bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z

Goedkope inkt voor de Lexmark Z bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker tref je de betrouwbaarste leveranciers en forse kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Online scoor je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt die compatibel zijn met de z inkjet in januari 2023. Daarnaast check je op onze site handige printer tips, adviezen omtrent huismerk-inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €19,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de z inkjet: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van Lexmark.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en wordt volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een prima patroon is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/26.
 • Tip van de specialist: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkeuze: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark Z | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is geschikt voor de z inkjet? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamLexmark
Printerseriez
Modelnummerinkjet
Categorie printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/26
Verwachte prijs

Goedkoopste Lexmark Z printerinkt bestellen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je om en nabij de €0,06 en eentje met kleuren al snel €0,10 – €0,12 per print. Door te printen met de goedkoopste Lexmark Z cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is doorgaans nogal duur. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dat blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit geldt in het bijzonder voor Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vergelijk je erkende online leveranciers waar je zonder gedoe gemakkelijk de juiste inkt kunt vinden. Per aanbieder kan je zien of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de z inkjet? In het volgende schema check je een aantal handige slimmigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart al snel 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel-modus. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic of Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van de stroom als deze een tijdje stil staat. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de z inkjet?

De notificatie dat dat het inktniveau laag is? Opletten: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en verwissel deze direct zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Lexmark Z is een zogeheten inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Check eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Dan bekijk je welk type je nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Controleer het cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printertype. Zoals inkjet uit de serie z van Lexmark.
 3. Kijk in de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal online leveranciers als Go4inkt en Inktdiscount.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en hebben meer volume (inhoud). Meer info bieden we hier.

TypeKleurInfo
Lexmark Z CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Gentiaanblauw of RAL 5012.
Lexmark Z MagentaRozeRoze inkt voor met name Signaalviolet en RAL 3026.
Lexmark Z YellowGeelGele inkt voor Zwavelgeel en RAL 1014.
Lexmark Z Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de z inkjet.

Toepasbare cartridges voor in de z inkjet.
Wij hebben deze ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. Lexmark 32 + Lexmark 33
 2. Lexmark 32 Zwart
 3. Lexmark 33 Kleur


Voordelige Lexmark Z cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan is het tijd om de cartridge te verversen. Hierna plaatsen we een overzicht waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges z inkjet vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De PC geeft aan welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het beschermmateriaal er af zoals aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu de inkt testen. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Lexmark Z

Beste Lexmark Z huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw z inkjet? Dan bestel je nieuwe inkt. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft meer inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit navullen gebeurt vaak door gespecialiseerde organisaties en de prijs is erg concurrerend. Huismerk-inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit komt overeen met standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk cartridge
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Lexmark wil dat jij als consument hun merkcartridges installeert. Deze storing kan je doorgaans wegdrukken. Is dat niet mogelijk? Je checkt in de bijgaande opsomming een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de goede kloon cartridge hebt gekocht.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer of je het plakkertje verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Lexmark.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe los ik dat op?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit in het geval dat 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Behoorlijk irritant. Er zijn echter wel simpele hacks. Stel de printer allereerst in op zwart en wit printen. Werkt dit niet? Plak een stukje tape over het venstertje van de lege Lexmark Z cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de z inkjet?
Een groot deel van de all-in-one printers gebruiken een reinigingsprogramma voor de printkop. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Maandelijks de Lexmark cartridges er even in en uit halen is ook een goed idee. Het systeem indiceert wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark Z hervullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen beschikbaar. Het betreft zogenaamde hervulbare patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Vaak kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops bieden budget kloon artikelen in plaats van originele Lexmark cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de z inkjet?
Je all-in-one apparaat voorzien van nieuwe software is sinds enkele jaren kinderspel. Vaak detecteert een windows of Mac computer je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Lexmark. De erkende printer drivers voor een z inkjet kun je altijd raadplegen op de website van Lexmark. Daar biedt de leverancier ook aanvullendehulp zoals instructies, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een z inkjet?
Een printerstoring is ongewenst en kan zorgen voor de nodige stress. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht op de download- en supportpagina van de ontwikkelaar. Bekende Lexmark Z storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwste Lexmark printapparaten werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je overal in huis kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De z inkjet WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kan je eenvoudig een document of mail printen via de App op een tablet of smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er meerdere merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Ze sturen dan om de paar weken, per kwartaal of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Met deze dienst kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van eenvoudig (15 prints per maand) tot exclusief (honderden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark Z34
 • Lexmark Z35
 • Lexmark Z515
 • Lexmark Z517
 • Lexmark Z601
 • Lexmark Z602
 • Lexmark Z603
 • Lexmark Z604
 • Lexmark Z605
 • Lexmark Z611
 • Lexmark Z612
 • Lexmark Z614
 • Lexmark Z730
 • Lexmark Z735
 • Lexmark Z805
 • Lexmark Z810
 • Lexmark Z812
 • Lexmark Z815
 • Lexmark Z816
 • Lexmark Z818
 • Lexmark Z13
 • Lexmark Z23
 • Lexmark X2300
 • Lexmark X2320
 • Lexmark Z24
 • Lexmark Z25
 • Lexmark Z33
 • Plaats een reactie