bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet J6400

Direct inkt voor de HP OfficeJet J6400 bestellen en laten bezorgen aan huis? Op deze website tref je de betrouwbaarste webshops en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Hierdoor bestel je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte inkt die geldig zijn voor de officejet j6400 in februari 2024. Daarbovenop tref je op deze website printer bespaartips, adviezen inzake imitatie inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €20,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de officejet j6400: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit het huismerk of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al gauw 65%.
 • Een populair artikel is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Onze tip: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Spring direct naar: Vind de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet J6400 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt moet ik kopen voor de officejet j6400? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerserieofficejet
Modelnummerj6400
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste HP OfficeJet J6400 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is niet goedkoop. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa tussen de 1 en 6 eurocent en een afdruk met kleur al snel €0,12 voor een print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP OfficeJet J6400 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om inkt in te kopen is doorgaans een duur grapje. Het is vaak extra voordelig als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder vergelijk je erkende shops waar je zonder gedoe binnen enkele minuten de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder laten we zien of ze huismerk inkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de officejet j6400? In onderstaande opsomming tref je diverse truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart al snel 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als conceptmodus. De kwaliteit is iets minder, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt past in de officejet j6400?

Geeft de printer een berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Opletten: Deze popups blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vernieuw deze wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP OfficeJet J6400 is een zogeheten inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Check eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Hierna vergelijk je welk type je nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de j6400 uit de serie officejet van HP.
 3. Neem een handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal webwinkels als replacedirect en Inktdiscount.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn scherp geprijsd en ook volledig gevuld. Meer info lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet J6400 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Parelmoer blauw of RAL 5025.
HP OfficeJet J6400 MagentaRozeRoze inkt voor Parelmoer lichtrood en RAL 4003.
HP OfficeJet J6400 YellowGeelGele inkt voor tinten als Meloengeel of RAL 1012.
HP OfficeJet J6400 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de officejet j6400.

Erkende cartridges passend in de officejet j6400.
Onze expert heeft de volgende ontdekt die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP OfficeJet J6400 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan is het tijd om de cartridge te verwisselen. Hieronder lees je een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges officejet j6400 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je computer of laptop geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het beschermmateriaal zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat deze goed bevestigd zit en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu de inkt testen. Als het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP OfficeJet J6400

Beste HP OfficeJet J6400 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw officejet j6400? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door gespecialiseerde organisaties en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet altijd aan de orde is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges koopt. Een dergelijke storing kan je gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? We bieden in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Begin met kijken of je de juiste imitatie cartridge hebt geplaatst.Schrijf het modelnummer op en kijk of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Vervolgens is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Kijk of je het beschermmateriaal helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer de blauwe, roze of gele inkt op is. Dit is frustrerend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege HP OfficeJet J6400 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de officejet j6400?
Een groot deel van de printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe voor de printkop. Zodoende blijft de print kwaliteit goed. Om de paar maanden de HP cartridges schoonmaken is slim om te doen. Je model vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet J6400 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare items te koop. We bedoelen dan inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. In veel gevallen kan je het hervullen ook uitbesteden aan printwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze bedrijven werken met laag geprijsde huismerk artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de officejet j6400?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken kost gelukkig niet veel tijd. Normaliter detecteert een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de bijbehorende printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het gebruikersportaal van HP. De populairste printer drivers die passen bij de officejet j6400 staan vermeld op de website van HP. Daar bekijk je ook aanvullendedetails als handleidingen, tips voor reinigen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de officejet j6400?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze foutmeldingen zijn op te vragen via de service en ondersteuning pagina van de ontwikkelaar. Vervelende HP OfficeJet J6400 storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De huidige HP all-in-one printers zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot pluspunt is dat ze ook werken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De officejet j6400 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Op dezelfde manier kan je eenvoudig een document of mail printen met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we steeds meer merken en aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan per 4 weken, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en mag je erop vertrouwen dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500 prints per maand).

Plaats een reactie