere truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic en Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan in een pinnacle-pro inkjet?

Ontvang je een bericht dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en zet deze er pas in wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Lexmark Pinnacle Pro betreft een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Hierna vergelijk je welk typenummer geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Controleer het cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals inkjet uit de serie pinnacle-pro van het merk Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij verschillende aanbieders zoals 112supplies en Office Centre kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer details daarover lees je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark Pinnacle Pro CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Zwartblauw en RAL 5004.
Lexmark Pinnacle Pro MagentaRozeRoze inkt voor Lichtroze of RAL 3014.
Lexmark Pinnacle Pro YellowGeelGele inkt voor o.a. Maisgeel of RAL 1018.
Lexmark Pinnacle Pro Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de pinnacle-pro inkjet.

Relevante cartridges voor in een pinnacle-pro inkjet.
Wij hebben de volgende gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Lexmark 32 + Lexmark 33
 2. Lexmark 32 Zwart
 3. Lexmark 33 Kleur


Voordelige Lexmark Pinnacle Pro cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Start dan het proces om de cartridge te vernieuwen. Onderstaand staat een opsomming waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges pinnacle-pro inkjet vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De software op de PC geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Zet het niet bij het afval. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het label zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Lexmark Pinnacle Pro

Beste Lexmark Pinnacle Pro huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw pinnacle-pro inkjet? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft 25% meer ml inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdruk komt overeen met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Misschien toont de printer een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat Lexmark je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges plaatst .Een dergelijke foutcode kan je gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? Wij plaatsen hierna nog wat adviezen.

 1. Ga eerst na of je de juiste kloon cartridge hebt liggen. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze klopt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer of je het plakkertje verwijderd hebt.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Lexmark.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Meerdere printers stoppen met printen in zwart-wit zodra 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. Er bestaan meerdere lifehacks. Open de printinstellingen en kies voor zwart en wit printen. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige plakband over de sensor van de lege Lexmark Pinnacle Pro cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de pinnacle-pro inkjet?
Een aanzienlijk aantal printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Om de paar maanden de Lexmark cartridges ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Je apparaat laat een popup zien als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark Pinnacle Pro opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare items voor handen. Het betreft cartridges of toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In de regel kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die hier faciliteiten voor hebben. Deze specialisten faciliteren voordelige kloon producten of kostbare originele Lexmark cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de pinnacle-pro inkjet?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaal gesproken detecteert een windows PC of Mac de nieuwe printer direct. Zorg wel voor de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden via de bijgeleverde CD van Lexmark. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de pinnacle-pro inkjet zijn te vinden op de website van Lexmark. Op deze plek check je tevens extra info zoals de handleiding, de juiste instellingen en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de pinnacle-pro inkjet?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd ongelegen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze foutmeldingen worden uitgelegd via het online portaal en via supportmedewerkers. Veel voorkomende Lexmark Pinnacle Pro storingen zijn; geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, langzaam, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De tegenwoordige Lexmark printersystemen zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat ze ook werken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De pinnacle-pro inkjet WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Bovendien kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
We onderscheiden verschillende merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je maandelijks, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle goedkope cartridge. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je zekerheid dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (honderden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark Pinnacle Pro 901
 • Plaats een reactie