bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon FC 100

Inkt voor de Canon FC 100 bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vind je de bekendste aanbieders en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Hierdoor ontdek je snel goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de fc 100 in april 2024. Daarnaast ontdek je hieronder bespaartips, informatie aangaande imitatie inkt & problemen / printerstoringen.

  • Inkttoners vind je al vanaf €44,50.
  • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de fc 100: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
  • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van Canon.
  • Kloon inkt is stukken goedkoper en is volledig gevuld. Je bespaart tot wel 55%.
  • Een uitstekend item is de Canon E-30 toner zwart.
  • Tip van de expert: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Snelkeuze: Overzicht goedkoopste inkt voor Canon FC 100 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de fc 100? | Informatie over inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkCanon
Printerseriefc
Modelnummer100
PrintersoortLaser
Populaire tonerCanon E-30 toner zwart
Vanafprijs

Goedkoopste Canon FC 100 printerinkt bestellen (april 2024)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk in zwart wit kost je ongeveer €0,03 – €0,06en een full-color al snel €0,10 – €0,12 voor een a4. Door de aankoop van de de goedkoopste Canon FC 100 toners is het eenvoudig om geld te besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is vaak erg duur. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Canon originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema vergelijk je de meest populaire online leveranciers waar je gebruiksvriendelijk snel jouw patronen kunt kopen. Per verkoper kan je zien of ze hervulbare inkt of juist merk-inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de fc 100? In onderstaande opsomming check je de beste foefjes om te besparen op de printkosten.

  • Kies voor klooninkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en bespaart al snel 65%.
  • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
  • Verdiep je eens in de printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als draft mode. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
  • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont Sans of Times New Roman.
  • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
  • Haal de printer van het stroomnet wanneer deze niet wordt gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is geschikte inkt voor de fc 100?

Geeft de computer een seintje dat dat het inktniveau laag is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Canon FC 100 heet in de volksmond een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Ook vergelijk je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

  1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
  2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de 100 uit de serie fc van Canon.
  3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de bekende online leveranciers als Inktwereld.nl en Printabout.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en hebben meer volume (inhoud). Meer gegevens hierover vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon FC 100 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Kobaltblauw of RAL 5026.
Canon FC 100 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Robijnrood en RAL 3014.
Canon FC 100 YellowGeelGele inkt voor Koolzaadgeel en RAL 1016.
Canon FC 100 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met diverse inkttoners voor de fc 100.

Toepasbare toners die passen in de fc 100.
Wij hebben de volgende geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

  1. Canon FX-8 toner zwart
  2. 2x Canon FX-8 toner zwart


Voordelige Canon FC 100 toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Begin dan met het stappenplan om de toner te verwisselen. Hierna staat een handig stappenplan waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners fc 100 vervangen

  1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

    Je windows of mac PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

  2. Lege toner uit het aparaat halen

    Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een printerzaak.

  3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

    Haal de nieuwe toner uit het plastic. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

  4. Nieuwe inkttoner installeren

    Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

  5. Installeren

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Canon FC 100

Beste Canon FC 100 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw fc 100? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij gespecialiseerde organisaties en ze zijn doorgaans voordeliger. Imitatie inkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele niet het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk toner
Af en toe zul je een foutmelding krijgen als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Canon wil dat jij als consument hun merktoners plaatst .Dit type storing kan je gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? Wij plaatsen in de bijgaande opsomming een aantal oplossingen die je kunt proberen.

  1. Kijk allereerst of je de geschikte huismerk toner hebt aangeschaft. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en controleer of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
  2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
  3. Controleer of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
  4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Wanneer dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
  5. Kijk of je het stukje tape hebt weggedaan.
  6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
  7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Canon.
  8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, is dit op te lossen?
Sommige printers stoppen met printen in zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is zeer frustrerend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor enkel zwart-wit afdrukken. Is dit geen optie? Plak een zwart tapeje over de sensor van de lege Canon FC 100 toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de fc 100?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zodoende blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de Canon toners schoonmaken met een doekje is ook aan te raden. Je apparaat laat een popup zien als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Canon FC 100 hervullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen beschikbaar. Dit zijn concreet hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten uitvoeren door computerwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze experts bieden goedkope huismerk artikelen en verstrekken geen originele Canon toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een fc 100?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Vaak detecteert jouw Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de geldige printersoftware. Dit is te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Canon. De meest actuele printer drivers voor een fc 100 vind je op de website van Canon. Op deze plek tref je verder aanvullendedetails als handleidingen, tips voor reinigen en het verhelpen van storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de fc 100?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De printer laat foutcodes zien. Deze error-codes worden uitgelegd via de website van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke Canon FC 100 storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, geen inkt, printkop fout, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De beste Canon printers en scanners beschikken over Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De fc 100 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Ook kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden meer en meer leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Ze sturen dan om de 30 dagen, om de zoveel maanden of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope toner. Met deze dienst zit je nooit zonder inkt en kan je ervan uitgaan dat de printer het doet. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van goedkoop (tientallen prints per maand) tot wat duurdere contracten (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie