bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z24

Probleemloos inkt voor de Lexmark Z24 bestellen en laten bezorgen aan huis? Op deze website tref je de goedkoopste winkels en aantrekkelijke acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Op deze manier bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en key (zwarte) inkt die toepasbaar zijn voor de z 24 in december 2023. Tevens doorzoek je via onze experts printer bespaartips, info aangaande imitatie inkt en technische specificaties.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €11,50.
 • Beschikbare kleuren voor de z 24: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit het huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Een uitstekend artikel is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Advies: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark Z24 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt past in de z 24? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkLexmark
Seriez
Model24
PrintersoortInkjet
Vaak gekozen cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Geschatte prijs €€€

Goedkoopste Lexmark Z24 printerinkt bestellen (december 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost zo’n enkele centen en een afdruk met kleur rond de €0,10 per print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste Lexmark Z24 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor je inkt-aankoop is doorgaans onverstandig. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema staan de grote aanbiederswaar je gebruiksvriendelijk eenvoudig de juiste inkt kan bestellen. Per leverancier noteren we of ze budget inkt en/of de officiële producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog goedkoper printen met de z 24? Hieronder check je handige tips & tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor klooninkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel printen. De print zal iets minder donker zijn, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont en Baskerville Old Face.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom wanneer deze niet wordt gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de z 24?

De berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Opletten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kun je vaak nog wel even negeren. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Lexmark Z24 heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Achterhaal als eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Ook informeer je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Denk dan aan 24 uit de serie z van Lexmark.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal webshops zoals Inktshop.nl en Office Centre kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en hebben meer volume (inhoud). Een uitgebreidere uitleg tref je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark Z24 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Groenblauw of RAL 5005.
Lexmark Z24 MagentaRozeRoze inkt voor met name Vuurrood of RAL 3022.
Lexmark Z24 YellowGeelGele inkt voor onder andere Parelmoer grijs of RAL 1006.
Lexmark Z24 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de z 24.

Toepasbare cartridges voor in een z 24.
Wij hebben de volgende achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. Lexmark 16/17 + Lexmark 26/26
 2. Lexmark 16/17 Zwart
 3. Lexmark 26/27 Kleur


Voordelige Lexmark Z24 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de cartridge te wisselen. Verderop vind je een opsomming waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges z 24 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Lexmark Z24

Beste Lexmark Z24 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw z 24? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt twee opties: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als originele inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dat bij officiële merkproducten vaak niet gebeurt. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De printkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Lexmark liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Dit type storing kan je negeren en wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? In dat geval vind je verderop nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de geschikte namaak cartridge in huis hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het plakkertje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Lexmark.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en problemen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, is dit op te lossen?
Een deel van de printers werken niet met zwart-wit in de situatie waar 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Begin met het instellen van de printer op alleen zwart. Geen effect? Plak wat schilderstape over over de sensor van de lege Lexmark Z24 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de z 24?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zo zul je altijd een goede afdruk krijgen. Maandelijks de Lexmark cartridges schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je product zal een melding tonen wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark Z24 hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare inktpatronen in voorraad. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Ook kan je het navullen ook laten doen bij organisatie die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze winkels verstrekken laag geprijsde kloon producten en geen originele Lexmark cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een z 24?
Jouw printer installeren en instellen kost tegenwoordig niet veel tijd. Meestal herkent een windows of Mac computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Het snelst gaat dit met behulp van de up-to-date printersoftware. Dat kun je downloaden op de download- en supportpagina van Lexmark. De meest actuele printer drivers voor je z 24 kan je altijd vinden op de website van Lexmark. Daar download je daarnaast uitgebreide informatie zoals instructies, tips voor het installeren en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een z 24?
Een printerstoring is irritant en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Deze error-codes worden verder toegelicht op de support-pagina en via de klantenservice. Irritante Lexmark Z24 storingen zijn; printkop fout, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, wil niet printen, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De tegenwoordige Lexmark scanners en printers hebben Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De z 24 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evenzeer kan je eenvoudig een document of mail printen met smartphone apps of tablet (iPad).

Hoe handig is een printer abonnement?
Tegenwoordig zijn er steeds meer printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je om de paar weken, om de zoveel maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van goedkoop (25-50 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie