bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Hp OfficeJet

Zonder gedoe inkt voor de Hp OfficeJet bestellen en laten thuisbezorgen? Middels onze vergelijker bekijk je de beste webshops en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zo koop je direct goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en key (zwarte) inkt die werken in een officejet inkjet in maart 2023. Daarnaast check je op deze website handige printer tips, informatie aangaande imitatie inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €17,25.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de officejet inkjet: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is veel voordeliger en is volledig gevuld. Zodoende bespaar je al snel 50%.
 • Een populair artikel is de HP 45 XL zwart.
 • Onze tip: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor Hp OfficeJet | Besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de officejet inkjet? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Serieofficejet
Modelinkjet
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 45 XL zwart
Gemiddelde prijs

Goedkoopste Hp OfficeJet printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en een print met kleur om en nabij de €0,15 voor een afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Hp OfficeJet cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is vaak nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema vind je toonaangevende webwinkelswaar je zonder problemen eenvoudig inktpatronen kunt bestellen. Per winkel tonen we of ze huismerk inkt of ook merkinkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de officejet inkjet? Hieronder tref je een aantal slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Zo kan je vaak kiezen voor de optie lage- of gemiddelde kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont of Baskerville Old Face.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de officejet inkjet?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktniveau laag is? Let op: Deze meldingen blijken vaak niet te kloppen. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Hp OfficeJet is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Vervolgens onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printermodel. Bijvoorbeeld inkjet uit de serie officejet van HP.
 3. Kijk in de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel webshops zoals 112supplies en Totaalinkt.shop kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Hp OfficeJet CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Briljantblauw of RAL 5009.
Hp OfficeJet MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer lichtviolet en RAL 3001.
Hp OfficeJet YellowGeelGele inkt voor kleuren als Briljantgeel en RAL 1003.
Hp OfficeJet Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de officejet inkjet.

Geschikte cartridges voor de officejet inkjet.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 78 XL Kleur


Voordelige Hp OfficeJet cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan kan je beginnen met de cartridge te verversen. Onderstaand vind je een opsomming waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges officejet inkjet vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of PC zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het ontluchtingslabel er af zoals geïnstrueerd in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Als het allemaal gelukt is toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Hp OfficeJet

Beste Hp OfficeJet huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw officejet inkjet? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Imitatie inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de grote merken niet altijd aan de orde is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan krijg je een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Deze melding wegklikken en doorgaan met printen. Is dat niet mogelijk? Je leest onderstaand enkele praktische adviezen.

 1. Controleer of je de juiste imitatie cartridge hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en kijk of deze klopt met het origineel.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Bekijk of je het beschermmateriaal hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat kan ik doen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen op het moment dat een andere kleur leeg is. Dat is niet erg handig. In veel gevallen is dit op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor zwart en wit printen. Blijft de printer een error geven? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege Hp OfficeJet cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de officejet inkjet?
Een groot deel van de all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Door deze werking blijft jouw printer in topconditie. Om de paar maanden de HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook een goed idee. Het systeem geeft aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de standby-modus worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Hp OfficeJet navullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen verkrijgbaar. Dit zijn concreet zogenaamde hervulbare patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Vaak kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemers die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen bieden voordelige namaak artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een officejet inkjet?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Meestal detecteert een Mac of windows laptop de aangesloten printer vanzelf al. Het snelst gaat dit met behulp van de meegeleverde printersoftware. De meest recente versie vind je via de service en ondersteuning pagina van HP. De betrouwbare printer drivers die werken met de officejet inkjet zijn te vinden op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina biedt de leverancier ook bijkomende ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij technische problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de officejet inkjet?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen kun je achterhalen via de service en ondersteuning pagina van de ontwikkelaar. Vaak voorkomende Hp OfficeJet storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele HP printersystemen hebben draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit heeft als voordeel dat je overal in huis kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De officejet inkjet WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Vandaag de dag zien we meer en meer printermerken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je 4 wekelijks, halfjaarlijks of zodra de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Op die manier zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je zekerheid dat de printer altijd bruikbaar is. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (25 prints per maand) tot grote abonnementen (700-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • HP OfficeJet J6424
 • HP OfficeJet J6480
 • HP OfficeJet K60
 • HP OfficeJet K7100
 • HP OfficeJet K7103
 • HP OfficeJet K7108
 • HP OfficeJet K80
 • HP OfficeJet R45 R65
 • HP OfficeJet T45 T65
 • HP OfficeJet V30
 • HP OfficeJet V40
 • HP OfficeJet V40xi
 • HP OfficeJet V45
 • HP OfficeJet J4624
 • HP OfficeJet J4660
 • HP OfficeJet J4680
 • HP OfficeJet J4680C
 • HP OfficeJet J5520
 • HP OfficeJet J5730
 • HP OfficeJet J5740
 • HP OfficeJet J5750
 • HP OfficeJet J5780
 • HP OfficeJet J5783
 • HP OfficeJet J5785
 • HP OfficeJet J5788
 • HP OfficeJet J6400
 • HP OfficeJet J6410
 • HP OfficeJet J6415
 • HP OfficeJet J4535
 • HP OfficeJet J4540
 • HP OfficeJet J4550
 • HP OfficeJet J4580
 • HP OfficeJet J4600
 • HP OfficeJet 7310xi
 • HP OfficeJet 7313
 • HP OfficeJet 7410
 • HP OfficeJet 7410xi
 • HP OfficeJet 7413
 • HP OfficeJet 7500A
 • HP OfficeJet 7510
 • HP OfficeJet 7610
 • HP OfficeJet 7612
 • HP OfficeJet 8040
 • HP OfficeJet 8045
 • HP OfficeJet G55
 • HP OfficeJet G85
 • HP OfficeJet G95
 • HP OfficeJet H470
 • HP OfficeJet H470b
 • HP OfficeJet H470wbt
 • HP OfficeJet J3680
 • HP OfficeJet J4500
 • HP OfficeJet J4524
 • HP OfficeJet 6301
 • HP OfficeJet 6304
 • HP OfficeJet 6305
 • HP OfficeJet 6307
 • HP OfficeJet 6308
 • HP OfficeJet 6310
 • HP OfficeJet 6310xi
 • HP OfficeJet 6315
 • HP OfficeJet 6318
 • HP OfficeJet 6500
 • HP OfficeJet 6500A
 • HP OfficeJet 6500A Plus
 • HP OfficeJet 6600
 • HP OfficeJet 6700
 • HP OfficeJet 7000
 • HP OfficeJet 7110
 • HP OfficeJet 7210
 • HP OfficeJet 7210xi
 • HP OfficeJet 7213
 • HP OfficeJet 7310
 • HP OfficeJet 5510xi
 • HP OfficeJet 5515
 • HP OfficeJet 5610
 • HP OfficeJet 5740
 • HP OfficeJet 5742
 • HP OfficeJet 5744
 • HP OfficeJet 5745
 • HP OfficeJet 5746
 • HP OfficeJet 6000
 • HP OfficeJet 6100
 • HP OfficeJet 6110
 • HP OfficeJet 6110v
 • HP OfficeJet 6110xi
 • HP OfficeJet 6205
 • HP OfficeJet 6210
 • HP OfficeJet 6210v
 • HP OfficeJet 6210xi
 • HP OfficeJet 6213
 • HP OfficeJet 6215
 • HP OfficeJet 6300
 • HP OfficeJet 4650
 • HP OfficeJet 4654
 • HP OfficeJet 4655
 • HP OfficeJet 4656
 • HP OfficeJet 4657
 • HP OfficeJet 4658
 • HP OfficeJet 4712
 • HP OfficeJet 4713
 • HP OfficeJet 5100
 • HP OfficeJet 5105
 • HP OfficeJet 5110
 • HP OfficeJet 5110v
 • HP OfficeJet 5110xi
 • HP OfficeJet 5220
 • HP OfficeJet 5230
 • HP OfficeJet 5500
 • HP OfficeJet 5505
 • HP OfficeJet 5508
 • HP OfficeJet 5510
 • HP OfficeJet 5510v
 • HP OfficeJet 4312
 • HP OfficeJet 4314
 • HP OfficeJet 4315
 • HP OfficeJet 4317
 • HP OfficeJet 4319
 • HP OfficeJet 4352
 • HP OfficeJet 4353
 • HP OfficeJet 4355
 • HP OfficeJet 4357
 • HP OfficeJet 4359
 • HP OfficeJet 4500
 • HP OfficeJet 4600
 • HP OfficeJet 4620
 • HP OfficeJet 4622
 • HP OfficeJet 4630
 • HP OfficeJet 4632
 • HP OfficeJet 4634
 • HP OfficeJet 4635
 • HP OfficeJet 4636
 • HP OfficeJet 4639
 • HP OfficeJet 3832
 • HP OfficeJet 3833
 • HP OfficeJet 3834
 • HP OfficeJet 4105
 • HP OfficeJet 4105z
 • HP OfficeJet 4110
 • HP OfficeJet 4110xi
 • HP OfficeJet 4115
 • HP OfficeJet 4200
 • HP OfficeJet 4211
 • HP OfficeJet 4212
 • HP OfficeJet 4215
 • HP OfficeJet 4215v
 • HP OfficeJet 4215xi
 • HP OfficeJet 4219
 • HP OfficeJet 4251
 • HP OfficeJet 4252
 • HP OfficeJet 4255
 • HP OfficeJet 4259
 • HP OfficeJet 4311
 • HP OfficeJet 1170C
 • HP OfficeJet 1175C
 • HP OfficeJet 1415
 • HP OfficeJet 150
 • HP OfficeJet 200
 • HP OfficeJet 200c
 • HP OfficeJet 202
 • HP OfficeJet 250
 • HP OfficeJet 2620
 • HP OfficeJet 2622
 • HP OfficeJet 2624
 • HP OfficeJet 3830
 • HP OfficeJet 3831
 • Plaats een reactie