bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon LaserBase

Direct inkt voor de Canon LaserBase bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker bekijk je de voordeligste shops en aanbiedingen voor cartridges en toners voor elke printer. Middels onze tools bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die past in je laserbase laser in maart 2023. Daarbij doorzoek je op deze website bespaartips, informatie inzake namaak inkt & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €47,00.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de laserbase laser: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Maak een keuze uit imitatie inkt of originele inkt van Canon.
 • Alternatieve inkt is lager geprijsd en wordt volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een bekend inktpatroon is de Canon EP-27 toner zwart.
 • Tip van de specialist: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Canon LaserBase | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt moet ik hebben voor de laserbase laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen

MerknaamCanon
Printerserielaserbase
Modellaser
Soort printerLaser
Vaak gekozen tonerCanon EP-27 toner zwart
Gemiddelde prijs €€ = €€€

Goedkoopste Canon LaserBase printerinkt kopen (maart 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je ongeveer €0,05 en eentje met kleuren doorgaans €0,10 per printje. Door het kopen van de goedkoopste Canon LaserBase toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is doorgaans onnodig duur. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we het sterkst bij Canon originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vind je de grote aanbiederswaar je op een gebruiksvriendelijke manier snel inkt voor jouw printer kunt vinden. Per winkel laten we zien of ze budget inkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de laserbase laser? In de volgende lijst bekijk je verschillende truukjes om nog voordeliger te printen.

 • Neem huismerk inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart al snel 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel-modus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans of Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is geschikte inkt voor de laserbase laser?

Ontvang je een melding dat de inkt op is? Let op: Deze berichten blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vernieuw deze als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Canon LaserBase betreft een laserprinter. Het maakt gebruik van toners. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna vergelijk je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het tonernummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals laser uit de serie laserbase van Canon.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal online aanbieders als Officesavers en Office Centre vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer gegevens hierover lees je hier.

TypeKleurInfo
Canon LaserBase CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Turkooisblauw of RAL 5025.
Canon LaserBase MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Parelmoer donkerrood en RAL 3018.
Canon LaserBase YellowGeelGele inkt voor met name Licht ivoorkleurig of RAL 1013.
Canon LaserBase Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de laserbase laser.

Werkende toners passend in de laserbase laser.
Onze expert heeft de volgende gevonden die passen in deze printer.

 1. 2x Canon FX-3 toner zwart
 2. Canon FX-3 toner zwart


Voordelige Canon LaserBase toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Begin dan met het stappenplan om de toner te plaatsen. Hierna staat een kort informatieblok waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners laserbase laser vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of PC laat een popup zien welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Haal het plakkertje er af zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe toner installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon LaserBase

Beste Canon LaserBase huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw laserbase laser? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij derde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van standaard inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Wellicht krijg je een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dat komt omdat Canon eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit type storingscode kan je doorgaans wegdrukken. Loop je alsnog tegen problemen aan? In dat geval vind je hieronder een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de juiste budget toner hebt gesteld. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze matcht met het origineel.
 2. Start de printer opnieuw. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner wel goed vast zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Als dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Check of je het plakkertje hebt weggedaan.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Canon.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

FAQ met veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Veel printers werken niet met zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Behoorlijk irritant. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor printen in zwart-wit. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband op het plastic venstertje van de lege Canon LaserBase toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de laserbase laser?
Een groot deel van de apparaten passen zelf een reinigingsprogramma toe om uitdroging te voorkomen. Op deze manier heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de Canon toners even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je machine toont je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon LaserBase opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare inktpatronen verkrijgbaar. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Doorgaans kan je dit ook laten doen bij printshops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze specialisten bieden budget imitatie artikelen in plaats van originele Canon toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de laserbase laser?
Printers en scanners aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Gewoonlijk detecteert een windows PC of Mac de printer binnen een minuut. Denk wel aan de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden via de support-pagina van Canon. De beste printer drivers voor je laserbase laser staan vermeld op de website van Canon. Op deze plek check je ook handige info zoals de handleiding, tips voor het installeren en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de laserbase laser?
Een printerstoring is ongewenst en komt nooit gelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes kun je achterhalen op de download- en supportpagina en via supportmedewerkers. Veel voorkomende Canon LaserBase storingen zijn; geen inkt, reiniging, geen wifi, vastgelopen papier, printkop fout, wil niet scannen, cartridgeprobleem, wil niet printen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De huidige Canon all-in-one printers verschaffen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat je ook kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De laserbase laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kunnen er ook prints gemaakt worden met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Er zijn tegenwoordig meer en meer printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je krijgt dan per 4 weken, om de paar maand of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope toner. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van een lage prijs (100 prints per maand) tot exclusief (500-750 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Canon LaserBase 3240
 • Canon LaserBase MF3110
 • Canon LaserBase MF3220
 • Canon LaserBase MF3240
 • Canon LaserBase MF5630
 • Canon LaserBase MF5650
 • Canon LaserBase MF5730
 • Canon LaserBase MF5750
 • Canon LaserBase MF5770
 • Canon LaserBase MF6530
 • Canon LaserBase MF6550
 • Plaats een reactie