bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet 7500A

Goedkope inkt voor de HP OfficeJet 7500A bestellen en laten bezorgen aan huis? Via Inktaanbieding.nl vind je de goedkoopste winkels en aanbiedingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende vind je snel goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en key (zwarte) inkt die compatibel zijn met de officejet 7500a in februari 2024. Verder bieden wij op deze website slimme bespaartips, adviezen m.b.t. klooninkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €12,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de officejet 7500a: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een huismerk of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een uitstekend inktproduct is de HP 920 XL voordeelbundel.
 • Tip: kies voor een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP OfficeJet 7500A | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de officejet 7500a? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bekijken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Serieofficejet
Model7500a
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 920 XL voordeelbundel
Vanafprijs €€ = €€€

Goedkoopste HP OfficeJet 7500A printerinkt kopen (februari 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je circa een paar cent en een kleurenafdruk om en nabij de €0,12 per printje. Middels de goedkoopste HP OfficeJet 7500A cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om inkt in te kopen is in veel gevallen een dure aangelegenheid. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel staan erkende webshopswaar je zonder problemen binnen enkele minuten jouw patronen kunt kopen. Per verkooppunt laten we zien of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de officejet 7500a? In de volgende lijst check je belangrijke foefjes om te besparen op de printkosten.

 • Kies voor budget inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart tot wel 65%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snelle modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt kan ik gebruiken in een officejet 7500a?

Geeft de computer een berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Deze meldingen blijken vaak niet te kloppen. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en plaats de nieuwe inkt pas zodra de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP OfficeJet 7500A betreft een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Ook is het belangrijk dat je weet welk type je nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat 7500a uit de serie officejet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal online leveranciers als printershop en Staples kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Meer details daarover lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet 7500A CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Signaalblauw en RAL 5005.
HP OfficeJet 7500A MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Aardbeirood of RAL 3012.
HP OfficeJet 7500A YellowGeelGele inkt voor tinten als Licht ivoorkleurig of RAL 1013.
HP OfficeJet 7500A Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de officejet 7500a.

Erkende cartridges voor een officejet 7500a.
Wij hebben onderstaande gekozen die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 2. HP 338XL inktcartridge Zwart
 3. HP 343XL inktcartridge Kleur
 4. HP 339XL + HP 344XL Voordeelbundel
 5. HP 339XL inktcartridge Zwart
 6. HP 344XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP OfficeJet 7500A cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de cartridge te vervangen. Verderop lees je een kort informatieblok met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges officejet 7500a vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je PC / Mac toont je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Dump ze niet in de container. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plastic eraf zoals dit wordt aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP OfficeJet 7500A

Beste HP OfficeJet 7500A huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw officejet 7500a? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken er nog wel eens aan schort. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het plaatsen van huismerk cartridge
Bij sommige printers toont de printer een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges toepast. Dit type storing wegklikken en doorgaan met printen. Blijft de printer foutcodes geven? Je leest hieronder enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste imitatie cartridge in huis hebt. Vind uit welk modelnummer het is en ga na of deze in lijn is met de originele inkt.
 2. Haal de printer even van het net. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een keer printen met de originele inkt. Hierna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het kapje helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit indien 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is erg vervelend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor zwart-wit. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige plakband op het plastic venstertje van de lege HP OfficeJet 7500A cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de officejet 7500a?
Een groot deel van de all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw HP cartridges stofvrij maken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je model laat een popup zien als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de standby-modus worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet 7500A navullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen die je kunt kopen. We bedoelen dan hervulbare cartridges / toners die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten uitvoeren door printshops die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven bieden budget imitatie artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de officejet 7500a?
Een printapparaat voorzien van nieuwe software kost tegenwoordig niet veel tijd. Normaal gesproken herkent jouw Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Denk wel aan de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het informatieportaal van HP. De meest actuele printer drivers voor de officejet 7500a kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op de service- en updates pagina download je verder aanvullendehulp zoals een gebruikershandleiding, tips m.b.t. het onderhoud en advies over storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de officejet 7500a?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen op de site van de leverancier. Ongemakkelijke HP OfficeJet 7500A storingen zijn; geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, vastgelopen papier, wil niet printen, cartridgeprobleem, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige HP (multifunctionele) printers verlenen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Groot pluspunt is dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De officejet 7500a WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Bovendien kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan per 4 weken, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Met die service heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en mag je erop vertrouwen dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van eenvoudig (tientallen prints per maand) tot exclusief (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie