bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 1210XI

Snel en voordelig inkt voor de HP PSC 1210XI bestellen en laten bezorgen aan huis? Op Inktaanbieding.nl bekijk je de beste aanbieders en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Middels onze tools vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die past in je psc 1210xi in december 2023. Evenzeer ontdek je via onze experts slimme bespaartips, info aangaande klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €12,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de psc 1210xi: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een huismerk of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Een bekend inktpatroon is de HP 56 XL + HP 57 XL multipack.
 • Let op: bespaar met een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP PSC 1210XI | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is geschikte inkt voor de psc 1210xi? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Seriepsc
Model1210xi
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 56 XL + HP 57 XL multipack
Gemiddelde kosten €€

Goedkoopste HP PSC 1210XI printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost al snel €0,04 – €0,06 en een print met kleur doorgaans €0,10 per a4. Middels de goedkoopste HP PSC 1210XI cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een willekeurige winkel binnenlopen voor een inktpatroon is meestal erg duur. Het is vaak extra voordelig als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder bekijk je de meest populaire webshopswaar je op een gebruiksvriendelijke manier direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder kan je bekijken of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een psc 1210xi? In het volgende schema communiceren we praktische tips & tricks om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het printen kan je kiezen voor opties als conceptmodus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco en Brush Script.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is de juiste inkt voor de psc 1210xi?

Geeft de computer een bericht dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Inkt indicatoren zijn een schatting. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP PSC 1210XI is een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Begin met het bekijken welke kleur vervangen moet worden. Hierna onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. In dit geval de 1210xi uit de serie psc van het merk HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de bekende online leveranciers als Officesavers en Vikingdirect.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer details lees je hier.

TypeKleurInfo
HP PSC 1210XI CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Nachtblauw of RAL 5001.
HP PSC 1210XI MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Karmijnrood en RAL 4009.
HP PSC 1210XI YellowGeelGele inkt voor onder andere Verkeersgeel of RAL 1007.
HP PSC 1210XI Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de psc 1210xi.

Toepasbare cartridges voor een psc 1210xi.
Onze expert heeft de volgende gedetecteerd die passen in deze printer.

 1. HP 56 XL + HP 57 XL multipack
 2. HP 56 XL Zwart
 3. HP 57 XL Kleur


Voordelige HP PSC 1210XI cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te plaatsen. Hierna is er een overzicht waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges psc 1210xi vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De software op de PC vertelt je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de printerkast en klik de lege patronen eruit. Gooi het nooit zomaar weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder de tape zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP PSC 1210XI

Beste HP PSC 1210XI huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw psc 1210xi? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een groter inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door speciale bedrijven en zijn tot wel 50% goedkoper. Imitatie inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken niet het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe heb je te maken met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges toepast. Dit type melding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen verderop een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de goede huismerk cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze rijmt met het origineel.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Controleer nog eens of je het kapje hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Sommige printers printen geen zwart-wit wanneer 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Behoorlijk irritant. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege HP PSC 1210XI cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de psc 1210xi?
Nieuwe modellen gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de HP cartridges schoonmaken is ook een goed idee. Het systeem indiceert als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP PSC 1210XI bijvullen?
In de winkel zijn navulbare patronen te koop. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten doen bij shops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze shops bieden laag geprijsde imitatie producten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de psc 1210xi?
Jouw all-in-one printer opstarten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Over het algemeen detecteert een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Denk wel aan de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het gebruikersportaal van HP. De betrouwbare printer drivers voor een psc 1210xi zijn te vinden op de website van HP. Op de update- en service pagina check je bovendien additionele assistentie zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en hulp bij technische problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de psc 1210xi?
Een printerstoring is irritant en kan voor veel problemen zorgen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen via de website van de fabrikant. Irritante HP PSC 1210XI storingen zijn; geen wifi, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, wil niet printen, langzaam, cartridgeprobleem.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele HP printersystemen werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot voordeel is dat je overal in huis kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De psc 1210xi WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Op dezelfde manier kan je ook printen en scannen via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er opvallend veel leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan maandelijks, per kwartaal of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope cartridge. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van een lage prijs (75 prints per maand) tot exclusief (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie