bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z614

Inkt voor de Lexmark Z614 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker check je de bekendste webshops en acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Hierdoor tref je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en uiteraard ook zwarte inkt die passen in de z 614 in december 2022. Daarbij ontdek je op inktaanbieding.nl handige printer tips, info met betrekking tot voordelen + nadelen van huismerk en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €15,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de z 614: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit voordelige namaak inkt of originele inkt van Lexmark.
 • Namaak inkt is lager geprijsd en wordt volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een uitstekend patroon is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Tip van de specialist: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Lexmark Z614 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is geschikt voor de z 614? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bekijken | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkLexmark
Printerseriez
Modelnummer614
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Prijsindicatie €€€

Goedkoopste Lexmark Z614 printerinkt kopen (december 2022)

Printen is soms niet erg voordelig. Een A4-tje met tekst kost al snel €0,06 en eentje met kleuren al gauw €0,10 – €0,12 voor een afdruk. Door middel van de goedkoopste Lexmark Z614 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is in de regel niet slim. Het is qua prijs gunstiger als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is met name zo voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht vergelijk je de meest bekende aanbiederswaar je moeiteloos en snel jouw patronen kunt kopen. Per aanbieder beschrijven we of ze huismerk inkt of juist merk-inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de z 614? Hierna check je diverse aanwijzingen om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor huismerk inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als milieuvriendelijk. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic en Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de z 614?

Ontvang je een seintje dat de inktvoorraad op is? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn een schatting. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en start pas met het vervangen als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Lexmark Z614 is een zogeheten inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Check eerst welke kleur vervangen moet worden. Ook bekijk je welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printertype. Hier betreft het de 614 uit de serie z van het merk Lexmark.
 3. Kijk in de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de meeste online leveranciers als Go4inkt en printerinktshop.nl vind je ook huismerk-varianten. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details daarover tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark Z614 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Staalblauw of RAL 5013.
Lexmark Z614 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Bordeauxpaars of RAL 4002.
Lexmark Z614 YellowGeelGele inkt voor met name Narcissengeel en RAL 1021.
Lexmark Z614 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met diverse inktcartridges voor de z 614.

Werkende cartridges passend in de z 614.
Wij hebben onderstaande ontdekt die werken met deze printer.

 1. Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27
 2. Lexmark 16/17 Zwart
 3. Lexmark 26/27 Kleur


Voordelige Lexmark Z614 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vernieuwen. Verderop vind je een praktisch stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges z 614 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of computer vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Haal het beschermmateriaal er af zoals je kunt zien in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Lexmark Z614

Beste Lexmark Z614 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw z 614? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de grote merken niet altijd aan de orde is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De printkwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen laat de printer een foutmelding zien als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Lexmark wil dat jij als consument hun merkcartridges plaatst .Zo’n melding kan je doorgaans wegdrukken. Lukt printen dan alsnog niet? Dan vind je verderop enkele praktische adviezen.

 1. Onderzoek of je de juiste imitatie cartridge hebt gekocht.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Check of je het plakkertje helemaal hebt verwijderd.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Lexmark.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat kan ik doen?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit indien de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is niet erg handig. In veel gevallen is dit op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige tape op de inhoudsindicator van de lege Lexmark Z614 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de z 614?
Nieuwe printers gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de Lexmark cartridges er even in en uit halen is slim om te doen. Je printer zal een melding tonen als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de standby-modus kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Z614 bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen te koop. Dat zijn navulbare toners / cartridges die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In de regel kan je het hervullen ook uitbesteden aan organisatie die hier faciliteiten voor hebben. Deze shops bieden laag geprijsde huismerken en dus niet originele Lexmark cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de z 614?
Jouw printer voorzien van nieuwe software is sinds enkele jaren kinderspel. Gewoonlijk herkent een windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de bijbehorende printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de online portalen van Lexmark. De geldige printer drivers voor je z 614 zijn te vinden op de website van Lexmark. Op de downloadpagina download je bovendien uitgebreide assistentie zoals de handleiding, info over het reinigingsprogramma en hulp bij netwerkproblemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de z 614?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen zijn op te zoeken op de support-pagina van de fabrikant. Vaak voorkomende Lexmark Z614 storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, geen inkt, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Lexmark (multifunctionele) printers hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat wil zeggen dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De z 614 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Vandaag de dag zien we meerdere aanbieders die handige inkt abonnementen aanbieden. Ze sturen dan elke 8 weken, 4 keer per jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Zodoende heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van een lage prijs (tientallen prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie