bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon LBP 250

Probleemloos inkt voor de Canon LBP 250 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker bekijk je de goedkoopste online verkooppunten en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Zodoende bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en niet te vergeten zwarte inkt geschikt voor de lbp 250 in april 2024. Ook check je op deze website printer bespaartips, specificaties omtrent klooncartridges & storingen en foutcodes.

  • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €42,00.
  • Er zijn verschillende kleuren voor de lbp 250: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
  • Er worden diverse soorten aangeboden: klooninkt of originele inkt van Canon.
  • Navulbare inkt is goedkoper en bevat meer inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
  • Een uitstekend artikel is de Canon EP-22 toner zwart.
  • Let op: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Populaire thema’s: Goedkoopste inkt voor Canon LBP 250 | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is geschikte inkt voor de lbp 250? | Uitleg + info over inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen

MerknaamCanon
Printerserielbp
Modelnummer250
Type printerLaser
Geschikte tonerCanon EP-22 toner zwart
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste Canon LBP 250 printerinkt bestellen (april 2024)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,05 – €0,06 en een full-color rond de €0,08 – €0,11 per a4. Met het assortiment van de goedkoopste Canon LBP 250 toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen aan de prijs. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dit blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is met name zo voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder staan de meest populaire webshopswaar je zonder problemen snel inktpatronen kunt bestellen. Per verkoper kan je zien of ze hervulbare inkt en/of originele producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Zonder veel kosten printen met een lbp 250? In onderstaande opsomming bekijk je de beste trucs om nog goedkoper te kunnen printen.

  • Neem klooninkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart tot wel 65%.
  • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
  • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Stel de printer in op bijvoorbeeld lage kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
  • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont Sans en Times New Roman.
  • Print dubbelzijdig. Zo verbruik je veel minder papier.
  • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de lbp 250?

De bericht dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en start pas met het vervangen zodra de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Canon LBP 250 is een zogeheten laserprinter. Het maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Ook bekijk je welk type inkt past. Daar kom je eenvoudig achter.

  1. Zoek naar het tonernummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
  2. Zoek op het printertype. Voor jouw printer is dat 250 uit de serie lbp van Canon.
  3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de bekende aanbieders zoals Inkt.nl en Alleeninkt.nl vind je ook huismerk-varianten. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon LBP 250 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Verblauw en RAL 5001.
Canon LBP 250 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Signaalviolet of RAL 3016.
Canon LBP 250 YellowGeelGele inkt voor onder andere Briljantgeel en RAL 1032.
Canon LBP 250 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met diverse inkttoners voor de lbp 250.

Toepasbare toners die passen in de lbp 250.
Wij hebben onderstaande gedetecteerd die toe te passen zijn op je printer.

  1. 2x Canon EP-52 (C4127X) toner zwart
  2. Canon EP-52 (C4127X) toner zwart


Voordelige Canon LBP 250 toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan is het tijd om de toner te vernieuwen. Hieronder lees je een handige uitleg waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners lbp 250 vervangen

  1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

    De printer of computer zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

  2. Lege toner uit het aparaat halen

    Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

  3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

    Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het label zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

  4. Nieuwe toner plaatsen

    Plaats het inktpatroon in de houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

  5. Laatste controle fase

    De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Zodra het allemaal gelukt is wordt het actuele inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Canon LBP 250

Beste Canon LBP 250 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw lbp 250? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door speciale bedrijven en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een afdruk is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Misschien komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Canon je wil dwingen dat jij hun eigen toners toepast. Deze storing wegklikken en doorgaan met printen. Werkt dit niet? Wij plaatsen in de bijgaande opsomming een aantal quick fixes.

  1. Begin met kijken of je de juiste namaak toner hebt aangeschaft. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze klopt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
  2. Kies ervoor de printer te resetten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
  3. Controleer of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
  4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je wel eens eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als je dat gedaan hebt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
  5. Loop nog eens na of je het plakkertje verwijderd hebt.
  6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
  7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Canon.
  8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Veel printers werken niet met zwart-wit als een andere kleur op is. Dat is zeer frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Start met het kiezen voor zwart en wit printen. Werkt dit niet? Plak een zwart tapeje over de sensor van de lege Canon LBP 250 toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de lbp 250?
Veel modellen passen zelf een reinigingsprogramma toe om uitdroging te voorkomen. Zodoende zul je altijd een goede afdruk krijgen. Af en toe uw Canon toners schoonmaken kan ook helpen. Je product geeft aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de standby-modus worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Canon LBP 250 opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Het betreft inktpatronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal wordt dit ook gedaan door winkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze specialisten werken met budget huismerkproducten of dure originele Canon toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de lbp 250?
Je all-in-one apparaat gebruiksklaar maken is sinds enkele jaren kinderspel. In de regel detecteert een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Het snelst gaat dit met behulp van de geldige printersoftware. De meest recente versie vind je via de bijgeleverde CD van Canon. De betrouwbare printer drivers voor een lbp 250 vind je op de website van Canon. In het supportcenter download je bovendien additionele informatie zoals een gebruiksaanwijzing, de juiste instellingen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de lbp 250?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke error-codes kun je achterhalen op het informatieportaal van de leverancier. Irritante Canon LBP 250 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwste Canon printersystemen zijn uitgerust met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat ze ook werken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De lbp 250 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Vandaag de dag zien we steeds meer printermerken die een inkt-abonnement aanbieden. Ze sturen dan maandelijks, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en mag je erop vertrouwen dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie