bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 185C

Direct inkt voor de Brother DCP 185C bestellen en laten thuisbezorgen? Via Inktaanbieding.nl check je de betrouwbaarste leveranciers en kortingsacties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Daardoor check je snel goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en natuurlijk de basis zwarte inkt die geldig zijn voor de dcp 185c in maart 2023. Tevens check je op deze website slimme bespaartips, info inzake klooncartridges & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €15,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp 185c: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit een huismerk of originele inkt van Brother.
 • Kloon inkt is aanzienlijk voordeliger en is volledig gevuld. Je bespaart al gauw 50%.
 • Een prima inktpatroon is de 2x Brother LC-1100 Multipack XL.
 • Tip van de expert: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Snelkeuze: Goedkoopste inkt voor Brother DCP 185C | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de dcp 185c? | Informatie over inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkBrother
Seriedcp
Modelnummer185c
Categorie printerInkjet
Geschikte cartridge2x Brother LC-1100 Multipack XL
Gemiddelde kosten €€

Goedkoopste Brother DCP 185C printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een printje in zwart wit kost je om en nabij de €0,05 en in kleur gemiddeld €0,10 per printje. Door gebruik te maken van de goedkoopste Brother DCP 185C cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om inkt in te kopen is in veel gevallen erg duur. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is met name zo voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna vergelijk je erkende shops waar je probleemloos snel de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder laten we zien of ze budget inkt of ook merkinkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de dcp 185c? In onderstaande opsomming kan je aan de slag met meerdere tips & tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Neem namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is relatief duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel-modus. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier of Baskerville Old Face.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is goed voor een dcp 185c?

Ontvang je een notificatie dat de inkt op is? Advies: Deze meldingen zijn een schatting. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en plaats de nieuwe inkt pas zodra de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother DCP 185C noemen we ook wel een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Begin met het bekijken welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan achterhaal je welk type je nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de 185c uit de serie dcp van Brother.
 3. Kijk in de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel webwinkels als Sneltoner.nl en Inktbaas.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn goedkoper en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details daarover check je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP 185C CyaanBlauwBlauwe inkt voor Kobaltblauw en RAL 5018.
Brother DCP 185C MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Vuurrood en RAL 4005.
Brother DCP 185C YellowGeelGele inkt voor tinten als Koolzaadgeel of RAL 1003.
Brother DCP 185C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de dcp 185c.

Toepasbare cartridges die passen in de dcp 185c.
Onze expert heeft de volgende gesignaleerd die werken met deze printer.

 1. 2x Brother LC-1100 Multipack XL
 2. Brother LC-1100 Multipack XL
 3. Brother LC-1100BK Zwart XL
 4. Brother LC-1100C Cyaan XL
 5. Brother LC-1100M Magenta XL
 6. Brother LC-1100Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 185C cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de cartridge te vervangen. Verderop is er een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges dcp 185c vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De printer of PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open de printerkast en verwijder het lege patroon. Gooi het nooit zomaar weg. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het label zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP 185C

Beste Brother DCP 185C huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw dcp 185c? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit komt overeen met originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Bij sommige printers toont de printer een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Dit soort melding kan je negeren en wegklikken. Werkt dit niet? Wij plaatsen hierna enkele praktische adviezen.

 1. Controleer of je de goede namaak cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze strookt met het origineel.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij nieuwere printers moet je soms eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Check of je het beschermmateriaal weg hebt gehaald.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Sommige printer schakelen de zwart-wit functie uit wanneer de kleureninkt op is. Behoorlijk irritant. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor puur zwart-wit printing. Werkt dit niet? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege Brother DCP 185C cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de dcp 185c?
De meeste modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor de printkop. Met behulp van dit programma blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw Brother cartridges schoonmaken kan ook helpen. Je machine laat het automatisch weten wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 185C hervullen?
Er zijn speciale navulbare inktpatronen te koop. We hebben het hier over zogenaamde hervulbare patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze organisaties geven aantrekkelijke huismerken of kostbare originele Brother cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de dcp 185c?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. In de regel herkent een Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Vergeet echter niet de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via de portalen van Brother. De printer drivers voor de dcp 185c zijn te downloaden op de website van Brother. Op deze plek download je tevens uitgebreide hulp zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor reinigen en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de dcp 185c?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke foutmeldingen zijn op te zoeken via de service en ondersteuning pagina van de ontwikkelaar. Veel voorkomende Brother DCP 185C storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, reiniging, printkop fout, geen inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige Brother printapparaten beschikken over Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De dcp 185c WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evengoed kunnen er ook prints gemaakt worden via de App op een tablet of smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere printermerken die een inkt-abonnement aanbieden. Je krijgt dan 4 wekelijks, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Zodoende beschik je altijd over voldoende inkt en heb je de garantie dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25-50 prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie