bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet 6500A Plus

Online inkt voor de HP OfficeJet 6500A Plus bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de goedkoopste shops en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Daardoor vergelijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en uiteraard ook zwarte inkt die passen in de officejet 6500a-plus in februari 2023. Daarbij tref je hieronder printer bespaartips, info betreffende klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €17,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de officejet 6500a-plus: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit het huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is lager geprijsd en bevat een grotere inhoud inkt. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een bekend item is de HP 920 XL voordeelbundel.
 • Aanbeveling: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Overzicht goedkoopste inkt voor HP OfficeJet 6500A Plus | Besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de officejet 6500a-plus? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Serieofficejet
Modelnummer6500a-plus
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 920 XL voordeelbundel
Geschatte prijs € – €€

Goedkoopste HP OfficeJet 6500A Plus printerinkt bestellen (februari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,05 en een print met kleur doorgaans €0,10 voor een a4. Door te printen met de goedkoopste HP OfficeJet 6500A Plus cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om nieuwe inkt te kopen is meestal aan de prijs. Het is vaak extra voordelig wanneer je jouw inkt online koopt. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna vergelijk je gerenommeerde online aanbieders waar je gebruiksvriendelijk binnen enkele minuten inkt kunt bestellen. Per aanbieder check je of ze klooninkt of juist merk-inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Voordelig printen met de officejet 6500a-plus? In de box hieronder vind je de beste handigheidjes om te besparen op de printkosten.

 • Neem imitatie inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Bij het printen kan je kiezen voor opties als eco-modus. De kwaliteit is iets minder, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic of Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de officejet 6500a-plus?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Opletten: Inkt indicatoren zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang pas op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP OfficeJet 6500A Plus is een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens onderzoek je welk type inkt past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Voor jouw printer is dat 6500a-plus uit de serie officejet van HP.
 3. Lees de handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de bekende aanbieders zoals Sneltoner.nl en Inktbaas.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details daarover tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet 6500A Plus CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Paarsblauw of RAL 5021.
HP OfficeJet 6500A Plus MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Beigerood of RAL 4007.
HP OfficeJet 6500A Plus YellowGeelGele inkt voor tinten als Groenbeige of RAL 1001.
HP OfficeJet 6500A Plus Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de officejet 6500a-plus.

Populaire cartridges die passen in de officejet 6500a-plus.
Wij hebben onderstaande ontdekt die in jouw printer passen.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 337XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur
 7. HP 339XL + HP 344XL Voordeelbundel
 8. HP 339XL inktcartridge Zwart
 9. HP 344XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP OfficeJet 6500A Plus cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te verwisselen. Hierna lees je een praktisch stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges officejet 6500a-plus vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open de klep van de printer en verwijder het lege patroon. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep.

 5. Installatieproces

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Wanneer alles juist geplaatst is toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP OfficeJet 6500A Plus

Beste HP OfficeJet 6500A Plus huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw officejet 6500a-plus? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft meer inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Huismerk-inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dit bij originele inktpatronen soms niet zo is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een afdruk is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Wellicht heb je te maken met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit type foutmelding kan je negeren en wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je treft hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de goede budget cartridge hebt geplaatst.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en controleer of deze rijmt met de originele inkt.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Controleer of je het plakkertje hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Sommige printers werken niet met zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. In veel gevallen is dit op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Geen effect? Plak ondoorzichtige tape over het venster van de lege HP OfficeJet 6500A Plus cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de officejet 6500a-plus?
Nieuwe modellen hebben een intern reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de HP cartridges stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Je machine geeft zelf aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP OfficeJet 6500A Plus hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items in voorraad. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door winkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze bedrijven bieden betaalbare imitatie producten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de officejet 6500a-plus?
Printers en scanners installeren en klaar maken voor gebruik is niet heel complex meer. Meestal detecteert een windows of Mac computer de printer binnen een minuut. Belangrijk is wel de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden via het downloadcentrum van HP. De erkende printer drivers die passen bij de officejet 6500a-plus kan je altijd vinden op de website van HP. Hier tref je tevens bijkomende assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, de juiste instellingen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de officejet 6500a-plus?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke error-codes worden uitgelegd op de download- en supportpagina van de leverancier. Veel voorkomende HP OfficeJet 6500A Plus storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, cartridgeprobleem, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De beste HP printapparaten werken met draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Groot voordeel is dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De officejet 6500a-plus WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kunnen er ook prints gemaakt worden via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan een aantal fabrikanten waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan 4 wekelijks, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en mag je erop vertrouwen dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van een lage prijs (tientallen prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie