bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet 200c

Inkt voor de HP OfficeJet 200c bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker tref je de meest geschikte leveranciers en aanbiedingen voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor bekijk je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en natuurlijk zwarte inkt geschikt voor de officejet 200c in februari 2024. Daarnaast bieden wij op deze pagina tips om goedkoper te printen, details m.b.t. klooncartridges & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €18,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de officejet 200c: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Er worden diverse soorten aangeboden: imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is stukken goedkoper en is volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een prima item is de HP 62XL Multipack.
 • Onze tip: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkeuze: Goedkoopste inkt voor HP OfficeJet 200c | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de officejet 200c? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen

MerkHP
Serieofficejet
Modelnummer200c
PrintersoortInkjet
Populaire cartridgeHP 62XL Multipack
Gemiddelde prijs

Goedkoopste HP OfficeJet 200c printerinkt kopen (februari 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de €0,06 en in kleur om en nabij de €0,08 – €0,11 per afdruk. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste HP OfficeJet 200c cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor een inktpatroon is in de regel een duur grapje. Je kunt veel geld besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel vind je de meest populaire online leveranciers waar je gerust direct de juiste inkt kunt vinden. Per webshop beschrijven we of ze navulbare inkt of ook originele a-merk producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de officejet 200c? In het volgende schema tref je meerdere handigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Neem imitatie inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart tot wel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snel-modus. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont of Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de officejet 200c?

Geeft de computer een notificatie dat de inkt op is? Tip: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vernieuw deze als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP OfficeJet 200c is een zogenoemde inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Controleer eerst welke kleur vervangen moet worden. Aansluitend wil je weten welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Controleer het cartridgenummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Voor jouw printer is dat 200c uit de serie officejet van HP.
 3. Check de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij diverse webshops zoals bol.com en Inkt-bestellen.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer details daarover check je verderop.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet 200c CyaanBlauwBlauwe inkt voor Gentiaanblauw of RAL 5007.
HP OfficeJet 200c MagentaRozeRoze inkt voor Signaalrood of RAL 3001.
HP OfficeJet 200c YellowGeelGele inkt voor kleuren als Beige of RAL 1007.
HP OfficeJet 200c Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de officejet 200c.

Erkende cartridges voor o.a. de officejet 200c.
Wij hebben de volgende geselecteerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 45 XL zwart
 2. HP 23 XL Kleur


Voordelige HP OfficeJet 200c cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Hierna staat een overzicht zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges officejet 200c vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De PC geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en haal het oude patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het plakkertje er af zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de printerkap.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP OfficeJet 200c

Beste HP OfficeJet 200c huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw officejet 200c? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De printkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen laat de printer een foutmelding zien als je wilt printen met imitatie inkt. Dat komt omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Deze storingscode kan je gewoon negeren. Kun je het niet wegklikken? Je checkt hierna nog een aantal tips.

 1. Check of je de geschikte huismerk cartridge hebt aangeschaft. Zoek uit welk modelnummer erop staat en ga na of deze overeenstemt met de originele inkt.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je mogelijk eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Kijk of je het plasticje weg hebt gehaald.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Dit is frustrerend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Start met het kiezen voor printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege HP OfficeJet 200c cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de officejet 200c?
Nieuwe apparaten hebben een intern reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Om de paar maanden de HP cartridges schoonmaken kan ook helpen. Het systeem zal een melding tonen wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet 200c opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare producten die je kunt kopen. Dit zijn zogenaamde hervulbare patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Ook wordt dit ook gedaan door ondernemingen die daar de juiste materialen voor hebben. Deze experts werken met goedkope imitatie artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de officejet 200c?
Jouw printer voorzien van nieuwe software kost gelukkig niet veel tijd. Doorgaans detecteert een windows PC of Mac je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de bijbehorende printersoftware. Dit is te downloaden op het informatieportaal van HP. De geldige printer drivers voor een officejet 200c zijn te vinden op de website van HP. In het downloadcentrum check je daarnaast handige informatie als handleidingen, tips m.b.t. het onderhoud en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de officejet 200c?
Een printerstoring is vervelend maar is soms makkelijk op te lossen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke error-codes zijn op te vragen op de support-pagina en via supportmedewerkers. Irritante HP OfficeJet 200c storingen zijn; printkop fout, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De actuele HP printers en scanners zijn uitgerust met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De officejet 200c WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evenzeer kan je ook printen en scannen via de app op je telefoon of tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we steeds meer merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan om de paar weken, om de paar maand of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van goedkoop (15 prints per maand) tot exclusief (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie