bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 1210V

Goedkoop en snel inkt voor de HP PSC 1210V bestellen en laten bezorgen? Op deze website vind je de beste leveranciers en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op deze manier bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt geschikt voor de psc 1210v in januari 2023. Evenzeer lees je op inktaanbieding.nl bespaartips, specificaties m.b.t. klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €12,25.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de psc 1210v: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Maak een keuze uit het huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al snel 50%.
 • Een bekend patroon is de HP 56 XL + HP 57 XL multipack.
 • Tip: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Spring direct naar: Webshops met goedkoopste inkt voor HP PSC 1210V | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een psc 1210v? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriepsc
Modelnummer1210v
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 56 XL + HP 57 XL multipack
Gemiddelde prijs €€

Goedkoopste HP PSC 1210V printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je circa tussen de 1 en 6 eurocent en een gekeurde doorgaans €0,10 – €0,12 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste HP PSC 1210V cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een willekeurige winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd nogal duur. Het is vaak extra voordelig als je het online koopt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht tref je erkende aanbiederswaar je zonder gedoe binnen enkele minuten jouw patronen kunt kopen. Per website beschrijven we of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de psc 1210v? Hieronder bieden we diverse tips & tricks zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Neem klooninkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en bespaart al snel 60%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als lage- of gemiddelde kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont of Garamond.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is geschikte inkt voor de psc 1210v?

Ontvang je een berichtje dat de inkt op is? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen blijken vaak niet te kloppen. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en verwissel deze direct als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP PSC 1210V is een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Begin met het bekijken welke kleur vervangen moet worden. Hierna bekijk je welk type je nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printermodel. Bijvoorbeeld 1210v uit de serie psc van het merk HP.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel aanbieders zoals Easy-ink en printerinktshop.nl vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer info lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP PSC 1210V CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Marineblauw of RAL 5019.
HP PSC 1210V MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Bruinrood en RAL 3014.
HP PSC 1210V YellowGeelGele inkt voor kleuren als Maisgeel en RAL 1036.
HP PSC 1210V Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de psc 1210v.

Werkende cartridges voor in de psc 1210v.
Wij hebben de volgende geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 56 XL + HP 57 XL multipack
 2. HP 56 XL Zwart
 3. HP 57 XL Kleur


Voordelige HP PSC 1210V cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan is het tijd om de cartridge te plaatsen. Verderop vind je een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges psc 1210v vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De PC vertelt je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het ontluchtingslabel zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig aan en doe de klep weer dicht.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Op het moment dat alles juist geplaatst is wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP PSC 1210V

Beste HP PSC 1210V huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw psc 1210v? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en doet het net zo goed als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door derde partijen en zijn fors goedkoper. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele niet het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Wellicht laat de printer een foutmelding zien wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit soort foutcode kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Dan vind je in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Bekijk of je de goede namaak cartridge hebt gekocht.Bekijk het modelnummer op de verpakking en ga na of deze overeenkomt met de originele inkt.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer nog eens of je het ontluchtingslabel hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat kan ik doen?
Meerdere printers werken niet met zwart-wit als een andere kleur leeg is. Dat is erg vervelend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over het venstertje van de lege HP PSC 1210V cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de psc 1210v?
De meeste modellen gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw HP cartridges ontdoen van stof kan ook helpen. Je model heeft een melding wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP PSC 1210V navullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen voor handen. Dit zijn concreet inktpatronen met een ARC chip die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Vaak wordt dit ook gedaan door printwinkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze shops geven voordelige huismerkproducten en geen originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een psc 1210v?
Jouw all-in-one printer installeren en instellen kost gelukkig niet veel tijd. Normaliter herkent een windows of Mac computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Vergeet echter niet de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de bijgeleverde CD van HP. De betrouwbare printer drivers die werken met de psc 1210v staan op de website van HP. Op de update- en service pagina biedt de leverancier tevens uitgebreide info zoals een gebruikershandleiding, tips voor het installeren en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de psc 1210v?
Een printerstoring is irritant en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen via de informatiefolders van de verkoper. Vervelende HP PSC 1210V storingen zijn; printkop fout, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, wil niet printen, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De beste HP printers werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot pluspunt is dat je ook kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De psc 1210v WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kan er worden geprint vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er zijn tegenwoordig meer en meer merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de 30 dagen, per kwartaal of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je de garantie dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van goedkoop (75 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie