bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Panasonic KX-MB271

Probleemloos inkt voor de Panasonic KX-MB271 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker check je de betrouwbaarste webshops en kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende bekijk je direct goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt die werken in een kx-mb 271 in september 2021. Daarbovenop bieden wij op onze site tips om goedkoper te printen, info m.b.t. klooncartridges en storingen en foutcodes.

 • Inkttoners worden al aangeboden vanaf €41,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de kx-mb 271: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een budgetlabel of originele inkt van Panasonic.
 • Huismerk inkt is voordeliger geprijsd en wordt volledig gevuld. Je bespaart al snel 60%.
 • Een vaak gebruikt inktpatroon is de Panasonic KX-FAT92X toner zwart.
 • Let op: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Goedkoopste inkt voor Panasonic KX-MB271 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een kx-mb 271? | Uitleg + info over inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkPanasonic
Seriekx-mb
Model271
PrintersoortLaser
Vaak gekochte tonerPanasonic KX-FAT92X toner zwart
Verkoopprijs €€

Goedkoopste Panasonic KX-MB271 printerinkt kopen (september 2021)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je om en nabij de tussen de 1 en 6 eurocent en in kleur gemiddeld €0,08 – €0,11 voor een a4. Door middel van de goedkoopste Panasonic KX-MB271 toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor je inkt-aankoop is in veel gevallen aan de prijs. Het is vaak extra voordelig als je kiest voor een online speler. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Panasonic originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht vind je erkende online aanbieders waar je veilig en gemakkelijk jouw patronen kunt kopen. Per aanbieder kan je zien of ze namaak inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een kx-mb 271? In het lijstje hierna bekijk je praktische adviezen die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snel printen. De kwaliteit is iets minder, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont of Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een kx-mb 271?

Geeft de printer een bericht dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en plaats de nieuwe inkt pas als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Panasonic KX-MB271 is een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Hierna bekijk je welk product past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek naar het tonernummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op printernaam. Zoals 271 uit de serie kx-mb van Panasonic.
 3. Check de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij diverse aanbieders zoals Inktshop.nl en Office Centre kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer details daarover lees je hier.

TypeKleurInfo
Panasonic KX-MB271 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Paarsblauw of RAL 5024.
Panasonic KX-MB271 MagentaRozeRoze inkt voor met name Zuiverrood of RAL 3004.
Panasonic KX-MB271 YellowGeelGele inkt voor tinten als Saffraangeel of RAL 1012.
Panasonic KX-MB271 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verschillende inkttoners voor de kx-mb 271.

Geschikte toners voor in de kx-mb 271.
Wij hebben de volgende gedetecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. Panasonic KX-FAT411X toner zwart


Voordelige Panasonic KX-MB271 toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te plaatsen. Onderstaand zetten we een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners kx-mb 271 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De printer of PC toont je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Haal het plastic eraf zoals je kunt lezen in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep.

 5. Installeren

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je dit op de juiste manier hebt gedaan verdwijnt de foutcode. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Panasonic KX-MB271

Beste Panasonic KX-MB271 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw kx-mb 271? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt twee opties: originele inkt van Panasonic of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als merk-inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en de prijs is erg concurrerend. Klooninkt is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De printkwaliteit is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
Af en toe toont de printer een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Panasonic het liefste ziet dat jij hun originele toners toepast. Een dergelijke melding kan je gewoon negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je checkt hierna een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de goede huismerk toner in huis hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer nog eens of je het beschermmateriaal verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Panasonic.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Een deel van de printers blokkeren de zwart-wit functie indien de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor zwart-wit. Geen effect? Plak ondoorzichtige plakband op het plastic venstertje van de lege Panasonic KX-MB271 toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de kx-mb 271?
Veel printers hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Af en toe uw Panasonic toners schoonmaken kan ook helpen. Het systeem toont je als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Panasonic KX-MB271 hervullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen verkrijgbaar. Dit zijn concreet speciale patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten doen bij computerwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze winkels bieden betaalbare huismerk artikelen en verstrekken geen originele Panasonic toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de kx-mb 271?
Een printapparaat installeren en klaar maken voor gebruik gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Doorgaans herkent jouw Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van Panasonic. De populairste printer drivers die passen bij de kx-mb 271 kun je altijd raadplegen op de website van Panasonic. Op deze ondersteuning pagina check je verder additionele hulp zoals een gebruiksaanwijzing, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de kx-mb 271?
Een printerstoring is irritant en komt nooit gelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht via de klantenondersteuning van de ontwikkelaar. Vervelende Panasonic KX-MB271 storingen zijn; geen wifi, printkop fout, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, langzaam, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De actuele Panasonic printapparaten bieden je draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat je ook kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De kx-mb 271 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evengoed kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
We onderscheiden meerdere merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de paar weken, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige toner. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van goedkoop (tientallen prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie