bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon FC 350

Eenvoudig online inkt voor de Canon FC 350 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker vergelijk je de meest geschikte aanbieders en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zo koop je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die passen in de fc 350 in april 2024. Ook bieden wij op deze website bespaartips, info inzake huismerk-inkt & veel voorkomende storingen.

  • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €50,00.
  • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de fc 350: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
  • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van Canon.
  • Huismerk inkt is (veel) goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Reken op een besparing tot wel 65%.
  • Een veel besteld artikel is de Canon E-30 toner zwart.
  • Onze tip: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkoppelingen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Canon FC 350 | Besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een fc 350? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamCanon
Printerseriefc
Model350
Type printerLaser
Populaire tonerCanon E-30 toner zwart
Verwachte prijs

Goedkoopste Canon FC 350 printerinkt bestellen (april 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost gemiddeld €0,05 en een kleurenafdruk rond de €0,11 per a4. Door middel van de goedkoopste Canon FC 350 toners bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is in veel gevallen erg duur. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je jouw inkt online koopt. Dat toont de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is vooral het geval voor Canon originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht bekijk je populaire webwinkelswaar je veilig en direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per verkoper tonen we of ze huismerk inkt of juist merk-inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de fc 350? In de box hieronder tref je verschillende tips zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

  • Kies voor budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
  • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
  • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie snel-modus. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
  • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier en Garamond.
  • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
  • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan ik gebruiken in een fc 350?

De bericht dat de inktvoorraad op is? Let op: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kloppen nooit helemaal. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en plaats de nieuwe inkt pas als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Canon FC 350 is een zogeheten laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welke kleur vervangen moet worden. Hierna wil je weten welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

  1. Zoek op tonernummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
  2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat 350 uit de serie fc van Canon.
  3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de bekende online leveranciers als 112supplies en Inktbaas.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon FC 350 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Zwartblauw of RAL 5024.
Canon FC 350 MagentaRozeRoze inkt voor Parelmoer donkerrood en RAL 3026.
Canon FC 350 YellowGeelGele inkt voor onder andere Grijsbeige en RAL 1024.
Canon FC 350 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inkttoners voor de fc 350.

Toepasbare toners passend in de fc 350.
Ons systeem heeft verschillende gesignaleerd die toe te passen zijn op je printer.

  1. Canon E-30 toner zwart
  2. 2x Canon E-30 toner zwart


Voordelige Canon FC 350 toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Begin dan met het stappenplan om de toner te verwisselen. Verderop plaatsen we een overzicht waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners fc 350 vervangen

  1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

    Je computer of laptop toont je met info over de CMYK-patronen inhoud.

  2. Oude toner uit de printer halen

    Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Deze gooi je niet in de grijze container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

  3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

    Haal de nieuwe toner uit de doos. Verwijder het plasticje zoals aangegeven op het doosje.

  4. Nieuwe toner herinstalleren

    Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

  5. Installatieproces

    De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien je alle stappen uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon FC 350

Beste Canon FC 350 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw fc 350? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is volledig vol gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten niet perse het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje komt overeen met originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het printen met een huismerk toner
Af en toe laat de printer een foutmelding zien bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Canon hoopt dat jij hun eigen toners gebruikt. Een dergelijke foutcode kan je negeren en wegklikken. Werkt dit niet? Je treft hieronder een aantal quick fixes.

  1. Kijk of je de geschikte huismerk toner in huis hebt. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze klopt met het origineel.
  2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
  3. Loop nog eens na of de inkttoner goed is geplaatst.
  4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je wel eens eerst een afdruk maken met originele inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
  5. Check of je het plakkertje hebt weggedaan.
  6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
  7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Canon.
  8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit in het geval dat 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Open de printinstellingen en kies voor zwart-wit. Geen effect? Plak een stuk donker plakband op de inhoudsindicator van de lege Canon FC 350 toner.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de fc 350?
Het gros van de apparaten passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop in goede conditie te houden. Met behulp van dit programma blijft de print kwaliteit goed. Af en toe uw Canon toners stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Je apparaat laat een popup zien wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Canon FC 350 hervullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen voor handen. Dat zijn navulbare toners / cartridges waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Doorgaans kan je het navullen ook laten doen bij computerwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze experts bieden budget huismerkproducten in plaats van originele Canon toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de fc 350?
Een printer aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Meestal detecteert een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de support-pagina van Canon. De printer drivers voor een fc 350 kun je altijd raadplegen op de website van Canon. Op de service- en updates pagina bekijk je ook uitgebreide informatie als handleidingen, tips voor het installeren en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een fc 350?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen zijn op te zoeken op de download- en supportpagina van de fabrikant. Vaak voorkomende Canon FC 350 storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De actuele Canon printersystemen verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De fc 350 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we meer en meer aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan elke 8 weken, 4 keer per jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een volle voordelige toner. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kan je ervan uitgaan dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van budget (50 prints per maand) tot exclusief (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie