bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 1350XI

Inkt voor de HP PSC 1350XI bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker ontdek je de voordeligste webwinkels en kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Hierdoor tref je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk zwarte inkt die compatibel zijn met de psc 1350xi in februari 2024. Daarbij doorzoek je hieronder tips om goedkoper te printen, adviezen over voordelen + nadelen van huismerk & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €17,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de psc 1350xi: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Zodoende bespaar je al snel 55%.
 • Een populair product is de HP 56 XL + HP 57 XL multipack.
 • Tip van de expert: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkeuze: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP PSC 1350XI | Besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de psc 1350xi? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkHP
Printerseriepsc
Model1350xi
Categorie printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 56 XL + HP 57 XL multipack
Gemiddelde kosten € – €€

Goedkoopste HP PSC 1350XI printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je om en nabij de een paar cent en een afdruk met kleur al gauw €0,10 per printje. Door te printen met de goedkoopste HP PSC 1350XI cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is in de regel een dure aangelegenheid. Je bent veel goedkoper uit als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder bekijk je toonaangevende shops waar je zonder problemen eenvoudig inkt kunt bestellen. Per website laten we zien of ze budget inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de psc 1350xi? In het lijstje hierna bieden we nuttige foefjes om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit is uitstekend en zo bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snel printen. De kwaliteit is iets minder, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco of Baskerville Old Face.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt moet ik hebben voor de psc 1350xi?

Geeft de computer een berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en zet deze er pas in op het moment dat de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP PSC 1350XI betreft een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur vervangen moet worden. Vervolgens vergelijk je welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek op cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals 1350xi uit de serie psc van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de meeste webshops zoals Inktwereld.nl en Alleeninkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover bieden we verderop.

TypeKleurInfo
HP PSC 1350XI CyaanBlauwBlauwe inkt voor Capriblauw en RAL 5013.
HP PSC 1350XI MagentaRozeRoze inkt voor met name Bordeauxpaars of RAL 4011.
HP PSC 1350XI YellowGeelGele inkt voor kleuren als Okergeel en RAL 1032.
HP PSC 1350XI Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de psc 1350xi.

Relevante cartridges voor in een psc 1350xi.
Wij hebben onderstaande ontdekt die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 56 XL + HP 57 XL multipack
 2. HP 56 XL Zwart
 3. HP 57 XL Kleur


Voordelige HP PSC 1350XI cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Hierna vind je een opsomming waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges psc 1350xi vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De PC geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de printerkast en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder de tape zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP PSC 1350XI

Beste HP PSC 1350XI huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw psc 1350xi? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een lager vulpercentage en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor merk-inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Dit type foutcode kan je negeren en wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je checkt in de bijgaande opsomming een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Controleer of je de juiste imitatie cartridge hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze overeenkomt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Kijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je soms eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als je dat gedaan hebt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Achterhaal of je het stukje tape hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe los ik dat op?
Meerdere printers werken niet met zwart-wit zodra 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen effect? Plak een stukje tape over de sensor van de lege HP PSC 1350XI cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de psc 1350xi?
Een aanzienlijk aantal modellen gebruiken een reinigingsprogramma voor de printkop. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de HP cartridges stofvrij maken met een doekje kan ook helpen. Je printer laat een popup zien wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de standby-modus worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP PSC 1350XI opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items te koop. Dit zijn speciale patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Meestal kan dit ook worden gedaan door shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze experts verstrekken laag geprijsde huismerk artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de psc 1350xi?
Een printer gebruiksklaar maken doet iedereen eenvoudig zelf. Over het algemeen herkent een windows of Mac computer de nieuwe printer direct. Het snelst gaat dit met behulp van de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via het downloadcentrum van HP. De printer drivers voor de psc 1350xi staan op de website van HP. Op dit portaal tref je verder uitgebreide ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de psc 1350xi?
Een printerstoring is ongewenst en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes zijn op te zoeken op de support-pagina van de ontwikkelaar. Irritante HP PSC 1350XI storingen zijn; printkop fout, geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De huidige HP scanners en printers zijn uitgerust met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat wil zeggen dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De psc 1350xi WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evenzeer kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er bestaan opvallend veel merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan om de paar weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle voordelige cartridge. Op die manier weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat de printer het doet. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van voordelig (100 prints per maand) tot exclusief (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie