bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Pixma MP130

Zonder gedoe inkt voor de Canon Pixma MP130 bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker tref je de voordeligste leveranciers en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Zo vind je snel goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die geldig zijn voor de pixma-mp 130 in december 2023. Ook bieden wij hieronder tips om goedkoper te printen, info m.b.t. klooncartridges en technische specificaties.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €17,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de pixma-mp 130: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit huismerkproducten of originele inkt van Canon.
 • Huismerk inkt is lager geprijsd en wordt volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een vaak gebruikt item is de Canon BCI-24BK zwart.
 • Let op: bespaar met een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Canon Pixma MP130 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt heb ik nodig voor de pixma-mp 130? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Informatie over huismerk inkt | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamCanon
Seriepixma-mp
Model130
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeCanon BCI-24BK zwart
Gemiddelde kosten € – €€

Goedkoopste Canon Pixma MP130 printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,10 – €0,12 per afdruk. Met het assortiment van de goedkoopste Canon Pixma MP130 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is in veel gevallen onverstandig. Het is vaak extra voordelig als je bij een webwinkel koopt. Dat blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we het sterkst bij Canon originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna bekijk je de meest bekende webshopswaar je zonder gedoe direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per winkel beschrijven we of ze klooninkt en/of de officiële producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de pixma-mp 130? In de volgende lijst check je handige foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart tot wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Stel de printer in op bijvoorbeeld draft mode. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic en Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is de juiste inkt voor de pixma-mp 130?

Geeft de computer een seintje dat de inkt op is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en plaats de nieuwe inkt pas wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Canon Pixma MP130 is een zogeheten inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Begin met het bekijken welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Daarna achterhaal je welk typenummer geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals 130 uit de serie pixma-mp van Canon.
 3. Neem een handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel webwinkels als Go4inkt en inktknaller.nl vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details bieden we hier.

TypeKleurInfo
Canon Pixma MP130 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Verblauw en RAL 5012.
Canon Pixma MP130 MagentaRozeRoze inkt voor met name Zwartrood of RAL 3018.
Canon Pixma MP130 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Okergeel of RAL 1033.
Canon Pixma MP130 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de pixma-mp 130.

Erkende cartridges voor een pixma-mp 130.
Onze expert heeft de volgende gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Canon BCI-24BK zwart
 2. Canon BCI-24C kleur


Voordelige Canon Pixma MP130 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Start dan het proces om de cartridge te verwisselen. Onderstaand vind je een praktisch stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges pixma-mp 130 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De software op de PC laat een popup zien welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de printerkast en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het label zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Wanneer het allemaal gelukt is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Canon Pixma MP130

Beste Canon Pixma MP130 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw pixma-mp 130? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Canon of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en komt vaak net zo goed uit de test als merk-inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De printkwaliteit is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het printen met een huismerk cartridge
Soms toont de printer een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Canon liever heeft dat jij hun originele cartridges installeert. Een dergelijke foutcode wegklikken en doorgaan met printen. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen hieronder nog een aantal tips.

 1. Achterhaal of je de geschikte namaak cartridge hebt aangeschaft. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze strookt met de originele inkt.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Check of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je vaak eerst een keer printen met de originele inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Check of je het lipje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Canon.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Sommige printers stoppen met printen in zwart-wit wanneer 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dit is frustrerend. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor puur zwart-wit printing. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige plakband op de inhoudsindicator van de lege Canon Pixma MP130 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de pixma-mp 130?
Nieuwe modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Door deze werking blijft de printer mooie afdrukken maken. Regelmatig de Canon cartridges stofvrij maken met een doekje kan ook helpen. Je printer heeft een melding wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Canon Pixma MP130 opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen verkrijgbaar. Het betreft hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten uitvoeren door shops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze organisaties verstrekken budget imitatie producten en geen originele Canon cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de pixma-mp 130?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Over het algemeen herkent een windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Denk wel aan de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de downloadpagina van Canon. De beste printer drivers die werken met de pixma-mp 130 staan voor je klaar op de website van Canon. Op dit portaal bekijk je verder additionele informatie zoals een gebruikershandleiding, onderhoudstips en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een pixma-mp 130?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen zijn te benaderen via de service en ondersteuning pagina en via supportmedewerkers. Vaak voorkomende Canon Pixma MP130 storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De nieuwste Canon printers werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken zonder kabel aan de PC of laptop. De pixma-mp 130 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Op dezelfde manier kun je eenvoudig een printopdracht versturen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er bestaan meerdere merken en aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan maandelijks, per half jaar of wanneer de inkt bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Met die service weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kan je ervan uitgaan dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van een lage prijs (50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie