bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet J5740

Online inkt voor de HP OfficeJet J5740 bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker bekijk je de meest geschikte leveranciers en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Zo ontdek je direct goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte (key) inkt die geldig zijn voor de officejet j5740 in februari 2023. Daarbij vind je via onze specialisten tips om te besparen op de printkosten, details over klooninkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €18,50.
 • Je hebt diverse kleuren voor de officejet j5740: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een prima item is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Tip: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Onderwerpen: Vind de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet J5740 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de officejet j5740? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamHP
Printerserieofficejet
Modelj5740
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Verwachte prijs € – €€

Goedkoopste HP OfficeJet J5740 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je om en nabij de tussen de 1 en 6 eurocent en een kleurenafdruk om en nabij de €0,11 voor een a4. Met het assortiment van de goedkoopste HP OfficeJet J5740 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor nieuwe inkt is doorgaans aan de prijs. Er is veel geld te besparen als je bij een webwinkel koopt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder tref je gerenommeerde shops waar je op een gebruiksvriendelijke manier gemakkelijk inkt kunt bestellen. Per leverancier beschrijven we of ze hervulbare inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Nog goedkoper printen met de officejet j5740? In de volgende lijst check je belangrijke tricks zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Neem imitatie inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart tot wel 50%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als lage- of gemiddelde kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont of Times New Roman.
 • Print dubbelzijdig. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt past in de officejet j5740?

Zie je een seintje dat de inktvoorraad op is? Let op: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang pas als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP OfficeJet J5740 betreft een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Aansluitend check je welk soort model jij nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op het printertype. Voor jouw printer is dat j5740 uit de serie officejet van HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal webwinkels als Easy-ink en Goedkoopprinten.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn scherp geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer details lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet J5740 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Oceaanblauw en RAL 5021.
HP OfficeJet J5740 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Robijnrood en RAL 3000.
HP OfficeJet J5740 YellowGeelGele inkt voor Zwavelgeel en RAL 1035.
HP OfficeJet J5740 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de officejet j5740.

Geschikte cartridges voor in de officejet j5740.
Onze expert heeft de volgende gevonden die in jouw printer passen.

 1. HP 901 XL Voordeelbundel
 2. HP 901 XL Zwart
 3. HP 901 XL Kleur


Voordelige HP OfficeJet J5740 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de cartridge te verversen. Onderstaand bieden wij een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges officejet j5740 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac laat een popup zien welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkast en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het beschermmateriaal zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Wanneer het allemaal gelukt is toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP OfficeJet J5740

Beste HP OfficeJet J5740 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw officejet j5740? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en de prijs is erg concurrerend. Namaak inkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele vaak niet gebeurt. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdruk is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan toont de printer een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Een foutmelding kan je gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? Wij plaatsen hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de goede imitatie cartridge hebt gesteld. Noteer het modelnummer en ga na of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Bekijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je soms eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Onderzoek of je het kapje verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Diverse printers printen geen zwart-wit indien de kleureninkt op is. Dat is niet erg handig. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Stel de printer allereerst in op alleen zwart. Geen succes? Plak ondoorzichtige tape op de volumelezer van de lege HP OfficeJet J5740 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de officejet j5740?
Een aanzienlijk aantal apparaten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Dankzij automatische printkopreiniging heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken met een doekje is ook een goed idee. Je model laat het automatisch weten wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet J5740 navullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items in de handel. We bedoelen dan navulbare toners / cartridges die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Ook kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven geven laag geprijsde imitatie artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een officejet j5740?
Jouw all-in-one printer op de juiste manier installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Normaliter herkent jouw Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Je kunt uiteraard gebruik maken van de relevante printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de support-pagina van HP. De betrouwbare printer drivers die geschikt zijn voor de officejet j5740 vind je op de website van HP. Op dit portaal vind je tevens bijkomende ondersteuning als handleidingen, info over het reinigingsprogramma en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de officejet j5740?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes zijn te benaderen op het informatieportaal van de verkoper. Bekende HP OfficeJet J5740 storingen zijn; reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, langzaam, wil niet printen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De nieuwste HP (multifunctionele) printers verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De officejet j5740 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Bovendien kan je ook printen en scannen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meer en meer fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. Je krijgt dan per 4 weken, per kwartaal of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige cartridge. Op die manier zit je nooit zonder inkt en weet je zeker dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van goedkoop (15 prints per maand) tot duur (500 prints per maand).

Plaats een reactie