bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Panasonic KX-FLM

Goedkoop en snel inkt voor de Panasonic KX-FLM bestellen en gratis laten bezorgen? Op deze website vergelijk je de voordeligste online verkooppunten en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Middels onze tools tref je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die passen in de kx-flm laser in februari 2024. Eveneens vind je via onze experts bespaartips, info over klooncartridges & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners kan je bestellen vanaf €49,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de kx-flm laser: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een huismerk of originele inkt van Panasonic.
 • Namaak inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 60%.
 • Een prima inktpatroon is de Panasonic KX-FA76X toner zwart.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Spring direct naar: Vind de goedkoopste inkt voor Panasonic KX-FLM | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de kx-flm laser? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamPanasonic
Printerseriekx-flm
Modelnummerlaser
Type printerLaser
Vaak gekozen tonerPanasonic KX-FA76X toner zwart
Gemiddelde prijs € – €€

Goedkoopste Panasonic KX-FLM printerinkt kopen (februari 2024)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de tussen de 1 en 6 eurocent en eentje met kleuren om en nabij de €0,15 per a4. Door de aankoop van de de goedkoopste Panasonic KX-FLM toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor nieuwe inkt is bijna altijd nogal prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Panasonic originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vind je erkende aanbiederswaar je op een gebruiksvriendelijke manier gemakkelijk inktpatronen kunt bestellen. Per leverancier beschrijven we of ze navulbare inkt en/of originele inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een lage prijs met de kx-flm laser? Hieronder communiceren we praktische tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem klooninkt. De kwaliteit is uitstekend en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als minimale kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco of Baskerville Old Face.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het net als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de kx-flm laser?

Zie je een melding dat de inkt op is? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang nooit direct de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en ververs deze als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Panasonic KX-FLM noemen we ook wel een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Aansluitend informeer je welk product past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek naar het tonernummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op printernaam. Zoals laser uit de serie kx-flm van Panasonic.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online leveranciers als Sneltoner.nl en printerinktshop.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn scherp geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg check je hier.

TypeKleurInfo
Panasonic KX-FLM CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Signaalblauw of RAL 5014.
Panasonic KX-FLM MagentaRozeRoze inkt voor met name Telemagenta of RAL 3026.
Panasonic KX-FLM YellowGeelGele inkt voor met name Zandgeel of RAL 1032.
Panasonic KX-FLM Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de kx-flm laser.

Toepasbare toners voor een kx-flm laser.
We hebben diverse gedetecteerd die passen in deze printer.

 1. Panasonic KX-FA76X toner zwart


Voordelige Panasonic KX-FLM toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Start dan het proces om de toner te vervangen. Verderop staat een kort informatieblok waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners kx-flm laser vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je PC / Mac toont je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het plasticje zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Als je alle stappen uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Panasonic KX-FLM

Beste Panasonic KX-FLM huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw kx-flm laser? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt twee opties: originele inkt van Panasonic of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Huismerk-inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de grote merken niet perse het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De printkwaliteit toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het plaatsen van huismerk toner
Soms heb je te maken met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Panasonic hoopt dat jij hun eigen toners plaatst .Een melding kan je gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? Je leest hierna enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste kloon toner hebt liggen. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Kijk of je het stukje tape weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Panasonic.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe is dat op te lossen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige tape op de inhoudsindicator van de lege Panasonic KX-FLM toner.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de kx-flm laser?
Een groot deel van de printproducten draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zo blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de Panasonic toners ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Je machine vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Panasonic KX-FLM hervullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen in de handel. Dit zijn cartridges of toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Ook kan je het hervullen ook uitbesteden aan organisatie die hier faciliteiten voor hebben. Deze specialisten bieden budget huismerk artikelen of kostbare originele Panasonic toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de kx-flm laser?
Een printapparaat installeren en klaar maken voor gebruik doet iedereen eenvoudig zelf. Normaal gesproken detecteert een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden op het informatieportaal van Panasonic. De betrouwbare printer drivers die geschikt zijn voor de kx-flm laser zijn te vinden op de website van Panasonic. In het supportcenter vind je tevens relevante info zoals een gebruiksaanwijzing, onderhoudstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de kx-flm laser?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd ongelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes worden uitgelegd op het informatieportaal van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke Panasonic KX-FLM storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, reiniging, geen inkt, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, langzaam.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwere Panasonic scanners en printers beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot voordeel is dat je ook kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De kx-flm laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kun je eenvoudig een printopdracht versturen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan verschillende printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je om de paar weken, halfjaarlijks of wanneer de inkt bijna op is een gevulde voordelige toner. Met die service beschik je altijd over voldoende inkt en heb je zekerheid dat de printer het doet. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van budget (15 prints per maand) tot wat duurdere contracten (meer dan 1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Panasonic KX-FLM551
 • Panasonic KX-FLM651
 • Panasonic KX-FLM652
 • Panasonic KX-FLM653
 • Plaats een reactie