bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 900

Online inkt voor de HP PSC 900 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker check je de betrouwbaarste webwinkels en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners voor elke printer. Op deze manier scoor je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de psc 900 in januari 2023. Eveneens ontdek je via onze specialisten slimme bespaartips, details omtrent klooninkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €19,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de psc 900: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al snel 50%.
 • Een uitstekend inktpatroon is de HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL.
 • Tip van de expert: bespaar met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Goedkoopste inkt voor HP PSC 900 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt heb ik nodig voor de psc 900? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamHP
Printerseriepsc
Modelnummer900
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
Verwachte prijs €€€

Goedkoopste HP PSC 900 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je ongeveer €0,03 – €0,06en een kleurenafdruk al gauw €0,10 of nog meer voor een print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP PSC 900 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor een inktpatroon is in veel gevallen nogal duur. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel bekijk je de grote webshopswaar je zonder gedoe binnen enkele minuten de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt tonen we of ze navulbare inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de psc 900? Hierna bieden we een aantal handige tips & tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit is uitstekend en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is relatief duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als minimale kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier en Brush Script.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Trek de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Wat is geschikte inkt voor de psc 900?

De berichtje dat de inkt op is? Goed om te weten: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en verwissel deze direct wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP PSC 900 is een zogeheten inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Check eerst welke kleur vervangen moet worden. Ook onderzoek je welk product past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek op cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Bijvoorbeeld 900 uit de serie psc van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij diverse webwinkels als Sneltoner.nl en Alleeninkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer gegevens hierover vind je hier.

TypeKleurInfo
HP PSC 900 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Zwartblauw en RAL 5023.
HP PSC 900 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Signaalrood of RAL 4009.
HP PSC 900 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Groenbeige en RAL 1014.
HP PSC 900 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de psc 900.

Geschikte cartridges passend in de psc 900.
Wij hebben deze geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 2. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP PSC 900 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verwisselen. Verderop lees je adviezen met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges psc 900 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of PC vertelt je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het label zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig aan en doe de klep weer dicht.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP PSC 900

Beste HP PSC 900 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw psc 900? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, bevat vaak meer inkt en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als inkt van het merk zelf.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Huismerk-inkt is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De printkwaliteit toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Een storingscode is vaak gewoon te negeren. Kun je het niet wegklikken? Je checkt verderop een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Check of je de goede namaak cartridge hebt aangeschaft. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer of je het stukje tape weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en problemen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Sommige printers blokkeren de zwart-wit functie zodra 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Start met het kiezen voor printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige tape op het plastic venstertje van de lege HP PSC 900 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de psc 900?
Een aanzienlijk aantal modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook aan te raden. Je printer toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP PSC 900 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen beschikbaar. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Doorgaans wordt dit ook gedaan door bedrijven die hier faciliteiten voor hebben. Deze experts geven betaalbare imitatie producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de psc 900?
Jouw printer gebruiksklaar maken gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Normaal gesproken detecteert jouw Mac of windows computer de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. De meest recente versie vind je via het downloadcentrum van HP. De geldige printer drivers die geschikt zijn voor de psc 900 zijn te vinden op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina bekijk je verder uitgebreide ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en advies over storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de psc 900?
Een printerstoring is ongewenst en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Deze foutmeldingen zijn op te zoeken op de download- en supportpagina van de ontwikkelaar. Veel voorkomende HP PSC 900 storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, vastgelopen papier, geen inkt, langzaam, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De actuele HP (multifunctionele) printers hebben draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat betekent dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De psc 900 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Daarnaast kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden steeds meer fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat de printer het doet. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (tientallen prints per maand) tot duur (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie