bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 950XI

Direct inkt voor de HP PSC 950XI bestellen en gratis laten bezorgen? Op deze website check je de voordeligste webwinkels en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zo koop je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk de basis zwarte inkt die werken in een psc 950xi in januari 2023. Ook bieden wij via onze specialisten bespaartips, informatie over huismerk-inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €11,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de psc 950xi: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Je kunt kiezen uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is (veel) goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart al snel 65%.
 • Een bekend patroon is de HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL.
 • Advies: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Populaire thema’s: Goedkoopste inkt voor HP PSC 950XI | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt kan in een psc 950xi? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkHP
Printerseriepsc
Modelnummer950xi
PrintersoortInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
Prijsindicatie

Goedkoopste HP PSC 950XI printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost gemiddeld €0,05 en een kleurenafdruk doorgaans €0,12 voor een a4. Door de aankoop van de de goedkoopste HP PSC 950XI cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is vaak erg duur. Het is vaak extra voordelig als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht tref je gerenommeerde shops waar je gebruiksvriendelijk binnen enkele minuten jouw patronen kunt kopen. Per verkoper laten we zien of ze hervulbare inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een psc 950xi? Hierna check je praktische handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor klooninkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Kies bijvoorbeeld voor de optie snel printen. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans of Baskerville Old Face.
 • Druk dubbelzijdig af. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de psc 950xi?

Ontvang je een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Je kunt dit gerust even afwachten. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang pas wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP PSC 950XI is een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Controleer eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Dan informeer je welk product past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Controleer het cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printertype. Bijvoorbeeld 950xi uit de serie psc van HP.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal webwinkels als 123inkt en Totaalinkt.shop kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn goedkoper en beschikken over meer printvermogen. Meer details bieden we verderop.

TypeKleurInfo
HP PSC 950XI CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Lichtblauw en RAL 5017.
HP PSC 950XI MagentaRozeRoze inkt voor Bordeauxpaars of RAL 3012.
HP PSC 950XI YellowGeelGele inkt voor kleuren als Verkeersgeel en RAL 1037.
HP PSC 950XI Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de psc 950xi.

Toepasbare cartridges voor o.a. de psc 950xi.
Wij hebben de volgende gesignaleerd die in jouw printer passen.

 1. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 2. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP PSC 950XI cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan is het tijd om de cartridge te vernieuwen. Hierna zetten we een handige uitleg waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges psc 950xi vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je PC / Mac vertelt je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open de klep van de printer en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Indien het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP PSC 950XI

Beste HP PSC 950XI huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw psc 950xi? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele producten.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdrukkwaliteit komt overeen met standaard inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Af en toe toont de printer een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Deze melding kan je gewoon negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? Dan vind je hieronder nog wat adviezen.

 1. Onderzoek of je de juiste imitatie cartridge hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en ga na of deze overeenstemt met het origineel.
 2. Start de printer opnieuw. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je vaak eerst een afdruk maken met originele inkt. Vervolgens kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Achterhaal of je het beschermmateriaal verwijderd hebt.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

FAQ met veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Verschillende printer schakelen de zwart-wit functie uit als 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Behoorlijk irritant. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart-wit. Is dit geen optie? Plak een stukje tape over de sensor van de lege HP PSC 950XI cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de psc 950xi?
Een aanzienlijk aantal modellen hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Dankzij automatische printkopreiniging heb jij altijd een mooie printafdruk. Regelmatig de HP cartridges stofvrij maken met een doekje wordt ook geadviseerd. Je model indiceert wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP PSC 950XI bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare patronen in voorraad. Dit zijn cartridges of toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. In de regel kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die hierin gespecialiseerd zijn. Deze organisaties werken met aantrekkelijke huismerkproducten en geen originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de psc 950xi?
Jouw printer opstarten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Over het algemeen detecteert jouw windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de psc 950xi zijn te vinden op de website van HP. Daar bekijk je voorts extra informatie zoals de handleiding, tips voor het installeren en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de psc 950xi?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken op het gebruikersportaal van het merk. Ongemakkelijke HP PSC 950XI storingen zijn; printkop fout, geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen, wil niet scannen, langzaam.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De actuele HP printers en scanners hebben Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit houdt in dat je overal in huis kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De psc 950xi WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Ook kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan steeds meer fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. De fabrikant stuurt je om de 30 dagen, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle voordelige cartridge. Op die manier weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en weet je zeker dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van een lage prijs (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500 prints per maand).

Plaats een reactie