bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon FC 770

Online inkt voor de Canon FC 770 bestellen en laten thuisbezorgen? Op deze website ontdek je de goedkoopste webwinkels en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Middels onze tools vind je direct goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt die werken in een fc 770 in oktober 2023. Evenzeer tref je via onze specialisten tips om goedkoper te printen, info met betrekking tot imitatie inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €41,25.
 • Beschikbare kleuren voor de fc 770: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit imitatie inkt of originele inkt van Canon.
 • Huismerk inkt is lager geprijsd en wordt volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 50%.
 • Een bekend item is de Canon E-30 toner zwart.
 • Advies: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Onderwerpen: Webshops met goedkoopste inkt voor Canon FC 770 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt moet ik kopen voor de fc 770? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkCanon
Seriefc
Model770
Type printerLaser
Geschikte tonerCanon E-30 toner zwart
Gemiddelde kosten €€ = €€€

Goedkoopste Canon FC 770 printerinkt bestellen (oktober 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld enkele centen en een gekeurde al snel €0,10 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste Canon FC 770 toners bespaar je eenvoudig veel geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is in de regel een duur grapje. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dat blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Canon originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder tref je toonaangevende online aanbieders waar je zonder problemen eenvoudig de juiste inkt kan bestellen. Per winkel beschrijven we of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Goedkoop printen met de fc 770? In het volgende schema communiceren we praktische adviezen zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart tot wel 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie beperkte kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont of Brush Script.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Trek de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt is geschikt voor de fc 770?

Zie je een seintje dat dat het inktniveau laag is? Let op: Inktniveau waarschuwingen blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang pas als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Canon FC 770 is een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Kijk allereerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Daarna bekijk je welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Kijk naar het tonernummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Denk dan aan 770 uit de serie fc van Canon.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de bekende webwinkels als coolblue.nl en Goedkoopprinten.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer info vind je verderop.

TypeKleurInfo
Canon FC 770 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Staalblauw en RAL 5023.
Canon FC 770 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Blauwlila of RAL 3017.
Canon FC 770 YellowGeelGele inkt voor tinten als Okergeel of RAL 1000.
Canon FC 770 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de fc 770.

Toepasbare toners voor in de fc 770.
Ons systeem heeft verschillende gevonden die toe te passen zijn op je printer.

 1. Canon E-30 toner zwart
 2. 2x Canon E-30 toner zwart


Voordelige Canon FC 770 toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan is het tijd om de toner te wisselen. Hierna bieden wij een overzicht zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners fc 770 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je PC / Mac geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner uit het doosje. Verwijder het transparante zegel zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig aan en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Canon FC 770

Beste Canon FC 770 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw fc 770? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een groter inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten soms niet zo is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdruk toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk toner
Wellicht zul je een foutmelding krijgen bij het installeren van imitatie inkt. Dat komt omdat Canon het liefste ziet dat jij hun originele toners koopt. Dit type waarschuwing wegklikken en doorgaan met printen. Kun je het niet wegklikken? In dat geval vind je in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Begin met kijken of je de juiste imitatie toner hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze rijmt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je mogelijk eerst een keer printen met de originele inkt. Als je dat gedaan hebt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Bekijk of je het plasticje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Canon.
 8. Inspecteer de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen als 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor zwart en wit printen. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege Canon FC 770 toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de fc 770?
Een groot deel van de all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de Canon toners even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je printer zal een melding tonen als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon FC 770 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen in voorraad. Het betreft speciale patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel kan je dit ook laten uitvoeren door organisatie die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven faciliteren goedkope namaak artikelen en geen originele Canon toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een fc 770?
Printers en scanners aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Gewoonlijk detecteert een windows PC of Mac je printer binnen enkele seconden. Zorg wel voor de bijbehorende printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van Canon. De geldige printer drivers die werken met de fc 770 staan vermeld op de website van Canon. Op dit portaal tref je voorts relevante assistentie zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en hulp bij technische problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de fc 770?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen op het informatieportaal van het merk. Vervelende Canon FC 770 storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, wil niet scannen, langzaam, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige Canon scanners en printers verlenen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De fc 770 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kan je ook een afdruk maken met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er zijn tegenwoordig meer en meer fabrikanten die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan om de paar weken, om de 3 maanden of wanneer de inkt bijna op is een nieuwe voordelige toner. Op die manier zit je nooit zonder inkt en weet je zeker dat de printer het doet. Je hebt diverse toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie