bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z815

Probleemloos inkt voor de Lexmark Z815 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker tref je de betrouwbaarste webshops en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Online vergelijk je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte inkt geschikt voor de z 815 in december 2022. Verder check je op deze website tips om goedkoper te printen, informatie aangaande huismerk-inkt en technische specificaties.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €16,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de z 815: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Kloon inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Zodoende bespaar je al snel 55%.
 • Een prima inktpatroon is de Lexmark 32 + Lexmark 33.
 • Tip: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Vind de goedkoopste inkt voor Lexmark Z815 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is de juiste inkt voor de z 815? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkLexmark
Seriez
Modelnummer815
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeLexmark 32 + Lexmark 33
Geschatte prijs

Goedkoopste Lexmark Z815 printerinkt bestellen (december 2022)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een A4-tje met tekst kost zo’n €0,05 – €0,06 en een full-color rond de €0,08 – €0,11 voor een afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste Lexmark Z815 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om inkt in te kopen is in de regel erg duur. Een lagere prijs kun je bereiken als je bij een webwinkel koopt. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder bekijk je erkende online aanbieders waar je zonder problemen binnen enkele minuten inktpatronen kunt bestellen. Per aanbieder kan je bekijken of ze huismerk inkt en/of de officiële producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Goedkoop printen met de z 815? In de box hieronder bekijk je verschillende tips & tricks om te besparen op de printkosten.

 • Neem namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is relatief duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie milieuvriendelijk. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont en Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de z 815?

Zie je een bericht dat de inkt op is? Advies: Deze berichten kloppen nooit helemaal. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en verwissel deze direct zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Lexmark Z815 heet in de volksmond een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Controleer eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna wil je weten welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Denk dan aan 815 uit de serie z van Lexmark.
 3. Lees de handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de bekende webshops zoals Easy-ink en Printabout.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en bevatten een grotere inhoud inkt. Een uitgebreidere uitleg bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Lexmark Z815 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Verblauw of RAL 5025.
Lexmark Z815 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Oudroze of RAL 3015.
Lexmark Z815 YellowGeelGele inkt voor tinten als Saffraangeel of RAL 1020.
Lexmark Z815 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de z 815.

Relevante cartridges voor in een z 815.
Wij hebben deze gesignaleerd die in jouw printer passen.

 1. Lexmark 1 Kleur


Voordelige Lexmark Z815 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Hieronder vind je een praktisch stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges z 815 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je computer of laptop vertelt je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkap en verwijder het lege patroon. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het transparante zegel zoals aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Lexmark Z815

Beste Lexmark Z815 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw z 815? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk cartridge
In enkele gevallen laat de printer een foutmelding zien als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Lexmark wil dat jij als consument hun merkcartridges toepast. Deze storingscode is vaak gewoon te negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je leest verderop een aantal quick fixes.

 1. Begin met kijken of je de juiste budget cartridge hebt geplaatst.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze in lijn is met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Controleer nog eens of je het plasticje verwijderd hebt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Lexmark.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, is dit op te lossen?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit wanneer 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Behoorlijk irritant. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Werkt dit niet? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege Lexmark Z815 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de z 815?
Een groot deel van de multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zo blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de Lexmark cartridges schoonmaken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je machine zal een melding tonen wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Z815 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare inktpatronen beschikbaar. Dit zijn inktpatronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Meestal wordt dit ook gedaan door bedrijven die hier ervaring mee hebben. Deze shops verstrekken goedkope imitatie artikelen in plaats van originele Lexmark cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de z 815?
Je all-in-one apparaat opstarten en installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Gewoonlijk herkent een windows of Mac computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Denk wel aan de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden via de online portalen van Lexmark. De meest actuele printer drivers die passen bij de z 815 zijn te downloaden op de website van Lexmark. Op de downloadpagina biedt de leverancier voorts handige specificaties als handleidingen, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een z 815?
Een printerstoring is ongewenst en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke foutmeldingen zijn op te zoeken op de site van het merk. Veel voorkomende Lexmark Z815 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, printkop fout, vastgelopen papier, reiniging, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De huidige Lexmark printers beschikken over Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je overal in huis kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De z 815 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kan je eenvoudig een document of mail printen met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Vandaag de dag zien we steeds meer printermerken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de paar weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van goedkoop (25-50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie