bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z611

Snel en voordelig inkt voor de Lexmark Z611 bestellen en laten bezorgen? Op deze website tref je de goedkoopste online verkooppunten en aantrekkelijke acties voor printerinkt voor alle printers. Hierdoor koop je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die bedoeld zijn voor de z 611 in oktober 2023. Daarbovenop doorzoek je op inktaanbieding.nl printer bespaartips, adviezen over voordelen + nadelen van huismerk & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €14,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de z 611: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit imitatie inkt of originele inkt van Lexmark.
 • Alternatieve inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een populair inktproduct is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Let op: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Populaire thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Lexmark Z611 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Wat is de juiste inkt voor de z 611? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Seriez
Model611
PrintersoortInkjet
Populaire cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Geschatte prijs €€

Goedkoopste Lexmark Z611 printerinkt kopen (oktober 2023)

Printen is niet goedkoop. Een printje in zwart wit kost al snel een paar cent en met kleur al gauw €0,10 of nog meer voor een a4. Wanneer je kiest voor de goedkoopste Lexmark Z611 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor een inktpatroon is bijna altijd nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we vooral bij Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder check je de beste online leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per website noteren we of ze hervulbare inkt en/of de officiële producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de z 611? In de volgende lijst vind je handige handigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart tot wel 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie lage- of gemiddelde kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier en Brush Script.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de z 611?

Krijg je een seintje dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Lexmark Z611 is een zogenoemde inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Begin met het bekijken welke kleur je moet vervangen. Dan onderzoek je welk product past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat 611 uit de serie z van Lexmark.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online aanbieders als Easy-ink en Paradigit kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer gegevens hierover check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark Z611 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Duifblauw of RAL 5002.
Lexmark Z611 MagentaRozeRoze inkt voor met name Purperrood en RAL 4011.
Lexmark Z611 YellowGeelGele inkt voor met name Dahliageel of RAL 1037.
Lexmark Z611 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de z 611.

Populaire cartridges passend in de z 611.
Wij hebben deze ontdekt die werken met deze printer.

 1. Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27
 2. Lexmark 16/17 Zwart
 3. Lexmark 26/27 Kleur


Voordelige Lexmark Z611 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Verderop zetten we een kort informatieblok waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges z 611 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De software op de PC geeft aan welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Zet de printerklep open en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het label zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu de inkt testen. Als alles juist geplaatst is toont de printer het juiste inktniveau. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Lexmark Z611

Beste Lexmark Z611 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw z 611? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt gedaan door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Klooninkt is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Af en toe komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Lexmark eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Deze waarschuwing kan je negeren en wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je checkt onderstaand enkele praktische adviezen.

 1. Onderzoek of je de goede huismerk cartridge hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze in lijn is met het origineel.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je mogelijk eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Loop nog eens na of je het lipje los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Lexmark.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Een deel van de printers printen geen zwart-wit in de situatie waar de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is erg vervelend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de inhoudsindicator van de lege Lexmark Z611 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de z 611?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Af en toe uw Lexmark cartridges stofvrij maken met een doekje kan ook helpen. Je printer geeft aan wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Z611 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen te koop. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Ook kan je dit ook laten uitvoeren door printshops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze organisaties faciliteren aantrekkelijke huismerkproducten of dure originele Lexmark cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de z 611?
Een printapparaat opstarten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Normaliter herkent een windows of Mac computer de printer binnen een minuut. Randvoorwaarde is wel het installeren van de actuele printersoftware. De meest recente versie vind je via de online portalen van Lexmark. De meest actuele printer drivers voor de z 611 vind je op de website van Lexmark. Op deze plek download je ook handige informatie zoals een gebruikershandleiding, tips voor het installeren en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de z 611?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke foutmeldingen kun je achterhalen op de support-pagina en via supportmedewerkers. Vaak voorkomende Lexmark Z611 storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, langzaam.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De huidige Lexmark (multifunctionele) printers bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De z 611 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kunnen er ook prints gemaakt worden vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
De laatste jaren zien we steeds meer printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je krijgt dan om de paar weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Met deze dienst zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (tientallen prints per maand) tot exclusief (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie