bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z818

Goedkope inkt voor de Lexmark Z818 bestellen en laten thuisbezorgen? Op Inktaanbieding.nl bekijk je de meest geschikte webwinkels en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zo koop je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die passen in de z 818 in december 2023. Daarbovenop doorzoek je hieronder tips om te besparen op de printkosten, informatie over huismerk-inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €17,00.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de z 818: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: huismerkproducten of originele inkt van Lexmark.
 • Budget inkt is goedkoper en wordt volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Een veel besteld inktproduct is de Lexmark 32 + Lexmark 33.
 • Niet vergeten: bespaar met een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark Z818 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een z 818? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamLexmark
Printerseriez
Model818
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeLexmark 32 + Lexmark 33
Prijsindicatie €€ = €€€

Goedkoopste Lexmark Z818 printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost je tegenwoordig €0,03 – €0,06en met kleur doorgaans €0,15 per printje. Dankzij de goedkoopste Lexmark Z818 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is vaak aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dat blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht tref je de grote online leveranciers waar je moeiteloos en eenvoudig inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder kan je bekijken of ze budget inkt en/of originele producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Voordelig printen met de z 818? In het lijstje hierna vind je verschillende truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Neem budget inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als conceptmodus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont en Times New Roman.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan in een z 818?

Geeft de printer een seintje dat de inkt op is? Let op: Deze meldingen blijken vaak niet te kloppen. Je kunt dit gerust even afwachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en plaats de nieuwe inkt pas op het moment dat de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Lexmark Z818 heet in de volksmond een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Controleer eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Hierna achterhaal je welk type je nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals 818 uit de serie z van het merk Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij veel webshops zoals coolblue.nl en Totaalinkt.shop worden tevens budgetmerken verkocht. Dit is scherper geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer details bieden we hier.

TypeKleurInfo
Lexmark Z818 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Gentiaanblauw en RAL 5021.
Lexmark Z818 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Roodpaars en RAL 3024.
Lexmark Z818 YellowGeelGele inkt voor onder andere Zinkgeel of RAL 1033.
Lexmark Z818 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de z 818.

Erkende cartridges voor o.a. de z 818.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. Lexmark 32 + Lexmark 33
 2. Lexmark 32 Zwart
 3. Lexmark 33 Kleur


Voordelige Lexmark Z818 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vernieuwen. Verderop bieden wij een kort informatieblok waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges z 818 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC toont je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het plakkertje zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het patroon in de lege houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Lexmark Z818

Beste Lexmark Z818 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw z 818? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, bevat vaak meer inkt en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Namaak inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dit bij originele inktpatronen vaak niet gebeurt. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdruk is vergelijkbaar met originele inkt. 

Problemen bij het plaatsen van huismerk cartridge
Wellicht toont de printer een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Lexmark eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges toepast. Een dergelijke melding wegklikken en doorgaan met printen. Werkt dit niet? Je checkt hierna nog een aantal tips.

 1. Controleer of je de juiste namaak cartridge hebt liggen. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en controleer of deze overeenkomt met de originele inkt.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Check of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je het beschermkapje weg hebt gehaald.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Lexmark.
 8. Zorg voor een schone printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Meerdere printers printen geen zwart-wit als 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is niet erg handig. In veel gevallen is dit op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor enkel zwart-wit afdrukken. Werkt dit niet? Plak wat schilderstape over op de volumelezer van de lege Lexmark Z818 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de z 818?
Het gros van de apparaten beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zodoende heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw Lexmark cartridges schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je apparaat geeft aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Z818 navullen?
In de winkel zijn navulbare items die je kunt kopen. Dat zijn hervulbare cartridges / toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die hier faciliteiten voor hebben. Deze specialisten geven betaalbare huismerkproducten of kostbare originele Lexmark cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de z 818?
Printers en scanners op de juiste manier installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Vaak detecteert een windows PC of Mac de printer binnen een minuut. Belangrijk is wel de bijbehorende printersoftware. Dit is te downloaden op de download- en supportpagina van Lexmark. De printer drivers voor de z 818 staan op de website van Lexmark. Op de update- en service pagina tref je tevens handige informatie zoals handleiding, garantievoorwaarden, onderhoudstips en advies over storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de z 818?
Een printerstoring is ergerlijk en kan zorgen voor de nodige stress. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze error-codes worden uitgelegd op de download- en supportpagina van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke Lexmark Z818 storingen zijn; geen wifi, geen inkt, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, wil niet printen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, langzaam, slecht leesbare tekst.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De tegenwoordige Lexmark printers en scanners verschaffen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit houdt in dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De z 818 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kan je eenvoudig een document of mail printen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Vandaag de dag zien we een aantal leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je elke 8 weken, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (100 prints per maand) tot exclusief (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie