bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet J4680C

Goedkope inkt voor de HP OfficeJet J4680C bestellen en laten bezorgen? Op deze website vind je de meest geschikte leveranciers en aantrekkelijke acties voor toners en cartridges voor elke printer. Online scoor je direct goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en uiteraard ook zwarte inkt geschikt voor de officejet j4680c in januari 2023. Daarbovenop check je op deze website slimme bespaartips, informatie omtrent imitatie inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €17,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de officejet j4680c: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Maak een keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is financieel interessanter en bevat meer inkt. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een populair item is de HP 901 XL Voordeelbundel.
 • Niet vergeten: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoud: Overzicht goedkoopste inkt voor HP OfficeJet J4680C | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de officejet j4680c? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkHP
Serieofficejet
Modelj4680c
PrintersoortInkjet
Geschikte cartridgeHP 901 XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€€

Goedkoopste HP OfficeJet J4680C printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,03 – €0,06en in kleur rond de €0,10 of nog meer per a4. Dankzij de goedkoopste HP OfficeJet J4680C cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor nieuwe inkt is doorgaans een duur grapje. Een lagere prijs kun je bereiken als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder tref je erkende online leveranciers waar je moeiteloos en vandaag nog inkt kunt bestellen. Per winkel noteren we of ze huismerk inkt en/of de officiële producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de officejet j4680c? Hieronder check je diverse trucs die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Neem huismerk inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart tot wel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld printen in concept. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic of Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de officejet j4680c?

Geeft de computer een berichtje dat de inkt op is? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP OfficeJet J4680C is een zogenoemde inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Check eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan vergelijk je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek op cartridgenummer of fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op het printermodel. Bijvoorbeeld j4680c uit de serie officejet van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel online leveranciers als Easy-ink en Alleeninkt.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details daarover bieden we hier.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet J4680C CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Oceaanblauw of RAL 5000.
HP OfficeJet J4680C MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Bordeauxpaars of RAL 3009.
HP OfficeJet J4680C YellowGeelGele inkt voor Pastelgeel en RAL 1015.
HP OfficeJet J4680C Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de officejet j4680c.

Relevante cartridges voor o.a. de officejet j4680c.
We hebben diverse achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 901 XL Voordeelbundel
 2. HP 901 XL Zwart
 3. HP 901 XL Kleur


Voordelige HP OfficeJet J4680C cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan kan je beginnen met de cartridge te verversen. Hieronder staat een handige uitleg waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges officejet j4680c vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je computer of laptop zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkast en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plakkertje er af zoals dit wordt aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu de inkt testen. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP OfficeJet J4680C

Beste HP OfficeJet J4680C huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw officejet j4680c? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en komt vaak net zo goed uit de test als originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Klooninkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de grote merken niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdruk is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Misschien krijg je een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dat komt omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Een dergelijke waarschuwing is vaak gewoon te negeren. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen in de bijgaande opsomming diverse snelle tips.

 1. Kijk of je de goede namaak cartridge hebt geplaatst.Bekijk het modelnummer op de verpakking en ga na of deze strookt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Check of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een keer printen met de originele inkt. Als je dat gedaan hebt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Check of je het lipje hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, is dit op te lossen?
Meerdere printers werken niet met zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor puur zwart-wit printing. Blijft de printer een error geven? Plak ondoorzichtige plakband op de inhoudsindicator van de lege HP OfficeJet J4680C cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de officejet j4680c?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Zo blijft de printer mooie afdrukken maken. Soms de HP cartridges schoonmaken is ook een goed idee. Het systeem heeft een melding als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet J4680C opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen beschikbaar. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Meestal kan je het navullen ook laten doen bij ondernemingen die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten verstrekken goedkope namaak producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de officejet j4680c?
Jouw all-in-one printer opstarten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Doorgaans herkent jouw Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de support-pagina van HP. De printer drivers die passen bij de officejet j4680c kan je altijd vinden op de website van HP. Hier check je bovendien relevante assistentie zoals de handleiding, tips voor reinigen en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een officejet j4680c?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen zijn te benaderen via de service en ondersteuning pagina en via supportmedewerkers. Veel voorkomende HP OfficeJet J4680C storingen zijn; reiniging, geen inkt, vastgelopen papier, printkop fout, geen wifi, cartridgeprobleem, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwste HP scanners en printers verschaffen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot pluspunt is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De officejet j4680c WiFi printer is dan via internet te benaderen. Daarnaast kan je ook printen en scannen met smartphone apps of tablet (iPad).

Is er ook een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er meerdere merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je maandelijks, per half jaar of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en kun jij ervan op aan dat de printer 100% zeker werkt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van goedkoop (25-50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie