bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 1315V

Inkt voor de HP PSC 1315V bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker ontdek je de meest geschikte aanbieders en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende vind je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt die past in je psc 1315v in oktober 2023. Daarbovenop lees je op inktaanbieding.nl handige printer tips, details aangaande klooncartridges en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €15,75.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de psc 1315v: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is financieel interessanter en wordt bovendien geheel gevuld. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een prima item is de HP 27XL + HP 28XL Voordeelbundel.
 • Let op: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Goedkoopste inkt voor HP PSC 1315V | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt moet ik kopen voor de psc 1315v? | Informatie over inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Seriepsc
Model1315v
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 27XL + HP 28XL Voordeelbundel
Prijsindicatie €€

Goedkoopste HP PSC 1315V printerinkt bestellen (oktober 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een A4-tje met tekst kost je circa enkele centen en eentje met kleuren om en nabij de €0,10 – €0,12 per afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP PSC 1315V cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is in veel gevallen nogal prijzig. Je kunt veel geld besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder tref je erkende webshopswaar je gebruiksvriendelijk binnen enkele minuten inkt kunt bestellen. Per verkoper check je of ze klooninkt of ook originele a-merk producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de psc 1315v? In het lijstje hierna kan je aan de slag met een aantal trucs zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem namaak inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie beperkte kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Courier en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt past in de psc 1315v?

Geeft de computer een melding dat de inktvoorraad op is? Let op: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Je kunt dit gerust even afwachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP PSC 1315V betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Hierna achterhaal je welk type inkt past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Bijvoorbeeld 1315v uit de serie psc van HP.
 3. Neem een handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal online aanbieders als Inkclub en Office Centre worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Meer details check je hier.

TypeKleurInfo
HP PSC 1315V CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Staalblauw en RAL 5017.
HP PSC 1315V MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Oriëntrood en RAL 3003.
HP PSC 1315V YellowGeelGele inkt voor kleuren als Honinggeel of RAL 1034.
HP PSC 1315V Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de psc 1315v.

Erkende cartridges voor o.a. de psc 1315v.
Onze expert heeft de volgende gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 27XL + HP 28XL Voordeelbundel
 2. HP 56 XL + HP 57 XL multipack
 3. HP 27XL inktcartridge Zwart
 4. HP 56 XL Zwart
 5. HP 28XL inktcartridge KleurHP 57 XL Kleur


Voordelige HP PSC 1315V cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verversen. Onderstaand staat een handige uitleg met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges psc 1315v vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De PC laat een popup zien welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en haal het oude patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het plakkertje zoals je kunt zien in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Installeren

  De printer controleert de geplaatste inkt. Op het moment dat het allemaal gelukt is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP PSC 1315V

Beste HP PSC 1315V huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw psc 1315v? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, bevat vaak meer inkt en komt vaak net zo goed uit de test als merk-inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt gedaan door speciale bedrijven en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet perse het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een afdruk is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen toont de printer een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit type melding wegklikken en doorgaan met printen. Kun je het niet wegklikken? Je treft op deze pagina nog wat adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte navulbare cartridge hebt aangeschaft. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze overeenkomt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Check of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Bekijk of je het plakkertje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is niet erg handig. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Start met het kiezen voor puur zwart-wit printing. Blijft de printer een error geven? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege HP PSC 1315V cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de psc 1315v?
Het gros van de multifunctionals hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zo blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken kan ook helpen. Je printer geeft zelf aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP PSC 1315V bijvullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. We hebben het hier over speciale patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan printwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze shops geven aantrekkelijke kloon producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de psc 1315v?
Printers en scanners opstarten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Over het algemeen detecteert een Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Randvoorwaarde is wel het installeren van de actuele printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van HP. De meest actuele printer drivers voor de psc 1315v vind je op de website van HP. Op de update- en service pagina vind je tevens extra assistentie als handleidingen, tips m.b.t. het onderhoud en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de psc 1315v?
Een printerstoring is ergerlijk en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen via handleidingen en via de klantenservice. Vervelende HP PSC 1315V storingen zijn; printkop fout, reiniging, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwste HP (multifunctionele) printers beschikken over Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat ze ook werken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De psc 1315v WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Bovendien kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de App op een tablet of smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er zijn tegenwoordig steeds meer fabrikanten die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan om de 30 dagen, om de paar maand of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe goedkope cartridge. Met die service weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en weet je zeker dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500 prints per maand).

Plaats een reactie