bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 950

Direct inkt voor de HP PSC 950 bestellen en laten bezorgen aan huis? Op deze website check je de beste online verkooppunten en kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Online koop je direct goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en niet te vergeten zwarte inkt die werken in een psc 950 in januari 2023. Daarbovenop lees je hieronder tips om te besparen op de printkosten, informatie betreffende klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €19,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de psc 950: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een huismerk of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is (veel) goedkoper en is volledig gevuld. Je bespaart al gauw 65%.
 • Een veel besteld inktpatroon is de HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL.
 • Tip: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Onderwerpen: Vind de goedkoopste inkt voor HP PSC 950 | Tips om te besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de psc 950? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkHP
Seriepsc
Model950
PrintersoortInkjet
Geschikte cartridgeHP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste HP PSC 950 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je ongeveer enkele centen en eentje met kleuren rond de €0,08 – €0,11 per printje. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP PSC 950 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is vaak aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je online inkt bestelt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna vind je gerenommeerde aanbiederswaar je op een gebruiksvriendelijke manier direct jouw patronen kunt kopen. Per webshop zie je of ze budget inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de psc 950? Hieronder bieden we diverse slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals beperkte kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier en Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is geschikte inkt voor de psc 950?

Geeft de printer een melding dat dat het inktpatroon leeg is? Advies: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang pas wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP PSC 950 is een zogeheten inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Kijk allereerst welke kleur je moet vervangen. Dan wil je weten welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Controleer het cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op printernaam. Bijvoorbeeld 950 uit de serie psc van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal shops zoals Inkt.nl en inktknaller.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en hebben meer volume (inhoud). Een uitgebreidere uitleg lees je hier.

TypeKleurInfo
HP PSC 950 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Duifblauw en RAL 5020.
HP PSC 950 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Parelmoer donkerrood en RAL 4003.
HP PSC 950 YellowGeelGele inkt voor tinten als Maisgeel of RAL 1027.
HP PSC 950 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de psc 950.

Geschikte cartridges die passen in de psc 950.
We hebben diverse gevonden die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 2. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP PSC 950 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Start dan het proces om de cartridge te vervangen. Hieronder plaatsen we een handige uitleg zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges psc 950 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of PC zal een melding tonen welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals dit wordt aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP PSC 950

Beste HP PSC 950 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw psc 950? Dan bestel je nieuwe inkt. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdrukkwaliteit toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen laat de printer een foutmelding zien bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges toepast. Zo’n storing kan je doorgaans wegdrukken. Werkt dit niet? Dan vind je in de bijgaande opsomming een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de goede huismerk cartridge in huis hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Kijk of je het plasticje weg hebt gehaald.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe los ik dat op?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit wanneer 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is niet erg handig. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Begin met het instellen van de printer op printen in zwart-wit. Blijft de printer een error geven? Plak ondoorzichtige plakband over de sensor van de lege HP PSC 950 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de psc 950?
Nieuwe printproducten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Met behulp van dit programma blijft jouw printer in topconditie. Zo nu en dan uw HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook aan te raden. Je apparaat laat het automatisch weten wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP PSC 950 navullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen die je kunt kopen. We hebben het hier over inktpatronen met een ARC chip die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. In veel gevallen kan je dit ook laten uitvoeren door bedrijven die hier faciliteiten voor hebben. Deze shops verstrekken budget kloon artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een psc 950?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren kost gelukkig niet veel tijd. Gewoonlijk herkent een windows of Mac computer de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. Dat kun je downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De erkende printer drivers voor je psc 950 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina vind je tevens aanvullendeondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, info over het reinigingsprogramma en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een psc 950?
Een printerstoring is irritant en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes kun je achterhalen via de service en ondersteuning pagina van de fabrikant. Bekende HP PSC 950 storingen zijn; vastgelopen papier, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, geen inkt, wil niet printen, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De beste HP printersystemen zijn uitgerust met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat wil zeggen dat je ook kunt afdrukken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De psc 950 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Eveneens kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meerdere aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan 4 wekelijks, om de 3 maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van voordelig (100 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie