bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z812

Eenvoudig online inkt voor de Lexmark Z812 bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de beste leveranciers en aantrekkelijke acties voor toners en cartridges voor elke printer. Daardoor scoor je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte inkt geschikt voor de z 812 in december 2022. Ook ontdek je op deze website handige printer tips, adviezen over imitatie inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €16,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de z 812: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit imitatie inkt of originele inkt van Lexmark.
 • Alternatieve inkt is veel voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een vaak gebruikt inktproduct is de Lexmark 32 + Lexmark 33.
 • Tip van de expert: kies voor een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark Z812 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een z 812? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamLexmark
Seriez
Modelnummer812
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeLexmark 32 + Lexmark 33
Gemiddelde prijs €€ = €€€

Goedkoopste Lexmark Z812 printerinkt kopen (december 2022)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je om en nabij de €0,06 en een print met kleur al snel €0,15 voor een print. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Lexmark Z812 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor een inktpatroon is bijna altijd nogal prijzig. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht tref je erkende webwinkelswaar je gerust eenvoudig jouw patronen kunt kopen. Per webshop kan je zien of ze hervulbare inkt en/of de officiële producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog voordeliger printen met de z 812? In onderstaande opsomming bieden we belangrijke tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor klooninkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart al snel 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld draft mode. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont of Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom wanneer deze niet wordt gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is de juiste inkt voor de z 812?

Geeft de printer een melding dat dat het inktniveau laag is? Opletten: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang pas zodra de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Lexmark Z812 is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Kijk allereerst welke kleur vervangen moet worden. Aansluitend zoek je uit welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals 812 uit de serie z van Lexmark.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal shops zoals coolblue.nl en Goedkoopprinten.nl worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Lexmark Z812 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Oceaanblauw en RAL 5011.
Lexmark Z812 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Bordeauxpaars of RAL 3024.
Lexmark Z812 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Ivoorkleurig en RAL 1002.
Lexmark Z812 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de z 812.

Toepasbare cartridges voor een z 812.
Wij hebben onderstaande achterhaald die in jouw printer passen.

 1. Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27
 2. Lexmark 16/17 Zwart
 3. Lexmark 26/27 Kleur


Voordelige Lexmark Z812 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Start dan het proces om de cartridge te plaatsen. Hierna vind je een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges z 812 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of computer indiceert met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plastic zoals dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en sluit de printerkap.

 5. Inktcontrole

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Wanneer je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Lexmark Z812

Beste Lexmark Z812 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw z 812? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Namaak inkt is volledig vol gevuld, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers zul je een foutmelding krijgen bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Lexmark liever heeft dat jij hun originele cartridges koopt. Een dergelijke storing kan je gewoon negeren. Kun je het niet wegklikken? Je leest verderop diverse snelle tips.

 1. Bekijk of je de juiste namaak cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze klopt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Start de printer opnieuw. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het dopje / plastic los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Lexmark.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen met antwoorden

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat kan ik doen?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Behoorlijk irritant. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Start met het kiezen voor enkel zwart-wit afdrukken. Blijft de printer een error geven? Plak ondoorzichtige tape over het venster van de lege Lexmark Z812 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de z 812?
Een groot deel van de all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe voor de printkop. Door dit systeem blijft jouw printer in topconditie. Zo nu en dan uw Lexmark cartridges schoonmaken met een doekje is slim om te doen. Je model laat het automatisch weten wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Z812 hervullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen voor handen. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In de regel wordt dit ook gedaan door bedrijven die daar de juiste materialen voor hebben. Deze winkels geven budget kloon artikelen in plaats van originele Lexmark cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de z 812?
Een printer gebruiksklaar maken is sinds enkele jaren kinderspel. Gewoonlijk herkent een windows PC of Mac de printer binnen een minuut. Randvoorwaarde is wel het installeren van de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van Lexmark. De populairste printer drivers voor een z 812 staan op de website van Lexmark. Op dit portaal vind je verder bijkomende info zoals instructies, tips voor reinigen en hulp bij technische problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de z 812?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze error-codes kun je achterhalen via de website van het merk. Ongemakkelijke Lexmark Z812 storingen zijn; geen wifi, printkop fout, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwste Lexmark (multifunctionele) printers zijn uitgerust met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De z 812 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kan je eenvoudig een document of mail printen via de App op een tablet of smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig verschillende merken die een inkt-abonnement aanbieden. Je krijgt dan elke 8 weken, 4 keer per jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope cartridge. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat de printer 100% zeker werkt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van voordelig (100 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie