bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 1410V

Probleemloos inkt voor de HP PSC 1410V bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker tref je de voordeligste shops en aanbiedingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Daardoor vergelijk je snel goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en key (zwarte) inkt die past in je psc 1410v in januari 2023. Tevens lees je op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, specificaties over voordelen + nadelen van huismerk en technische specificaties.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €19,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de psc 1410v: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al gauw 65%.
 • Een vaak gebruikt inktpatroon is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor HP PSC 1410V | Besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een psc 1410v? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriepsc
Model1410v
Categorie printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Geschatte prijs € – €€

Goedkoopste HP PSC 1410V printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost gemiddeld een paar cent en een gekeurde doorgaans €0,08 – €0,11 voor een a4. Middels de goedkoopste HP PSC 1410V cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is in veel gevallen een dure aangelegenheid. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dat blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht vergelijk je erkende webshopswaar je zonder problemen vandaag nog jouw patronen kunt kopen. Per webshop beschrijven we of ze klooninkt of juist merk-inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de psc 1410v? Hieronder kan je aan de slag met verschillende aanwijzingen om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Neem namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Kies bijvoorbeeld voor de optie milieuvriendelijk. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier of Garamond.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt is geschikt voor de psc 1410v?

De bericht dat de inkt vervangen moet worden? Let op: Inkt indicatoren kloppen nooit helemaal. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en verwissel deze direct zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP PSC 1410V noemen we ook wel een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur je moet vervangen. Dan check je welk type je nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Bijvoorbeeld 1410v uit de serie psc van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij diverse shops zoals Inktwereld.nl en printerinktshop.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en hebben meer volume (inhoud). Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP PSC 1410V CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Ultramarijn blauw of RAL 5012.
HP PSC 1410V MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Koraalrood en RAL 4002.
HP PSC 1410V YellowGeelGele inkt voor o.a. Groenbeige en RAL 1014.
HP PSC 1410V Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de psc 1410v.

Geschikte cartridges die passen in de psc 1410v.
Wij hebben deze gekozen die werken met deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP PSC 1410V cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Start dan het proces om de cartridge te wisselen. Hieronder plaatsen we een handige uitleg waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges psc 1410v vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of PC geeft aan met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plastic eraf zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig aan en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP PSC 1410V

Beste HP PSC 1410V huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw psc 1410v? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij gespecialiseerde organisaties en de prijs is erg concurrerend. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet altijd aan de orde is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
In sommige gevallen heb je te maken met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Een dergelijke foutcode kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? Dan vind je in de bijgaande opsomming enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de goede navulbare cartridge in huis hebt. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze in lijn is met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer even van het net. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je mogelijk eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Onderzoek of je de beschermingstape hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit indien een andere kleur op is. Dit is frustrerend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Begin met het instellen van de printer op enkel zwart-wit afdrukken. Geen effect? Plak ondoorzichtige plakband op de volumelezer van de lege HP PSC 1410V cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de psc 1410v?
De meeste apparaten gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Regelmatig de HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. De software toont je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de HP PSC 1410V opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen beschikbaar. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Vaak kan je het navullen ook laten doen bij bedrijven die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze winkels geven laag geprijsde namaak artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de psc 1410v?
Jouw all-in-one printer op de juiste manier installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Over het algemeen herkent een windows of Mac computer de printer binnen een minuut. Vergeet echter niet de bijbehorende printersoftware. De meest recente versie vind je via de support-pagina van HP. De betrouwbare printer drivers voor je psc 1410v zijn te downloaden op de website van HP. In het supportcenter tref je tevens handige info zoals de handleiding, tips m.b.t. het onderhoud en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de psc 1410v?
Een printerstoring is ongewenst en komt nooit gelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke foutmeldingen worden verder toegelicht via de service en ondersteuning pagina van de ontwikkelaar. Vervelende HP PSC 1410V storingen zijn; reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De beste HP scanners en printers werken met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De psc 1410v WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Bovendien kan je eenvoudig een document of mail printen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we meerdere merken en aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan elke 8 weken, per kwartaal of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot duur (honderden prints per maand).

Plaats een reactie