bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon FC 500

Online inkt voor de Canon FC 500 bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de beste winkels en forse kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Op deze manier koop je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de fc 500 in december 2023. Daarbovenop lees je op inktaanbieding.nl printer bespaartips, adviezen m.b.t. klooninkt & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners worden al aangeboden vanaf €50,25.
 • Je hebt diverse kleuren voor de fc 500: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit een huismerk of originele inkt van Canon.
 • Navulbare inkt is voordeliger en is volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een vaak gebruikt patroon is de Canon E-30 toner zwart.
 • Let op: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Snelkeuze: Bestel de goedkoopste inkt voor de Canon FC 500 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Wat is de juiste inkt voor de fc 500? | Uitleg inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamCanon
Seriefc
Modelnummer500
Categorie printerLaser
Vaak bestelde tonerCanon E-30 toner zwart
Verwachte prijs €€

Goedkoopste Canon FC 500 printerinkt bestellen (december 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost gemiddeld €0,05 en een full-color al gauw €0,11 per a4. Door te printen met de goedkoopste Canon FC 500 toners is het eenvoudig om geld te besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor nieuwe inkt is vaak erg prijzig. Je bent veel goedkoper uit wanneer je jouw inkt online koopt. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Canon originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht check je de meest populaire shops waar je op een gebruiksvriendelijke manier binnen enkele minuten jouw patronen kunt kopen. Per webshop laten we zien of ze hervulbare inkt of ook merkinkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een fc 500? Hieronder communiceren we praktische trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Kies voor budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Kies bijvoorbeeld voor de optie conceptmodus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic en Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als er geen afdruktaken zijn. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt heb ik nodig voor de fc 500?

Geeft de computer een notificatie dat de inkt vervangen moet worden? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en plaats de nieuwe inkt pas als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Canon FC 500 betreft een laserprinter. Deze gebruikt toners. Onderzoek als eerste welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan zoek je uit welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Kijk naar het tonernummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de 500 uit de serie fc van Canon.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal webwinkels als Officesavers en printerinktshop.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en ook volledig gevuld. Meer details daarover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon FC 500 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Oceaanblauw en RAL 5002.
Canon FC 500 MagentaRozeRoze inkt voor Karmijnrood en RAL 3014.
Canon FC 500 YellowGeelGele inkt voor Verkeersgeel en RAL 1005.
Canon FC 500 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de fc 500.

Populaire toners voor in een fc 500.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die werken met deze printer.

 1. Canon E-30 toner zwart
 2. 2x Canon E-30 toner zwart


Voordelige Canon FC 500 toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te vervangen. Onderstaand zetten we een kort informatieblok met alle benodigde informatie.

Uitleg toners fc 500 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De PC zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege toner verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het label zoals je kunt zien op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra je alle stappen uitgevoerd hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Canon FC 500

Beste Canon FC 500 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw fc 500? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit proces gebeurt bij derde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, wat bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een printje is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk toner
Af en toe heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Canon eigenlijk wil dat jij hun eigen toners installeert. Dit type foutcode kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? Je leest verderop enkele praktische adviezen.

 1. Kijk of je de geschikte imitatie toner hebt liggen. Noteer het modelnummer en check of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Check of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je soms eerst een testprintje doen met de merkinkt. Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Bekijk of je het beschermkapje weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Canon.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie zodra 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is zeer frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Begin met het instellen van de printer op alleen zwart. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege Canon FC 500 toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de fc 500?
Nieuwe printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te houden. Met behulp van dit programma blijft de print kwaliteit goed. Om de paar maanden de Canon toners er even in en uit halen is ook een goed idee. Je printer indiceert als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Canon FC 500 bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare patronen in voorraad. We hebben het hier over zogenaamde hervulbare patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Doorgaans kan je het navullen ook laten doen bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Deze shops werken met laag geprijsde imitatie artikelen of kostbare originele Canon toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een fc 500?
Jouw printer voorzien van nieuwe software hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Doorgaans herkent een windows laptop of Mac de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de bijgeleverde CD van Canon. De erkende printer drivers voor een fc 500 zijn te downloaden op de website van Canon. Daar bekijk je voorts aanvullendeondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de fc 500?
Een printerstoring is ongewenst en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke foutmeldingen worden uitgelegd via de portalen van de leverancier. Vaak voorkomende Canon FC 500 storingen zijn; geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwste Canon printers bieden je draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot voordeel is dat je ook kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De fc 500 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de officiële app op een iPad of telefoon.

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we meer en meer fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle goedkope toner. Op die manier weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en weet je zeker dat de printer het doet. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie