bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 163C

Goedkoop en snel inkt voor de Brother DCP 163C bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker bekijk je de meest geschikte aanbieders en aantrekkelijke acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Middels onze tools bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en key (zwarte) inkt die toepasbaar zijn voor de dcp 163c in maart 2023. Daarbovenop bekijk je op inktaanbieding.nl bespaartips, info met betrekking tot namaak inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €14,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp 163c: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Maak een keuze uit een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Kloon inkt is stukken goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een vaak gebruikt artikel is de 2x Brother LC-980 Multipack XL.
 • Onze tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkoppelingen: Overzicht goedkoopste inkt voor Brother DCP 163C | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een dcp 163c? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt opties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamBrother
Seriedcp
Model163c
PrintersoortInkjet
Populaire cartridge2x Brother LC-980 Multipack XL
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste Brother DCP 163C printerinkt kopen (maart 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld een paar cent en met kleur al gauw €0,10 – €0,12 per afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Brother DCP 163C cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is doorgaans onverstandig. Je kunt veel geld besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht bekijk je de meest populaire webshopswaar je gebruiksvriendelijk eenvoudig inktpatronen kunt bestellen. Per website noteren we of ze hervulbare inkt of ook merkinkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog goedkoper printen met de dcp 163c? In de box hieronder communiceren we een aantal handige tricks om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor budget inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals conceptmodus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic of Baskerville Old Face.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt is goed voor een dcp 163c?

Krijg je een bericht dat de inkt vervangen moet worden? Advies: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vernieuw deze als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother DCP 163C heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur je moet vervangen. Ook zoek je uit welk type inkt past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan 163c uit de serie dcp van Brother.
 3. Doorzoek de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de meeste webshops zoals Officesavers en Mediamarkt.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer gegevens hierover tref je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP 163C CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Verblauw en RAL 5024.
Brother DCP 163C MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Aardbeirood en RAL 3020.
Brother DCP 163C YellowGeelGele inkt voor Dahliageel en RAL 1033.
Brother DCP 163C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de dcp 163c.

Toepasbare cartridges voor in de dcp 163c.
Ons systeem heeft verschillende gekozen die geschikt zijn voor deze printer.

 1. 2x Brother LC-980 Multipack XL
 2. Brother LC-980 Multipack XL
 3. Brother LC-980BK Zwart XL
 4. Brother LC-980C Cyaan XL
 5. Brother LC-980M Magenta XL
 6. Brother LC-980Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 163C cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan kan je beginnen met de cartridge te vernieuwen. Hierna staat adviezen waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges dcp 163c vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je windows of mac PC vertelt je met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plasticje zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Brother DCP 163C

Beste Brother DCP 163C huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw dcp 163c? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
In sommige gevallen komt er een bericht met een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother hoopt dat jij hun eigen cartridges toepast. Deze foutmelding kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? Je treft hierna nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de juiste kloon cartridge hebt gesteld. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en controleer of deze overeenkomt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Bekijk of je het stukje tape verwijderd hebt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Brother.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe los ik dat op?
Diverse printer schakelen de zwart-wit functie uit zodra de kleureninkt op is. Dat geeft grote irritatie. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor printen in zwart-wit. Geen effect? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Brother DCP 163C cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp 163c?
Een aanzienlijk aantal modellen gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw Brother cartridges stofvrij maken met een doekje kan ook helpen. De software laat een popup zien als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP 163C bijvullen?
Er zijn speciale navulbare items voor handen. We bedoelen dan cartridges of toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten uitvoeren door ondernemers die hierin gespecialiseerd zijn. Deze bedrijven bieden voordelige huismerkproducten of dure originele Brother cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de dcp 163c?
Een printer gebruiksklaar maken gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Gewoonlijk detecteert een Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Het snelst gaat dit met behulp van de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de service en ondersteuning pagina van Brother. De geldige printer drivers voor je dcp 163c zijn te vinden op de website van Brother. Op de update- en service pagina biedt de leverancier tevens uitgebreide specificaties zoals handleiding, garantievoorwaarden, de juiste instellingen en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de dcp 163c?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen op de download- en supportpagina van het merk. Ongemakkelijke Brother DCP 163C storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De tegenwoordige Brother all-in-one printers verlenen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De dcp 163c WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evengoed kan er worden geprint via de App op een tablet of smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden steeds meer aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. Je krijgt dan om de 30 dagen, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Op die manier beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van budget (75 prints per maand) tot wat duurdere contracten (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie