bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon LBP

Goedkope inkt voor de Canon LBP bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker vind je de bekendste leveranciers en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Zodoende tref je snel goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de lbp laser in maart 2023. Daarnaast bekijk je via onze experts handige printer tips, informatie inzake namaak inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €50,00.
 • Beschikbare kleuren voor de lbp laser: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: imitatie inkt of originele inkt van Canon.
 • Namaak inkt is voordeliger geprijsd en is volledig gevuld. Je bespaart al snel 55%.
 • Een prima patroon is de Canon EP-22 toner zwart.
 • Tip van de specialist: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor Canon LBP | Besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een lbp laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamCanon
Printerserielbp
Modelnummerlaser
Type printerLaser
Vaak gekozen tonerCanon EP-22 toner zwart
Verwachte prijs € – €€

Goedkoopste Canon LBP printerinkt kopen (maart 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je om en nabij de €0,04 – €0,06 en een print met kleur rond de €0,10 per print. Door middel van de goedkoopste Canon LBP toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor een inktpatroon is in veel gevallen onnodig duur. Je bent veel goedkoper uit wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Canon originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna check je de meest bekende webwinkelswaar je veilig en eenvoudig de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt beschrijven we of ze namaak inkt of juist merk-inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de lbp laser? In het volgende schema communiceren we nuttige adviezen zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het printen kan je kiezen voor opties als milieuvriendelijk. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont en Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan ik gebruiken in een lbp laser?

Geeft de computer een seintje dat de inkt op is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Canon LBP betreft een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Check eerst welke kleur je moet vervangen. Aansluitend bekijk je welk typenummer geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de laser uit de serie lbp van Canon.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal online aanbieders als Inktwereld.nl en printerinktshop.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en hebben meer ML inkt inhoud. Meer gegevens hierover check je hier.

TypeKleurInfo
Canon LBP CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Zwartblauw en RAL 5013.
Canon LBP MagentaRozeRoze inkt voor Signaalrood en RAL 3026.
Canon LBP YellowGeelGele inkt voor o.a. Beige en RAL 1035.
Canon LBP Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inkttoners voor de lbp laser.

Geschikte toners voor o.a. de lbp laser.
Wij hebben deze achterhaald die passen in deze printer.

 1. Canon EP-27 toner zwart
 2. 2x Canon EP-27 toner zwart


Voordelige Canon LBP toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan kan je beginnen met de toner te vernieuwen. Verderop vind je een opsomming met alle benodigde informatie.

Uitleg toners lbp laser vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je computer of laptop geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Open de printerkap en haal het oude patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printer.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Wanneer je alle stappen uitgevoerd hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon LBP

Beste Canon LBP huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw lbp laser? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dat bij officiële merkproducten er nog wel eens aan schort. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
Soms laat de printer een foutmelding zien bij het installeren van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Canon wil dat jij als consument hun merktoners installeert. Een dergelijke foutcode kan je gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? Je checkt verderop een aantal quick fixes.

 1. Onderzoek of je de juiste namaak toner hebt aangeschaft. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze overeenkomt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Wanneer dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Kijk of je het kapje hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Canon.
 8. Inspecteer de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen wanneer de roze, gele of blauwe inkt op is. Behoorlijk irritant. Er bestaan meerdere lifehacks. Start met het kiezen voor alleen zwart. Blijft de printer een error geven? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege Canon LBP toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de lbp laser?
De meeste printproducten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Met behulp van dit programma blijft jouw printer in topconditie. Regelmatig de Canon toners ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. De software geeft zelf aan als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon LBP opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare producten beschikbaar. Dat zijn inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. In veel gevallen kan je het navullen ook laten doen bij winkels die hier ervaring mee hebben. Deze bedrijven bieden aantrekkelijke huismerkproducten en verstrekken geen originele Canon toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de lbp laser?
Jouw printer voorzien van nieuwe software hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Vaak detecteert een Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Belangrijk is wel de bijbehorende printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de support-pagina van Canon. De populairste printer drivers voor je lbp laser kun je altijd raadplegen op de website van Canon. Op de downloadpagina tref je verder praktische hulp zoals een gebruikershandleiding, onderhoudstips en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de lbp laser?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen kun je achterhalen op het informatieportaal van de fabrikant. Vervelende Canon LBP storingen zijn; printkop fout, geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, wil niet scannen, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Canon printersystemen werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat betekent dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De lbp laser WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Eveneens kan je ook printen en scannen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Vandaag de dag zien we een aantal merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, 4 keer per jaar of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope toner. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en kan je ervan uitgaan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je hebt diverse toner abonnementen. Van eenvoudig (tientallen prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Canon LBP 7010C
 • Canon LBP 7018C
 • Canon LBP 800
 • Canon LBP 810
 • Canon LBP-PX
 • Canon LBP 1760NTE
 • Canon LBP 200
 • Canon LBP 250
 • Canon LBP 2900
 • Canon LBP 2900B
 • Canon LBP 3000
 • Canon LBP 300LDA
 • Canon LBP 300LDF
 • Canon LBP 3200
 • Canon LBP 3460
 • Canon LBP 350
 • Canon LBP 380
 • Canon LBP-430
 • Canon LBP-430W
 • Canon LBP-4i
 • Canon LBP-4U
 • Canon LBP 5050
 • Canon LBP 6000
 • Canon LBP 6670DN
 • Canon LBP 6680X
 • Canon LBP 1110
 • Canon LBP 1120
 • Canon LBP 1210
 • Canon LBP 151dw
 • Canon LBP 1760
 • Canon LBP 1760E
 • Canon LBP 1760NE
 • Plaats een reactie