bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z605

Goedkope inkt voor de Lexmark Z605 bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker tref je de voordeligste winkels en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt die bedoeld zijn voor de z 605 in december 2023. Daarbij vind je op deze pagina handige printer tips, info inzake klooninkt en technische specificaties.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €14,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de z 605: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Alternatieve inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een vaak gebruikt item is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Aanrader: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Snelkeuze: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark Z605 | Besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de z 605? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkLexmark
Printerseriez
Model605
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Gemiddelde kosten € – €€

Goedkoopste Lexmark Z605 printerinkt kopen (december 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je ongeveer tussen de 1 en 6 eurocent en een full-color al snel €0,11 voor een afdruk. Door de aankoop van de de goedkoopste Lexmark Z605 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is vooral het geval voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna vergelijk je erkende shops waar je veilig en gemakkelijk de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per website tonen we of ze klooninkt of juist merk-inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de z 605? In de volgende lijst vind je handige slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is relatief duur.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie lage- of gemiddelde kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans en Baskerville Old Face.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de z 605?

De notificatie dat de inkt op is? Advies: Inktniveau waarschuwingen zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en start pas met het vervangen wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Lexmark Z605 is een zogenoemde inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Check eerst welke kleur je moet vervangen. Vervolgens check je welk type je nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat 605 uit de serie z van Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel webshops zoals Inktwereld.nl en Inkt-bestellen.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details daarover lees je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark Z605 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Parelmoer nachtblauw en RAL 5013.
Lexmark Z605 MagentaRozeRoze inkt voor met name Heidepaars of RAL 4008.
Lexmark Z605 YellowGeelGele inkt voor o.a. Goudgeel of RAL 1006.
Lexmark Z605 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de z 605.

Populaire cartridges voor in de z 605.
We hebben diverse achterhaald die werken met deze printer.

 1. Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27
 2. Lexmark 16/17 Zwart
 3. Lexmark 26/27 Kleur


Voordelige Lexmark Z605 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan is het tijd om de cartridge te verversen. Onderstaand vind je een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges z 605 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je windows of mac PC laat een popup zien welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder de tape zoals je kunt zien in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer controleert de geplaatste inkt. Op het moment dat het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Lexmark Z605

Beste Lexmark Z605 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw z 605? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een lager vulpercentage en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen soms niet zo is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk cartridge
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Lexmark liever heeft dat jij hun originele cartridges toepast. Een foutmelding is vaak gewoon te negeren. Werkt dit niet? Je leest verderop een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Onderzoek of je de juiste namaak cartridge in huis hebt. Schrijf het modelnummer op en controleer of deze overeenkomt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij nieuwere printers moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Controleer nog eens of je het stukje tape hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Lexmark.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Verschillende printers werken niet met zwart-wit wanneer 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Behoorlijk irritant. In veel gevallen is dit op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape over het venstertje van de lege Lexmark Z605 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de z 605?
Veel multifunctionals hebben een intern reinigingsprogramma voor de printkop. Zodoende komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Regelmatig de Lexmark cartridges stofvrij maken met een doekje is ook aan te raden. Je apparaat geeft aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Z605 opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare producten verkrijgbaar. We hebben het hier over zogenaamde hervulbare patronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Vaak kan je dit ook laten doen bij winkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze bedrijven verstrekken aantrekkelijke huismerkproducten in plaats van originele Lexmark cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de z 605?
Een printer opstarten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Vaak detecteert een Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via het downloadcentrum van Lexmark. De beste printer drivers die geschikt zijn voor de z 605 kan je altijd vinden op de website van Lexmark. In het supportcenter check je bovendien aanvullendeondersteuning zoals de handleiding, reinigingstips en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de z 605?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke foutmeldingen zijn op te zoeken op het gebruikersportaal van de verkoper. Veel voorkomende Lexmark Z605 storingen zijn; printkop fout, reiniging, geen wifi, vastgelopen papier, geen inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwste Lexmark scanners en printers verschaffen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat je het apparaat ook kunt benaderen zonder kabel aan de PC of laptop. De z 605 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Op dezelfde manier kan je eenvoudig een document of mail printen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch per 4 weken, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je zekerheid dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van eenvoudig (100 prints per maand) tot wat duurdere contracten (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie