bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon FC

Zonder gedoe inkt voor de Canon FC bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vind je de voordeligste shops en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Op deze manier vergelijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en key (zwarte) inkt die bedoeld zijn voor de fc laser in maart 2023. Ook vind je op deze website tips om goedkoper te printen, details aangaande klooninkt en problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners koop je al vanaf €44,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de fc laser: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van Canon.
 • Navulbare inkt is voordeliger en is volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een prima artikel is de Canon E-30 toner zwart.
 • Let op: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Onderwerpen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Canon FC | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een fc laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkCanon
Seriefc
Modelnummerlaser
PrintersoortLaser
Veel gebruikte tonerCanon E-30 toner zwart
Verwachte prijs €€

Goedkoopste Canon FC printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de €0,06 en een full-color al gauw €0,11 per print. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Canon FC toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor een inktpatroon is in de regel erg duur. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit speelt met name bij Canon originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder bekijk je de meest bekende webshopswaar je veilig en binnen enkele minuten inkt kunt bestellen. Per winkel check je of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de fc laser? In de volgende lijst bieden we nuttige truukjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart tot wel 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snelle modus. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont of Garamond.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan in een fc laser?

Ontvang je een berichtje dat de inktvoorraad op is? Belangrijk: Deze popups kloppen nooit helemaal. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vernieuw deze als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Canon FC betreft een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Controleer eerst welke kleur je moet vervangen. Daarna bekijk je welk soort model jij nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat laser uit de serie fc van het merk Canon.
 3. Doorzoek de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de bekende webwinkels als Inkclub en printerinktshop.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Meer info lees je hier.

TypeKleurInfo
Canon FC CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Saffierblauw of RAL 5009.
Canon FC MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer lichtviolet en RAL 4005.
Canon FC YellowGeelGele inkt voor o.a. Zinkgeel en RAL 1001.
Canon FC Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inkttoners voor de fc laser.

Relevante toners voor een fc laser.
Ons systeem heeft verschillende gedetecteerd die werken met deze printer.

 1. Canon FX-8 toner zwart
 2. 2x Canon FX-8 toner zwart


Voordelige Canon FC toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Start dan het proces om de toner te vernieuwen. Onderstaand zetten we een handig stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners fc laser vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of PC geeft aan welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner uit de printer halen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plastic eraf zoals je kunt zien op het doosje.

 4. Nieuwe toner in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en sluit de printer.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Canon FC

Beste Canon FC huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw fc laser? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt twee opties: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Klooninkt is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken er nog wel eens aan schort. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Wellicht toont de printer een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Canon het liefste ziet dat jij hun originele toners plaatst .Dit soort storing kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? Wij plaatsen hieronder een aantal quick fixes.

 1. Kijk of je de goede navulbare toner hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze klopt met het origineel.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer of je het ontluchtingslabel helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Canon.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, is dit op te lossen?
Een deel van de printers werken niet met zwart-wit wanneer de kleureninkt op is. Dat is erg vervelend. In veel gevallen is dit op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor puur zwart-wit printing. Blijft de printer een error geven? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege Canon FC toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de fc laser?
Het gros van de modellen passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Door dit systeem blijft de printer mooie afdrukken maken. Maandelijks de Canon toners er even in en uit halen kan ook helpen. Je printer heeft een melding als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon FC opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Dat zijn inktpatronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Ook kan dit ook worden gedaan door winkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven faciliteren budget kloon artikelen of kostbare originele Canon toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de fc laser?
Een printapparaat aansluiten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Normaliter detecteert een Mac of windows laptop de printer binnen een minuut. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het gebruikersportaal van Canon. De printer drivers die geschikt zijn voor de fc laser kun je altijd raadplegen op de website van Canon. Op de downloadpagina check je bovendien uitgebreide assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, reinigingstips en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een fc laser?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze error-codes zijn op te zoeken op de site van de fabrikant. Vervelende Canon FC storingen zijn; vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, geen inkt, reiniging, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De huidige Canon all-in-one printers hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De fc laser WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Tevens kan er worden geprint met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, per half jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle goedkope toner. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Canon FC 226
 • Canon FC 228
 • Canon FC 230
 • Canon FC 280
 • Canon FC 290
 • Canon FC 300
 • Canon FC 310
 • Canon FC 330
 • Canon FC 330L
 • Canon FC 336
 • Canon FC 350
 • Canon FC 500
 • Canon FC 530
 • Canon FC 700
 • Canon FC 740
 • Canon FC 750
 • Canon FC 760
 • Canon FC 770
 • Canon FC 780
 • Canon FC 100
 • Canon FC 108
 • Canon FC 120
 • Canon FC 125
 • Canon FC 128
 • Canon FC 204
 • Canon FC 204S
 • Canon FC 206
 • Canon FC 208
 • Canon FC 210
 • Canon FC 224
 • Canon FC 224S
 • Plaats een reactie