bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Platinum Pro 905

Goedkope inkt voor de Lexmark Platinum Pro 905 bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker check je de goedkoopste online verkooppunten en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Zo vind je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en key (zwarte) inkt die gebruikt kunnen worden in een platinum-pro 905 in december 2023. Daarbovenop lees je op inktaanbieding.nl bespaartips, informatie m.b.t. namaak inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €13,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de platinum-pro 905: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: het huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Kloon inkt is goedkoper en wordt volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Een veel besteld product is de Lexmark 100 XL set.
 • Tip van de specialist: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Spring direct naar: Bestel de goedkoopste inkt voor de Lexmark Platinum Pro 905 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de platinum-pro 905? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkLexmark
Printerserieplatinum-pro
Model905
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeLexmark 100 XL set
Verkoopprijs

Goedkoopste Lexmark Platinum Pro 905 printerinkt kopen (december 2023)

Printen is niet goedkoop. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je circa €0,04 – €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,10 per a4. Door het kopen van de goedkoopste Lexmark Platinum Pro 905 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om daar inkt aan te schaffen is doorgaans aan de prijs. Er is veel geld te besparen wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna tref je de grote online leveranciers waar je zonder problemen binnen enkele minuten de juiste inkt kan bestellen. Per aanbieder beschrijven we of ze alternatieve inkt of juist merk-inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Nog goedkoper printen met de platinum-pro 905? In de volgende lijst tref je nuttige tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor klooninkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart tot wel 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is relatief duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ryman Eco of Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt is goed voor een platinum-pro 905?

Krijg je een berichtje dat de inktvoorraad op is? Let op: Inktniveau waarschuwingen blijken vaak niet te kloppen. Vervang nooit direct de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en verwissel deze direct wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Lexmark Platinum Pro 905 noemen we ook wel een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Kijk allereerst welke kleur aan vervanging toe is. Daarna informeer je welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printertype. Zoals 905 uit de serie platinum-pro van Lexmark.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de meeste online aanbieders als bol.com en Inktdiscount.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details vind je verderop.

TypeKleurInfo
Lexmark Platinum Pro 905 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Oceaanblauw en RAL 5026.
Lexmark Platinum Pro 905 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Roodpaars en RAL 3014.
Lexmark Platinum Pro 905 YellowGeelGele inkt voor Parelmoer goud en RAL 1028.
Lexmark Platinum Pro 905 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de platinum-pro 905.

Toepasbare cartridges voor de platinum-pro 905.
Wij hebben deze gedetecteerd die in jouw printer passen.

 1. Lexmark 32 + Lexmark 33
 2. Lexmark 32 Zwart
 3. Lexmark 33 Kleur


Voordelige Lexmark Platinum Pro 905 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan kan je beginnen met de cartridge te verwisselen. Onderstaand is er adviezen waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges platinum-pro 905 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je windows of mac PC geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het ontluchtingslabel er af zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de lege houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Wanneer je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Lexmark Platinum Pro 905

Beste Lexmark Platinum Pro 905 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw platinum-pro 905? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een groter inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een afdruk toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dat komt omdat Lexmark liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Dit soort waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Dan vind je op deze pagina nog een aantal tips.

 1. Kijk of je de geschikte budget cartridge hebt liggen. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Start de printer opnieuw. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je vaak eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Achterhaal of je het kapje helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Lexmark.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Sommige printer schakelen de zwart-wit functie uit in het geval dat 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is zeer frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Begin met het instellen van de printer op puur zwart-wit printing. Lukt dit niet? Plak een stukje tape over het venster van de lege Lexmark Platinum Pro 905 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de platinum-pro 905?
De meeste all-in-one printers beschikken over een reinigingsprogramma voor de printkop. Zodoende komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Soms de Lexmark cartridges er even in en uit halen is slim om te doen. Je printer laat een popup zien wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de standby-modus wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark Platinum Pro 905 hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items te koop. Het betreft speciale patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten doen bij winkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze shops verstrekken laag geprijsde namaak producten of dure originele Lexmark cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de platinum-pro 905?
Een printapparaat opstarten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Normaal gesproken herkent jouw Mac of windows laptop de printer binnen een minuut. Randvoorwaarde is wel het installeren van de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via de online portalen van Lexmark. De geldige printer drivers die passen bij de platinum-pro 905 vind je op de website van Lexmark. In het downloadcentrum bekijk je bovendien handige assistentie zoals een gebruikershandleiding, tips voor reinigen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de platinum-pro 905?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht op de support-pagina van de fabrikant. Vaak voorkomende Lexmark Platinum Pro 905 storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, printkop fout, vastgelopen papier, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Lexmark printapparaten zijn uitgerust met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit heeft als voordeel dat ze ook werken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De platinum-pro 905 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evenzeer kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan een aantal aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, per kwartaal of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van eenvoudig (15 prints per maand) tot duur (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie