bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 1510S

Goedkoop en snel inkt voor de HP PSC 1510S bestellen en laten bezorgen? Op deze website vind je de bekendste winkels en kortingsacties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Daardoor vergelijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en uiteraard ook zwarte inkt die geldig zijn voor de psc 1510s in januari 2023. Daarnaast ontdek je op deze pagina bespaartips, details aangaande imitatie inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €13,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de psc 1510s: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Maak een keuze uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is goedkoper en is volledig gevuld. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een prima artikel is de HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: kies voor een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Vind de goedkoopste inkt voor HP PSC 1510S | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt past in de psc 1510s? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriepsc
Modelnummer1510s
Categorie printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP PSC 1510S printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost zo’n tussen de 1 en 6 eurocent en een full-color al gauw €0,15 per printje. Door middel van de goedkoopste HP PSC 1510S cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is meestal niet slim. Er is veel geld te besparen als je kiest voor een online speler. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema vind je toonaangevende webwinkelswaar je veilig en direct de juiste inkt kunt vinden. Per website check je of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de psc 1510s? In de box hieronder kan je aan de slag met nuttige tricks om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart tot wel 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco of Garamond.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt past in de psc 1510s?

Geeft de computer een notificatie dat de inkt op is? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in zodra de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP PSC 1510S betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Kijk allereerst welke kleur je moet vervangen. Daarna zoek je uit welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan 1510s uit de serie psc van het merk HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij verschillende online leveranciers als printershop en inktknaller.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP PSC 1510S CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Parelmoer nachtblauw of RAL 5022.
HP PSC 1510S MagentaRozeRoze inkt voor Signaalviolet of RAL 4001.
HP PSC 1510S YellowGeelGele inkt voor kleuren als Meloengeel en RAL 1027.
HP PSC 1510S Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de psc 1510s.

Populaire cartridges die passen in de psc 1510s.
Onze expert heeft de volgende gekozen die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 338XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP PSC 1510S cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te wisselen. Hierna vind je een handig stappenplan waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges psc 1510s vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De software op de PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het ontluchtingslabel er af zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP PSC 1510S

Beste HP PSC 1510S huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw psc 1510s? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel 50% goedkoper. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken vaak niet gebeurt. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Soms heb je te maken met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Deze waarschuwing kan je gewoon negeren. Lukt printen dan alsnog niet? Dan vind je in de bijgaande opsomming nog wat adviezen.

 1. Controleer of je de juiste huismerk cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze klopt met het origineel.
 2. Haal de printer even van het net. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij een nieuwe printer moet je vaak eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Achterhaal of je het dopje / plastic los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Reinig de verstopte printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe is dat op te lossen?
Diverse printers weigeren zwart-wit te printen in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is zeer frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Start met het kiezen voor alleen zwart. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige tape op het plastic venstertje van de lege HP PSC 1510S cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de psc 1510s?
Veel printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe om uitdroging te voorkomen. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Regelmatig de HP cartridges schoonmaken is ook een goed idee. Je model geeft zelf aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de standby-modus kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP PSC 1510S opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare producten te koop. Dat zijn hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. In veel gevallen kan je dit ook laten doen bij printwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten bieden aantrekkelijke imitatie producten of dure originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de psc 1510s?
Printers en scanners installeren en klaar maken voor gebruik kost gelukkig niet veel tijd. Normaal gesproken detecteert jouw Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Het snelst gaat dit met behulp van de geldige printersoftware. De meest recente versie vind je via de service en ondersteuning pagina van HP. De populairste printer drivers die werken met de psc 1510s zijn te vinden op de website van HP. In het supportcenter bekijk je ook uitgebreide details zoals instructies, tips m.b.t. het onderhoud en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de psc 1510s?
Een printerstoring is ongewenst maar is soms makkelijk op te lossen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze error-codes worden verder toegelicht via het online portaal en via supportmedewerkers. Vervelende HP PSC 1510S storingen zijn; geen wifi, printkop fout, geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet scannen, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere HP all-in-one printers beschikken over Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De psc 1510s WiFi printer is dan via internet te benaderen. Op dezelfde manier kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
We onderscheiden meer en meer leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je maandelijks, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope cartridge. Op die manier beschik je altijd over voldoende inkt en heb je de garantie dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van goedkoop (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie