bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z602

Snel en voordelig inkt voor de Lexmark Z602 bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vergelijk je de voordeligste webwinkels en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools check je direct goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt die gebruikt kunnen worden in een z 602 in februari 2024. Daarbij check je op onze site bespaartips, info omtrent klooncartridges en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €13,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de z 602: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit huismerkproducten of originele inkt van Lexmark.
 • Budget inkt is voordeliger geprijsd en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een veel besteld product is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Let op: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark Z602 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan ik gebruiken in een z 602? | Uitleg + info over inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamLexmark
Printerseriez
Modelnummer602
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Geschatte prijs €€€

Goedkoopste Lexmark Z602 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost al snel tussen de 1 en 6 eurocent en een kleurenafdruk doorgaans €0,10 of nog meer voor een afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Lexmark Z602 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor je inkt-aankoop is doorgaans onverstandig. Het is qua prijs gunstiger als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht tref je de beste webwinkelswaar je op een gebruiksvriendelijke manier vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per aanbieder zie je of ze klooninkt of ook merkinkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de z 602? In de volgende lijst communiceren we belangrijke tips zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-stand. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont of Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Wat is geschikte inkt voor de z 602?

Geeft de computer een notificatie dat de inkt op is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen zijn een schatting. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en start pas met het vervangen zodra de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Lexmark Z602 heet in de volksmond een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Controleer eerst welke kleur vervangen moet worden. Hierna wil je weten welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de 602 uit de serie z van Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij verschillende online aanbieders als printershop en Inkt-bestellen.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en er zit vaak meer inkt in. Meer details daarover tref je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark Z602 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Parelmoer blauw en RAL 5017.
Lexmark Z602 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Tomaatrood en RAL 3018.
Lexmark Z602 YellowGeelGele inkt voor Verkeersgeel of RAL 1028.
Lexmark Z602 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de z 602.

Relevante cartridges voor een z 602.
Wij hebben onderstaande gedetecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27
 2. Lexmark 16/17 Zwart
 3. Lexmark 26/27 Kleur


Voordelige Lexmark Z602 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vervangen. Verderop staat adviezen met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges z 602 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het ontluchtingslabel zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als het allemaal gelukt is wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Lexmark Z602

Beste Lexmark Z602 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw z 602? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt twee opties: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt geregeld door derde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Imitatie inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de originele niet altijd aan de orde is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
In enkele gevallen zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Lexmark wil dat jij als consument hun merkcartridges toepast. Dit soort melding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Dan vind je verderop enkele praktische adviezen.

 1. Achterhaal of je de geschikte namaak cartridge hebt gesteld. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze overeenkomt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Check of je het lipje hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Lexmark.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe kan ik dat oplossen?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit zodra 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Stel de printer allereerst in op alleen zwart. Heeft je printer die keuze niet? Plak wat schilderstape over over het venstertje van de lege Lexmark Z602 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de z 602?
De meeste apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door dit systeem komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Maandelijks de Lexmark cartridges schoonmaken is ook een goed idee. De software toont je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Z602 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen in de handel. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In veel gevallen kan je het hervullen ook uitbesteden aan winkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze winkels faciliteren voordelige namaak artikelen en verstrekken geen originele Lexmark cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de z 602?
Een printapparaat op de juiste manier installeren kost gelukkig niet veel tijd. Gewoonlijk detecteert jouw Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden op het gebruikersportaal van Lexmark. De printer drivers voor je z 602 staan vermeld op de website van Lexmark. Op deze plek vind je daarnaast aanvullendedetails als handleidingen, tips voor het installeren en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een z 602?
Een printerstoring is ongewenst en komt nooit gelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen worden verder toegelicht op het informatieportaal van de ontwikkelaar. Bekende Lexmark Z602 storingen zijn; geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, reiniging, cartridgeprobleem, wil niet printen, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Lexmark printersystemen hebben Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De z 602 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Ook kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Tegenwoordig zijn er verschillende leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige cartridge. Met die service zit je nooit zonder inkt en heb je zekerheid dat de printer altijd bruikbaar is. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van een lage prijs (15 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500 prints per maand).

Plaats een reactie