bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP PSC 950SE

Inkt voor de HP PSC 950SE bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl ontdek je de beste webwinkels en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zodoende vind je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt geschikt voor de psc 950se in februari 2023. Verder doorzoek je op onze site handige printer tips, info inzake imitatie inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €19,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de psc 950se: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is goedkoper en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een veel besteld inktproduct is de HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL.
 • Aanrader: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Onderwerpen: Overzicht goedkoopste inkt voor HP PSC 950SE | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de psc 950se? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bekijken | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkHP
Printerseriepsc
Model950se
Type printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
Geschatte prijs

Goedkoopste HP PSC 950SE printerinkt kopen (februari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost je ongeveer een paar cent en een full-color rond de €0,12 voor een afdruk. Door te printen met de goedkoopste HP PSC 950SE cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een willekeurige winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is in de regel onverstandig. Er is veel geld te besparen wanneer je online inkt bestelt. Dat weten we van de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder vergelijk je de meest populaire online aanbieders waar je probleemloos vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per verkoper kan je bekijken of ze alternatieve inkt en/of originele inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Besparen op de kosten van een psc 950se? In de box hieronder vind je praktische tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie lage kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic en Brush Script.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik kopen voor de psc 950se?

Geeft de printer een bericht dat de inkt vervangen moet worden? Advies: Deze meldingen zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en zet deze er pas in wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP PSC 950SE heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Begin met het bekijken welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Ook vergelijk je welk product past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printermodel. Bijvoorbeeld 950se uit de serie psc van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel online leveranciers als printershop en Paradigit worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer info lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP PSC 950SE CyaanBlauwBlauwe inkt voor Signaalblauw of RAL 5012.
HP PSC 950SE MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Oriëntrood en RAL 3017.
HP PSC 950SE YellowGeelGele inkt voor tinten als Pastelgeel en RAL 1018.
HP PSC 950SE Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de psc 950se.

Toepasbare cartridges voor in een psc 950se.
Wij hebben onderstaande gedetecteerd die werken met deze printer.

 1. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 2. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP PSC 950SE cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de cartridge te vernieuwen. Verderop vind je een kort informatieblok met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges psc 950se vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of PC vertelt je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open de printerkast en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het beschermmateriaal zoals weergegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Als je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP PSC 950SE

Beste HP PSC 950SE huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw psc 950se? Dan bestel je nieuwe inkt. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, kan in verhouding meer printjes maken en heeft bijna dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele niet perse het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De printkwaliteit is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk cartridge
In sommige gevallen zul je een foutmelding krijgen als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges koopt. Zo’n foutmelding is vaak gewoon te negeren. Nog niet opgelost? Je leest in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Begin met kijken of je de geschikte navulbare cartridge hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en check of deze overeenkomt met het origineel.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Vervolgens kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Achterhaal of je het dopje / plastic verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen en problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Diverse printers weigeren zwart-wit te printen indien 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape op het plastic venstertje van de lege HP PSC 950SE cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de psc 950se?
Een aanzienlijk aantal modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door deze werking blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de HP cartridges ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Het systeem vertelt je als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de standby-modus zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP PSC 950SE opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare patronen beschikbaar. Dat zijn speciale patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Doorgaans kan je het navullen ook laten doen bij ondernemers die hier ervaring mee hebben. Deze shops geven goedkope namaak producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de psc 950se?
Jouw all-in-one printer op de juiste manier installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Over het algemeen herkent een Mac of windows computer de printer binnen een minuut. Vergeet echter niet de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De populairste printer drivers voor een psc 950se staan voor je klaar op de website van HP. Op de update- en service pagina vind je voorts uitgebreide details zoals handleiding, garantievoorwaarden, info over het reinigingsprogramma en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een psc 950se?
Een printerstoring is ergerlijk en komt nooit gelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen worden uitgelegd via officiële platformen van de verkoper. Vervelende HP PSC 950SE storingen zijn; geen wifi, reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere HP printapparaten bieden je Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De psc 950se WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de app op je telefoon of tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
Op dit moment zien we opvallend veel merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan om de 30 dagen, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Met die service weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25-50 prints per maand) tot grote abonnementen (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie