bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet 4215v

Snel en voordelig inkt voor de HP OfficeJet 4215v bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker tref je de betrouwbaarste leveranciers en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Zodoende vind je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die compatibel zijn met de officejet 4215v in januari 2023. Evenzeer doorzoek je op deze website printer bespaartips, informatie aangaande huismerk-inkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €15,00.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de officejet 4215v: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er worden diverse soorten aangeboden: voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is veel voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart al snel 55%.
 • Een vaak gebruikt product is de HP 27XL + HP 28XL Voordeelbundel.
 • Onze tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Populaire thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor HP OfficeJet 4215v | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is goed voor een officejet 4215v? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkHP
Printerserieofficejet
Model4215v
PrintersoortInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 27XL + HP 28XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€€

Goedkoopste HP OfficeJet 4215v printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de enkele centen en een print met kleur om en nabij de €0,15 voor een a4. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP OfficeJet 4215v cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om inkt in te kopen is meestal nogal prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht staan de grote online aanbieders waar je op een betrouwbare manier gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per winkel kan je bekijken of ze navulbare inkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Besparen op de kosten van een officejet 4215v? In de volgende lijst bekijk je diverse tips & tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart tot wel 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als printen in concept. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier en Calibri.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is geschikt voor de officejet 4215v?

Zie je een notificatie dat dat het inktniveau laag is? Let op: Inkt indicatoren kloppen nooit helemaal. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vernieuw deze zodra de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP OfficeJet 4215v is een zogenoemde inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Kijk allereerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens wil je weten welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals 4215v uit de serie officejet van HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal online leveranciers als 123inkt en Goedkoopprinten.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en hebben meer volume (inhoud). Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet 4215v CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Nachtblauw en RAL 5002.
HP OfficeJet 4215v MagentaRozeRoze inkt voor Verkeerspurper en RAL 3033.
HP OfficeJet 4215v YellowGeelGele inkt voor tinten als Honinggeel of RAL 1017.
HP OfficeJet 4215v Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de officejet 4215v.

Toepasbare cartridges voor in de officejet 4215v.
Wij hebben onderstaande gevonden die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 56 XL + HP 57 XL multipack
 2. HP 56 XL Zwart
 3. HP 57 XL Kleur


Voordelige HP OfficeJet 4215v cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Start dan het proces om de cartridge te plaatsen. Verderop zetten we een praktisch stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges officejet 4215v vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De printer of PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het label zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP OfficeJet 4215v

Beste HP OfficeJet 4215v huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw officejet 4215v? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een groter inhoud en doet het net zo goed als originele inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt gedaan door speciale bedrijven en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Namaak inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de A-merken niet perse het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Deze storingscode kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? Wij plaatsen op deze pagina enkele praktische adviezen.

 1. Kijk of je de geschikte kloon cartridge in huis hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze klopt met het origineel.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je mogelijk eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Loop nog eens na of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Een deel van de printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Begin met het instellen van de printer op zwart en wit printen. Lukt dit niet? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege HP OfficeJet 4215v cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de officejet 4215v?
Het gros van de multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te maken. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook aan te raden. Je apparaat geeft aan als het nodig is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet 4215v navullen?
In de winkel zijn navulbare patronen in de handel. Dat zijn inktpatronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Meestal kan je het navullen ook laten doen bij printshops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze specialisten geven aantrekkelijke namaak producten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de officejet 4215v?
Een printapparaat installeren en klaar maken voor gebruik hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Meestal herkent een Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via het downloadcentrum van HP. De betrouwbare printer drivers voor je officejet 4215v kun je altijd raadplegen op de website van HP. Daar tref je ook handige specificaties zoals een gebruikershandleiding, info over het reinigingsprogramma en hulp bij netwerkproblemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de officejet 4215v?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken op de site van de ontwikkelaar. Veel voorkomende HP OfficeJet 4215v storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De beste HP printers werken met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat je ook kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De officejet 4215v WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Op dit moment zien we een aantal merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch 4 wekelijks, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle voordelige cartridge. Op die manier beschik je altijd over voldoende inkt en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van budget (tientallen prints per maand) tot wat duurdere contracten (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie