bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Z34

Probleemloos inkt voor de Lexmark Z34 bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker vergelijk je de betrouwbaarste winkels en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Op die manier bekijk je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een z 34 in februari 2024. Daarnaast lees je op deze pagina handige printer tips, info over klooninkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €12,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de z 34: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Je kunt kiezen uit het huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Huismerk inkt is financieel interessanter en bevat meer inkt. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een uitstekend patroon is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Tip van de expert: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor Lexmark Z34 | Besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de z 34? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bekijken | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Printerseriez
Model34
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Geschatte prijs

Goedkoopste Lexmark Z34 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een A4-tje met tekst kost je ongeveer €0,06 en een kleurenafdruk gemiddeld €0,10 voor een a4. Door te printen met de goedkoopste Lexmark Z34 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om daar inkt aan te schaffen is doorgaans aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is vooral het geval voor Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna check je gerenommeerde webshopswaar je op een gebruiksvriendelijke manier vandaag nog de juiste inkt kan bestellen. Per verkoper beschrijven we of ze klooninkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een z 34? Hieronder tref je een aantal adviezen die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Kies bijvoorbeeld voor de optie beperkte kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic of Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt past in de z 34?

Ontvang je een notificatie dat de inkt op is? Advies: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Lexmark Z34 heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Vervolgens zoek je uit welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printermodel. Denk dan aan 34 uit de serie z van het merk Lexmark.
 3. Kijk in de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de meeste online aanbieders als coolblue.nl en Paradigit worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg vind je verderop.

TypeKleurInfo
Lexmark Z34 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Briljantblauw of RAL 5004.
Lexmark Z34 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Tomaatrood en RAL 3027.
Lexmark Z34 YellowGeelGele inkt voor o.a. Goudgeel en RAL 1020.
Lexmark Z34 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met diverse inktcartridges voor de z 34.

Toepasbare cartridges passend in de z 34.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die toe te passen zijn op je printer.

 1. Lexmark 14 + 15 XL Multipack
 2. Lexmark 14 Zwart
 3. Lexmark 15 Kleur


Voordelige Lexmark Z34 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Start dan het proces om de cartridge te verversen. Hieronder staat een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges z 34 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je windows of mac PC indiceert welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plasticje zoals geïnstrueerd in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer controleert de geplaatste inkt. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Lexmark Z34

Beste Lexmark Z34 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw z 34? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt twee opties: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Ze worden gefabriceerd door betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, wat bij de grote merken niet het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe komt er een bericht met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat Lexmark het liefste ziet dat jij hun originele cartridges installeert. Een dergelijke foutcode kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Werkt dit niet? We bieden op deze pagina nog een aantal tips.

 1. Begin met kijken of je de juiste budget cartridge hebt liggen. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze matcht met het origineel.
 2. Start de printer opnieuw. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Onderzoek of je het beschermmateriaal hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Lexmark.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Verschillende printers werken niet met zwart-wit wanneer 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. In veel gevallen is dit op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor puur zwart-wit printing. Blijft de printer een error geven? Plak ondoorzichtige tape op de inhoudsindicator van de lege Lexmark Z34 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de z 34?
Het gros van de printers hebben een intern reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Af en toe uw Lexmark cartridges ontdoen van stof is slim om te doen. De software geeft zelf aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Z34 navullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen in de handel. Dat zijn cartridges of toners die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal wordt dit ook gedaan door ondernemers die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze organisaties bieden budget huismerk artikelen en verstrekken geen originele Lexmark cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de z 34?
Een printer op de juiste manier installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Meestal detecteert jouw Mac of windows PC de aangesloten printer vanzelf al. Het snelst gaat dit met behulp van de actuele printersoftware. Dat kun je downloaden via het downloadcentrum van Lexmark. De erkende printer drivers die geschikt zijn voor de z 34 zijn te downloaden op de website van Lexmark. Op deze plek vind je tevens praktische specificaties zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor het installeren en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de z 34?
Een printerstoring is frustrerend en kan zorgen voor de nodige stress. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht via de portalen van de ontwikkelaar. Veel voorkomende Lexmark Z34 storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, printkop fout, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige Lexmark printapparaten beschikken over Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De z 34 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evenzeer kan er worden geprint met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden steeds meer merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de 30 dagen, 4 keer per jaar of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Op die manier zit je nooit met een leeg inktpatroon en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot duur (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie