bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Hp PSC

Eenvoudig online inkt voor de Hp PSC bestellen en laten bezorgen aan huis? Via deze Inktvergelijker ontdek je de bekendste online verkooppunten en forse kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Zo koop je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een psc inkjet in april 2023. Daarnaast doorzoek je op onze site slimme bespaartips, specificaties betreffende klooncartridges & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €18,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de psc inkjet: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een huismerk of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is veel voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Een veel besteld artikel is de HP 56 XL + HP 57 XL multipack.
 • Tip van de specialist: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de Hp PSC | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een psc inkjet? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Seriepsc
Modelnummerinkjet
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 56 XL + HP 57 XL multipack
Verkoopprijs €€

Goedkoopste Hp PSC printerinkt kopen (april 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost gemiddeld een paar cent en een gekeurde doorgaans €0,08 – €0,11 per afdruk. Door middel van de goedkoopste Hp PSC cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is bijna altijd onnodig duur. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dat toont de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel tref je gerenommeerde webshopswaar je op een gebruiksvriendelijke manier vandaag nog inktpatronen kunt bestellen. Per webshop kan je bekijken of ze alternatieve inkt of juist merk-inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Besparen op de kosten van een psc inkjet? In het volgende schema bekijk je nuttige adviezen om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart tot wel 55%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snel printen. De kwaliteit is iets minder, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Century Gothic of Garamond.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van de stroom wanneer deze niet wordt gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan ik gebruiken in een psc inkjet?

Geeft de printer een berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Hp PSC is een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Check eerst welke kleur je moet vervangen. Dan achterhaal je welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Zoals inkjet uit de serie psc van HP.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal webwinkels als Go4inkt en Goedkoopprinten.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Meer informatie bieden we hier.

TypeKleurInfo
Hp PSC CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Staalblauw of RAL 5001.
Hp PSC MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Signaalviolet of RAL 3026.
Hp PSC YellowGeelGele inkt voor tinten als Beige of RAL 1000.
Hp PSC Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met diverse inktcartridges voor de psc inkjet.

Werkende cartridges die passen in de psc inkjet.
Onze expert heeft de volgende gedetecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige Hp PSC cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verversen. Onderstaand plaatsen we een handig stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges psc inkjet vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De PC vertelt je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de klep van de printer en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het beschermmateriaal er af zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Wanneer je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Hp PSC

Beste Hp PSC huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw psc inkjet? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft meer inhoud en doet het net zo goed als originele inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en zijn fors goedkoper. Klooninkt is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een afdruk lijkt 99% op prints met officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
In enkele gevallen krijg je een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Dit soort foutmelding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Je checkt verderop een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Controleer of je de geschikte navulbare cartridge hebt liggen. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Start de printer opnieuw. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Onderzoek of je de beschermingstape verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Een deel van de printers weigeren zwart-wit te printen als 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Behoorlijk irritant. Er zijn echter wel simpele hacks. Start met het kiezen voor printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een stukje tape over de sensor van de lege Hp PSC cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de psc inkjet?
Een aanzienlijk aantal printers hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zo blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de HP cartridges stofvrij maken met een doekje wordt ook geadviseerd. Je printer geeft zelf aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Hp PSC hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items beschikbaar. Dit zijn cartridges of toners die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Tevens kan je dit ook laten uitvoeren door printshops die hier ervaring mee hebben. Deze organisaties verstrekken budget namaak artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de psc inkjet?
Jouw all-in-one printer aansluiten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Gewoonlijk herkent jouw Mac of windows laptop de aangesloten printer vanzelf al. Belangrijk is wel de geldige printersoftware. De meest recente versie vind je via de downloadpagina van HP. De beste printer drivers die werken met de psc inkjet kan je altijd vinden op de website van HP. Op de downloadpagina check je verder additionele details zoals een gebruiksaanwijzing, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij technische problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een psc inkjet?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd op een verkeerd moment. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen zijn op te vragen via handleidingen van de leverancier. Ongemakkelijke Hp PSC storingen zijn; printkop fout, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, langzaam, wil niet printen, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De huidige HP printapparaten zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot pluspunt is dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De psc inkjet WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Eveneens kan je ook printen en scannen via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
We onderscheiden opvallend veel aanbieders die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan per 4 weken, om de paar maand of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • HP PSC 2610XI
 • HP PSC 2700
 • HP PSC 2710
 • HP PSC 2710XI
 • HP PSC 500
 • HP PSC 500CXI
 • HP PSC 500XI
 • HP PSC 720
 • HP PSC 750
 • HP PSC 750CXI
 • HP PSC 750SE
 • HP PSC 750XI
 • HP PSC 760
 • HP PSC 900
 • HP PSC 950
 • HP PSC 950SE
 • HP PSC 950VR
 • HP PSC 950XI
 • HP PSC 2510
 • HP PSC 2510XI
 • HP PSC 2575
 • HP PSC 2575XI
 • HP PSC 2610
 • HP PSC 2610V
 • HP PSC 2210XI
 • HP PSC 2350
 • HP PSC 2353
 • HP PSC 2355
 • HP PSC 2355P
 • HP PSC 2355V
 • HP PSC 2355XI
 • HP PSC 2400
 • HP PSC 2405
 • HP PSC 2410
 • HP PSC 2410V
 • HP PSC 2410XI
 • HP PSC 2450
 • HP PSC 2500
 • HP PSC 1610V
 • HP PSC 1610XI
 • HP PSC 2000
 • HP PSC 2100
 • HP PSC 2105
 • HP PSC 2108
 • HP PSC 2110
 • HP PSC 2110V
 • HP PSC 2110XI
 • HP PSC 2115
 • HP PSC 2150
 • HP PSC 2170
 • HP PSC 2171
 • HP PSC 2175
 • HP PSC 2175V
 • HP PSC 2175XI
 • HP PSC 2179
 • HP PSC 2200
 • HP PSC 2210
 • HP PSC 2210V
 • HP PSC 1402
 • HP PSC 1403
 • HP PSC 1406
 • HP PSC 1410
 • HP PSC 1410V
 • HP PSC 1410XI
 • HP PSC 1415
 • HP PSC 1417
 • HP PSC 1500
 • HP PSC 1503
 • HP PSC 1504
 • HP PSC 1507
 • HP PSC 1508
 • HP PSC 1510
 • HP PSC 1510S
 • HP PSC 1510XI
 • HP PSC 1513S
 • HP PSC 1514
 • HP PSC 1600
 • HP PSC 1610
 • HP PSC 1217
 • HP PSC 1218
 • HP PSC 1219
 • HP PSC 1300
 • HP PSC 1310
 • HP PSC 1311
 • HP PSC 1312
 • HP PSC 1315
 • HP PSC 1315S
 • HP PSC 1315V
 • HP PSC 1315XI
 • HP PSC 1317
 • HP PSC 1340
 • HP PSC 1345
 • HP PSC 1346
 • HP PSC 1350
 • HP PSC 1350V
 • HP PSC 1350XI
 • HP PSC 1355
 • HP PSC 1400
 • HP PSC 1100
 • HP PSC 1110
 • HP PSC 1110V
 • HP PSC 1118
 • HP PSC 1200
 • HP PSC 1205
 • HP PSC 1209
 • HP PSC 1210
 • HP PSC 1210V
 • HP PSC 1210XI
 • HP PSC 1213
 • HP PSC 1215
 • HP PSC 1216
 • Plaats een reactie