bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z604

Goedkope inkt voor de Lexmark Z604 bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vind je de bekendste leveranciers en kortingen voor printerinkt voor alle printers. Middels onze tools ontdek je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk de basis zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de z 604 in oktober 2023. Tevens lees je via onze specialisten bespaartips, details omtrent imitatie inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €14,00.
 • Beschikbare kleuren voor de z 604: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit het huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Navulbare inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een bekend patroon is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Advies: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoudsopgave: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark Z604 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan in een z 604? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Printerseriez
Model604
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Vanafprijs €€ = €€€

Goedkoopste Lexmark Z604 printerinkt kopen (oktober 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een A4-tje met tekst kost je om en nabij de €0,05 – €0,06 en een gekeurde gemiddeld €0,10 voor een a4. Door middel van de goedkoopste Lexmark Z604 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is in veel gevallen nogal prijzig. Je kunt veel geld besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder bekijk je de meest bekende webwinkelswaar je op een gebruiksvriendelijke manier binnen enkele minuten jouw patronen kunt kopen. Per verkoper check je of ze huismerk inkt of juist merk-inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een z 604? In de box hieronder vind je handige trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-stand. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze een tijdje stil staat. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is geschikte inkt voor de z 604?

Zie je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Deze meldingen kun je vaak nog wel even negeren. Vervang nooit direct de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Lexmark Z604 heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur vervangen moet worden. Daarna onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Google op het specifieke printernummer. Voor jouw printer is dat 604 uit de serie z van het merk Lexmark.
 3. Neem een handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal online aanbieders als Inkt.nl en Goedkoopprinten.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn goedkoper en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer gegevens hierover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark Z604 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Paarsblauw en RAL 5008.
Lexmark Z604 MagentaRozeRoze inkt voor met name Wijnrood en RAL 3015.
Lexmark Z604 YellowGeelGele inkt voor onder andere Groenbeige en RAL 1015.
Lexmark Z604 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met diverse inktcartridges voor de z 604.

Relevante cartridges voor de z 604.
Onze expert heeft de volgende gevonden die toe te passen zijn op je printer.

 1. Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27
 2. Lexmark 16/17 Zwart
 3. Lexmark 26/27 Kleur


Voordelige Lexmark Z604 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te wisselen. Verderop lees je een handig stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges z 604 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je computer of laptop vertelt je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt zien in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu de inkt testen. Als het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Lexmark Z604

Beste Lexmark Z604 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw z 604? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en doet het net zo goed als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten er nog wel eens aan schort. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit komt overeen met standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
In sommige gevallen heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Lexmark wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Een dergelijke waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Wij plaatsen onderstaand een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de geschikte navulbare cartridge hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze overeenstemt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Check of je de beschermingstape los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Lexmark.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen en problemen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Diverse printers stoppen met printen in zwart-wit in de situatie waar de kleureninkt op is. Dat is niet erg handig. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Stel de printer allereerst in op zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak een zwart tapeje over de sensor van de lege Lexmark Z604 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de z 604?
De meeste printproducten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Regelmatig de Lexmark cartridges er even in en uit halen is ook aan te raden. Je product toont je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark Z604 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen voor handen. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Vaak wordt dit ook gedaan door ondernemers die hier ervaring mee hebben. Deze experts bieden voordelige huismerken en dus niet originele Lexmark cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een z 604?
Een printer installeren en instellen is niet heel complex meer. Meestal detecteert een windows laptop of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden via de downloadpagina van Lexmark. De beste printer drivers die passen bij de z 604 vind je op de website van Lexmark. In het supportcenter download je bovendien handige ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, info over het reinigingsprogramma en advies over storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de z 604?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen worden verder toegelicht op het gebruikersportaal van de fabrikant. Veel voorkomende Lexmark Z604 storingen zijn; geen wifi, printkop fout, vastgelopen papier, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De tegenwoordige Lexmark printersystemen hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De z 604 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evengoed kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
De laatste jaren zien we meerdere leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan maandelijks, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Zodoende beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van een lage prijs (50 prints per maand) tot duur (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie