bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet J5785

Online inkt voor de HP OfficeJet J5785 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker tref je de goedkoopste shops en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende tref je direct goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die passen in de officejet j5785 in februari 2023. Evenzeer bieden wij op deze website tips om te besparen op de printkosten, details inzake namaak inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €19,50.
 • Beschikbare kleuren voor de officejet j5785: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is stukken goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Dit levert een besparing op van wel 50%.
 • Een vaak gebruikt artikel is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Let op: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP OfficeJet J5785 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan in een officejet j5785? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerserieofficejet
Modelnummerj5785
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Gemiddelde kosten

Goedkoopste HP OfficeJet J5785 printerinkt kopen (februari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de €0,04 – €0,06 en eentje met kleuren al snel €0,11 voor een print. Door het kopen van de goedkoopste HP OfficeJet J5785 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om daar inkt aan te schaffen is doorgaans aan de prijs. Het is vaak extra voordelig als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder check je de grote online leveranciers waar je moeiteloos en vandaag nog de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per verkooppunt kan je bekijken of ze alternatieve inkt of juist merk-inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de officejet j5785? In het volgende schema kan je aan de slag met belangrijke aanwijzingen zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Kies voor budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snel printen. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ryman Eco en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt past in de officejet j5785?

Geeft de computer een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inktniveau waarschuwingen blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP OfficeJet J5785 is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan is het belangrijk dat je weet welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printermodel. Denk dan aan j5785 uit de serie officejet van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online aanbieders als inktcartridge store en inktknaller.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer gegevens hierover lees je hier.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet J5785 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Parelmoer nachtblauw of RAL 5017.
HP OfficeJet J5785 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Karmijnrood en RAL 3000.
HP OfficeJet J5785 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Ivoorkleurig en RAL 1020.
HP OfficeJet J5785 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de officejet j5785.

Geschikte cartridges passend in de officejet j5785.
Wij hebben de volgende geselecteerd die werken met deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP OfficeJet J5785 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te vervangen. Hierna bieden wij een overzicht met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges officejet j5785 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of PC geeft aan welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plasticje zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP OfficeJet J5785

Beste HP OfficeJet J5785 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw officejet j5785? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft 25% meer ml inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit proces gebeurt bij speciale bedrijven en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk cartridge
Misschien krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Dit type storing kan je negeren en wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Je leest onderstaand een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de geschikte imitatie cartridge hebt aangeschaft. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze in lijn is met het origineel.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij een nieuwe printer moet je vaak eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Bekijk of je het plakkertje los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Sommige printers printen geen zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is niet erg handig. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Begin met het instellen van de printer op enkel zwart-wit afdrukken. Blijft de printer een error geven? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege HP OfficeJet J5785 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de officejet j5785?
Veel apparaten beschikken over een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Door dit systeem blijft jouw printer in topconditie. Regelmatig de HP cartridges schoonmaken met een doekje is ook een goed idee. Je machine geeft zelf aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet J5785 opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare patronen die je kunt kopen. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Daarnaast kan dit ook worden gedaan door specialisten die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops verstrekken budget kloon artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de officejet j5785?
Jouw all-in-one printer installeren en instellen gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Normaliter herkent jouw windows laptop of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden op het gebruikersportaal van HP. De betrouwbare printer drivers die geschikt zijn voor de officejet j5785 zijn te downloaden op de website van HP. Op de update- en service pagina check je tevens praktische specificaties zoals de handleiding, de juiste instellingen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de officejet j5785?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen via de informatiefolders van het merk. Vaak voorkomende HP OfficeJet J5785 storingen zijn; geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, geen wifi, printkop fout, langzaam, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De huidige HP all-in-one printers werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat betekent dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De officejet j5785 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kan je ook een afdruk maken via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
De laatste jaren zien we een aantal merken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan per 4 weken, om de zoveel maanden of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Zodoende heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je zekerheid dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van budget (25 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie