bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Epson Ecotank ET 2756

Snel en voordelig inkt voor de Epson Ecotank ET 2756 bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker vind je de bekendste winkels en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Op deze manier vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en niet te vergeten zwarte inkt die bedoeld zijn voor de ecotank et-2756 in april 2024. Eveneens check je via onze specialisten printer bespaartips, adviezen betreffende huismerk-inkt & storingen en foutcodes.

  • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €18,75.
  • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de ecotank et-2756: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
  • Maak een keuze uit het huismerk of originele inkt van Epson.
  • Navulbare inkt is voordeliger geprijsd en bevat een grotere inhoud inkt. Reken op een besparing tot wel 60%.
  • Een veel besteld patroon is de Epson 102 XL Cyaan.
  • Onze tip: bespaar met een voordeelverpakking.

Thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Epson Ecotank ET 2756 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de ecotank et-2756? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen

MerknaamEpson
Printerserieecotank
Modelnummeret-2756
Categorie printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeEpson 102 XL Cyaan
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste Epson Ecotank ET 2756 printerinkt kopen (april 2024)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je circa €0,03 – €0,06en een print met kleur al gauw €0,10 – €0,12 per printje. Middels de goedkoopste Epson Ecotank ET 2756 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor een inktpatroon is vaak onverstandig. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Epson originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel vind je erkende webshopswaar je moeiteloos en eenvoudig de juiste inkt kan bestellen. Per webshop check je of ze klooninkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog voordeliger printen met de ecotank et-2756? In onderstaande opsomming vind je verschillende trucs om nog voordeliger te printen.

  • Neem huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
  • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
  • Test de diverse printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als beperkte kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
  • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Brush Script.
  • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
  • Haal de printer van het stroomnet wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de ecotank et-2756?

Geeft de printer een seintje dat dat het inktniveau laag is? Advies: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang pas zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Epson Ecotank ET 2756 is een zogenoemde inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens zoek je uit welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

  1. Zoek op cartridgenummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
  2. Zoek op het printertype. Hier betreft het de et-2756 uit de serie ecotank van Epson.
  3. Kijk in de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal webshops zoals Go4inkt en Goedkoopprinten.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer info lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Epson Ecotank ET 2756 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Parelmoer nachtblauw of RAL 5003.
Epson Ecotank ET 2756 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Oudroze of RAL 4010.
Epson Ecotank ET 2756 YellowGeelGele inkt voor tinten als Bruinbeige en RAL 1003.
Epson Ecotank ET 2756 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de ecotank et-2756.

Erkende cartridges die passen in de ecotank et-2756.
Wij hebben de volgende achterhaald die werken met deze printer.

  1. Epson 102 XL Cyaan
  2. Epson 102 XL Voordeelbundel
  3. Epson 102 XL Zwart
  4. Epson 102 XL Magenta
  5. Epson 102 XL Geel


Voordelige Epson Ecotank ET 2756 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan is het tijd om de cartridge te vervangen. Hierna vind je een overzicht zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges ecotank et-2756 vervangen

  1. Welke kleur moet worden verwisseld?

    Je windows of mac PC toont je welke patronen precies vervangen moeten worden.

  2. Lege cartridge onttrekken

    Zet de printerklep open en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

  3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

    Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plakkertje zoals weergegeven op de verpakking.

  4. Nieuwe inktcartridge installeren

    Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

  5. Installatieproces

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je alle stappen uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Epson Ecotank ET 2756

Beste Epson Ecotank ET 2756 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw ecotank et-2756? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Epson of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor merk-inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen vaak niet gebeurt. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers toont de printer een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dat komt omdat Epson eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges plaatst .Een foutcode kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? Je treft hieronder nog wat adviezen.

  1. Bekijk of je de goede namaak cartridge hebt gekocht.Noteer het modelnummer en ga na of deze strookt met de fabriekscode van een origineel patroon.
  2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
  3. Kijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
  4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
  5. Loop nog eens na of je het kapje los hebt gemaakt.
  6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
  7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Epson.
  8. Inspecteer de printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Verschillende printers printen geen zwart-wit in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Behoorlijk irritant. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Begin met het instellen van de printer op alleen zwart. Geen succes? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege Epson Ecotank ET 2756 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de ecotank et-2756?
Een groot deel van de printproducten beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Door deze werking komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Soms de Epson cartridges even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je printer vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Epson Ecotank ET 2756 bijvullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen te koop. Dit zijn inktpatronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. In veel gevallen wordt dit ook gedaan door printwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze organisaties werken met betaalbare kloon producten en verstrekken geen originele Epson cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de ecotank et-2756?
Printers en scanners voorzien van nieuwe software hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaal gesproken detecteert jouw Mac of windows PC je printer binnen enkele seconden. Je kunt uiteraard gebruik maken van de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via het downloadcentrum van Epson. De printer drivers die werken met de ecotank et-2756 vind je op de website van Epson. Op deze ondersteuning pagina biedt de leverancier voorts praktische hulp zoals een gebruikershandleiding, tips voor reinigen en advies over storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de ecotank et-2756?
Een printerstoring is ergerlijk en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. De printer laat foutcodes zien. Zulke error-codes worden uitgelegd op het informatieportaal van de fabrikant. Veel voorkomende Epson Ecotank ET 2756 storingen zijn; reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen wifi, wil niet printen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De tegenwoordige Epson scanners en printers hebben Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De ecotank et-2756 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Daarnaast kun je eenvoudig een printopdracht versturen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Op dit moment zien we een aantal merken en aanbieders die handige inkt abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan per 4 weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie